G4Media.ro

Ministrul de Finanţe anunţă că a finalizat analiza cerută de premier privind…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul de Finanţe anunţă că a finalizat analiza cerută de premier privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei şi a supraimpozitării pensiilor „speciale” / „O să discutăm când coaliţia consideră că e oportun. Probabil curând”

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat, întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului în ce stadiu este analiza cerută de premierul Ciucă privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei şi supraimpozitarea pensiilor „speciale”, că această analiză este finalizată şi va fi discutată de coaliţie la un moment oportun, probabil în curând, relatează News.ro.

„Analiza nu a fost numai pentru pragul de neimpozitare, ci pentru tot ceea ce înseamnă posibilitatea supraimpozitării a pensiilor aşa-zis speciale. Analiza este finalizată. Când coaliţia va considera că este oportun să discutăm şi probabil că în curând, pentru că vine şi jalonul din PNRR, vom avea această discuţie”, a afirmat Adrian Câciu, întrebat dacă e finalizată această analiză.

Chestionat ce soluţii vor fi pentru firmele care susţin că nu îşi permit costurile în plus care ar fi date de o majorare a salariului minim, ministrul Finanţelor a răspuns: „Discuţiile despre salariul minim au loc în fiecare toamnă. În fiecare toamnă se stabileşte care va fi salariul minim pentru anul viitor”.

„Va fi acest dialog cu toată economia şi va rezulta un punct de înţelegere. Evident te duci la o negociere cu propuneri, aşteptăm să vedem care vor fi ghidajele, după discuţia din coaliţie, şi după aceea va începe negocierea cu mediul de afaceri. Trebuie ţinut cont de faptul că şi salariaţii se confruntă, până la urmă cu greutăţi. De asemenea, trebuie să fim conştienţi de faptul că şi antreprenorii se confruntă cu greutăţi. Trebuie totul pus în balanţă. Lucrurile vor fi gestionate şi cred că într-o lună de zile, veţi vedea elementele care fac parte, până la urmă, din strategia fiscal-bugetară de anul viitor”, a completat Câciu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Ce inseamna impozitarea pensiilor speciale ? cu 2% ?
    Bai hotilor , cine a introdus pensiile speciale ?
    Cum au fost introduse , la fel trebuie eliminate

  2. Și supraimpozitate cu 95% în cazul celor care se pensionează și apoi imediat apar în alt post, tot la stat.
    Cum era milițianul de la Iași, pensionat șef de la rutiera și reangqjat șef la locala. 17.000 venit pe luna..

  3. Toată opinia publică arată către pensiile speciale nesimțite de mari fără principiul contributivitătii iar clasa politică ocolesc acest subiect de parca nu ar exista. Ce este asa greu sa dai o lege prin care sa impui o pensie maxima ?!?!?!?! 60 70 80 de miloane este extraordinar de suficient.

  4. Solutia este desfiintarea pensiilor speciale nesimtite, nu aburelile cu impozitarea/supraimpozitarea lor.
    Asa cum le-au infiintat, cei de la PSD, PNL si UDMR trebuie sa le desfiinteze. E simplu!
    Dar nu vor, clientela lor politica incaseaza pensii speciale nesimtite.

  5. Analiza a aratat ca nu a inteles nimica din analaza care nici nu exista.

  6. Pensiile spaciale trebuie sa dispara. Pensiile pe contributivitate au ca baza un impozit platit de catre un salariat ca si contributie pentru formareapensiei pentru limita de varsta. In conditiile acestea, cum aplica dezaxatii impozit la impozit? Unde s-a mai vazut asa ceva? Desfiintati indeminzatiile falsilor revolutionari, alte sume imense platite aiurea lui Ciolacu si altora ca el. Ciolace, cati „revolutionari” are Romania in conditiile in care numai in Timisoara, Brasov, Bucuresti au iesit oamenii in strada si au murit?

  7. Oare nu e timpul de acordat si pensii simbolice cetatenii din diaspora care si-au redobandit cetatenia romana dupa 1990. Am in vedere pe romanii din jurul Romaniei actuale

  8. „O sa” faceti rahatul praf….voi, dragi romani, asteptati „când coaliţia consideră că e oportun”!!!

  9. Nu o sa se impoziteze nimic ! Cum sa impozitezi pensia celor de la Curtea Constitutionala ? Este absurd ! Aia sunt in conflict de interese . Cum sa voteze eisa lise taie privilegiile Pensiile speciale incalca legea fundamentala , deoarece unii sunt mai speciali ca altii . Sa nu imi spuneti ca magistratii nu au dreptul sa aiba doua job-uri , ca m-am saturat de argumentul asta . Nu vad de ce un judecator nu ar putea face tamplarie in timpul liber , sau sa lucreze ca si chelner sau alta meserie ?