G4Media.ro

Ministrul Economiei: O companie privată mare din România produce deja combinezoane, iar…

Sursa foto: Pixabay.com

Ministrul Economiei: O companie privată mare din România produce deja combinezoane, iar de săptămâna viitoare va fabrica 150.000 de măști pe zi / Prin ordonanță militară vom scurta termenele de certificare

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că o companie privată mare din România produce deja combinezoane, iar de săptămâna viitoare va fabrica 150.000 de măști pe zi, pe care le va contracta statul, iar prin ordonanță militară vor fi scurtate termenele de certificare a produselor, pentru ca mai multe firme să poată produce materialele medicale necesare.

„Prima companie mare privată va începe producția de măști. Produce combinezoane: 1000 zilnic. De săptămâna viitoare, va produce 150.000 de măști pe zi, iar din 15 aprilie, 16-17 milioane de măști pe zi, acreditate conform standardelor. I-am comunicat că vrem să contractăm integral. Au întrerupt absolut tot exportul”, a spus ministrul Economiei.

El a precizat că sunt multe firme private care produc deja măști, doar nu toate sunt acreditate.

„Să trecem peste impasul legat de bicrocrație sau lipsa de capacitate pentru certificarea unor entități și să găsim, să dăm această posibilitate”, a replicat Ludovic Orban.

Virgil Popescu a precizat că se lucrează la o ordonanță militară pentru a scurta termenele de certificare.

„Am vorbit personal la Agenția Națională a Medicamentului să avem certificate biocidele de la Oltchim și Farmec și nu avem nici până azi răspunsul. Trebuie să rezolvăm prin ordonanță militară”, a mai precizat premierul.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Deci se sar etapele de certificare, vom avea măști si combinezoane inutile, dar scumpe probabil

    • etapele de certificare sunt sarite pentru a grabi intrarea in productie. Pe masura ce se depaseste criza cu siguranta va fi optimizat procesul tehnologic. Nu se poate sa produci peste noapte milioane de masti respectand standarde ca si cum ar fi pentru NASA.

    • @ mario Vă incurcati in birocratie in timp ce medicii se infecteaza prin spitale. Certificarea aia e doar hartogăraie nimic mai mult

    • Salut Mario,

      Faci confuzie intre CONFORM si CERTIFICAT/OMOLOGAT.

      Produsele pot fi conforme insa necertificate/omologate. Este normal, cu totii gresim.

  2. Mario, saracu de tine, ti-a disparut inteligenta de cand stai pe internet. Se vor sari etapele de certificare pentru ca au un timp de asteptare de cateva luni. Astfel vor realiza prin matricea celor omologate (nu-i ca si cum vei inventa alte masti, le faci pe celele existente si omolgate). Timpul de asteptare era strict birocratic. Ordoantele militare doar aduc atentia in solutionarea imediata.

  3. Normal ca primul comentariu e Gica contra!!! Doar suntem în Romania!!!
    SCRIENCLAR CA SE SCURTEAZA termenele NU SAR ETAPELE!!! Ma incearca odata sa citești!!

  4. Care e smenul pana la urma ,ce liberal are firma aia?????
    Firma aia are nume?

  5. Bote ?

  6. Daca despre masca chirurgicala din imagine este vorba, ea nu asigura protectie impotriva virusului, impiedica doar, intr-o oarecare masura, raspandirea in aer a picaturilor din tuse si saliva. Ma rog, decat nimic, bine si asa. Mastile recomandate de OMS sunt cele seriate FFP2 si FFP2-3M (cu filtru), la care etansietatea e aproape perfecta si asigura protectie de +/- 80%. Si acestea trebuie schimbate dupa 4-5 ore de utilizare permanenta.