G4Media.ro

Ministrul Educației a deschis noul an școlar la Colegiul Național Sfântul Sava:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul Educației a deschis noul an școlar la Colegiul Național Sfântul Sava: „Se spune că sunt multe schimbări. Dragi elevi, în ceea ce vă privește, schimbările sunt minime”

„Se spune că sunt multe schimbări. Dragi elevi, în ceea ce vă privește, schimbările sunt minime” le-a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, elevilor de la Colegiul Național Sfântul Sava, la deschiderea noului an școlar.

„Anul acesta este o singură noutate, în afară de alternanța firească a perioadelor de învățare cu cele de relaxare, care acum se numesc module (…) Alte schimbări nu sunt anul acesta, poate săptămâna verde”, a mai precizat Cîmpeanu, în fața elevilor, referitor la dezbaterile din spațiul public privind noile reguli pentru anul școlar 2022-2023.

În debutul discursului său, ministrul Cîmpeanu a făcut un scurt istoric al Colegiului Național Sfântul Sava, începând cu anul 1694, și a precizat că astăzi unitatea de învățământ are cam aceeași structură ca și în urmă cu 40 de ani, atunci când Sorin Cîmpeanu a absolvit acest liceu.

Premierul Nicolae Ciucă merge luni, de începerea anului școlar, la Colegiul Militar Național Tudor Vladimirescu din Craiova, potrivit agendei guvernului. Este chiar liceul militar pe care Ciucă l-a absolvit în 1985, potrivit CV-ului său.

Premierul Ciucă, general în rezervă, nu și-a ascuns niciodată preferința pentru evenimentele care implică armata.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis întâmpină începutul noului an școlar la Colegiul Național „Grigore Moisil”, București.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ba comunistule cu obiceiuri invechite.Ce trebuie ba sa vii tu mereu la orice deschidere de scoala sau gradinita? Nesimtitule.

  2. Ce suflet bland.
    Ce glas dulce.
    Ce prefacut si complice la legile plagiatorilor.

  3. Comunistul ăsta odios nu s-ar fi dus sa inaugureze anul noul an școlar la o școală dintr-un sat amărât. S-a cocoțat direct la Sf. Sava.
    Copiii de la sate care merg kilometri întregi pe jos, care iarna stau în cojoace în clase, care se duc să își facă nevoile în curte, care nu au unde sa se spele pe mâini, ei nu există pentru sovieticii ăștia din guvern.

  4. În afară de faptul că vor absolvi analfabeți pe bandă rulantă ce alte modificări să îi afecteze. A dacă vorbim de învățământul post universitar și cel doctoral acolo chiar că sunt schimbări majore, plagiatorii sunt reabilitați și cei care au dreptul și abilitatea de verificare a lucrărilor desființați. Cam la asta se rezumă legea învățământului. Am dreptate domnule cadru didactic Iohannis?

  5. Fata de cioclu. Asta si este, un cioclu care duce Educatia din Romania la groapa.

    Problema critica a sistemului de educatie din Romania e ca lasa enorm de multi copii in urma. Rata de analfabetism functional e uriasa, scorurile obtinute la testele PISA sunt groaznice, rata de abandon scolar e si ea uriasa. Ratele de promovabilitate la examenele de BAC sunt si ele foarte mici, in conditiile in care o parte importanta dintre elevi nu se mai prezinta deloc si in conditiile in care subiectele sunt oricum din ce in ce mai usoare (daca te uiti la un examen de BAC de zi si la unul de acum 15 ani te sperie diferenta).

    Ce anume din legile cioclului astuia si ale sinistrului Iohannis ajuta Romania asta se se ridice? Nimic, absolut nimic. Notele din scoala generala devin lipsite de orice importanta, tezele dispar, BAC-ul o sa devina o gluma sinistra, doar pentru ca facultatile prticulare au ramas fara „materie prima”. Ganditi doar ca un elev de la real intensiv, unul care face calcul diferential si integral, va fi testat la BAC cu probleme de genul „cata gresie imi trebuie pentru o piscina de 10x4x2.5 metri. Acolo se va ajunge. Pe partea de real, va fi cumplit. Facultatile de inginerie, informatica, cercetare, matematica sau economie/finante/statistica or sa constate cu disperare ca vor avea studenti cu aparatul matematic ramas practic la nivelul clasei a 8-a. Cei mai luminati vor avea habar despre cum se rezolva o ecuatie de gradul 2.

    Absolut nimic pentru a ajusta in mod real calitatea educatie in mediul rural, in urbanul mic sau in zonele de periferie. Din contra, segregarea devine cumplita: accesul la cele mai bune licee devine clar o problema de relatii si de bani. Absolut nimic pentru a curata sistemul de educatie de cea mai mare problema: plagiatul intelectual. Din contra: plagiatorii sunt ajutati in fel si chip sa isi ascunda hotiia, fara sa pateasca nimic.

    Campeanu si Iohannis or sa distruga total sistemul de educatie din Romania, daca legea clocita in mintea lor va fi votata si aplicata. O lege rau intentionata in justitie sau in finantele publice produce pagube pe 1-2-3 ani si apoi poate fi corectata. Legea asta va produce pagube uriase tarii 20 de ani de aici incolo.