G4Media.ro

Ministrul Educației anunță că noile planuri-cadru de gimnaziu vor promova învățarea integrată,…

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației anunță că noile planuri-cadru de gimnaziu vor promova învățarea integrată, care are legătură cu viața de zi cu zi

“Voi avea grijă ca învățarea integrată, care are legătură cu viața de zi cu zi, să aibă importanța cuvenită” în noile planuri-cadru de gimnaziu care trebuie să se aplice începând cu următorul an școlar, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. “Este tot ceea ce ne dorim de la sistemul de educație. Să fie în corelație cu viața de zi cu zi”, a continuat ministrul, la o zi după ce a produs uimire afirmând că “nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare a testelor PISA” pentru că ea “nu pune accentul pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”.

Prezentă la conferința organizată la Rin Grand Hotel în cadrul proiectului gigant de formare a profesorilor, CRED, Monica Anisie a susținut o declarație de presă, fără întrebări, după ce anterior ținuse un scurt discurs pentru deschiderea evenimentului.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Mamă, ce vartej trebuie ca este prin mintea ei … ! 💡 Si mai ies gandurile pe gura, la intamplare, ca MiG-urile … mai cade cate unu’, din cand in cand.

    Doamna, atâta incoerență ne emotioneaza! Lăsati-ne asa, nu ne faceti sa si plangem! Ajunge atât.

  2. Sper ca nu a uitat ca media de la gimnaziu conteaza la admitere la clasa a 9a. Zece pe linie vreau sa vad la toata lumea de la gimnaziu pentru a avea sanse egale la cel mai bun liceu din lume din Bucuresti din Rahova-Ghencea

  3. Inca mai e ministru individa asta?!

  4. Copiii nu invata nimic despre sistemul financiar, despre bursa, actiuni, obligatiuni, metale pretioase, investitii.

    Sistemul ii vrea prosti si cheltuitori.

    • Daca vrei curicula care are legătură cu viata de zi cu zi neapărat trebuie si ceva manele, niste hip hop underground. Școala vieții te pregătește pe bune.
      Acum serios vorbind, schimbările prea dese de legi/curriculum/ miniștri fac mai mult rău decât păstrarea unui curriculum cu deficiențe „suportabile” . Nu contest bunăvoință noului ministru dar cine garantează că la anul nu va veni un nou ministru care sa facă o alta reforma.

  5. CUM „o sa ai grija”, mai muiere?!
    Doamne, retrageti-o repede pe femeia asta, cine stie ce naiba mai debiteaza!
    „O sa am grija”, auzi vorbe de Minsitru la Educatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Monico, pleaca, esti paralela cu functia prea inalta!!!!!!!!!

    • Sa stii ca expresia aceea m-a frapat si pe mine! Ma mir ca n-a folosit-o pe cea consacrata deja la PNL: „Cu siguranta”!

    • Nu a înțeles nimic din evaluarea PISA ,daca se uita pe ce și pe cine s-a bazat alcătuirea lui ,ar fi priceput că ar fi avut nevoie de la instalare (testul e de anul trecut cunoscut !) de un grup interdisciplinar care să schimbe planurile cadru ,să taie din conținuturi, să pregătească urgent pe toti profesorii pentru învățarea integrată (la multe discipline chiar se face de acum !),resetezi urgent formarea inițială a profesorilor ,nu prin masterate ,va ajunge formarea profesorilor cât medicina ,ci prin introducerea modulului de practică pedagogica săptămânală ,faci selectia profesorilor nu pe baza de concursuri de teoria teoriilor ,ci prin rezultatele portofoliilor care s-au completat despre acesta ,introduci incadrarea pe post de probă îi excluzi imediat din școală pe cei cu comportamente nepotrivite ,sunt toate lucruri pe care le poti lua rapid ,fără ezitare ,pe urmă mai vezi ce retușezi …

  6. Poate ii spune cineva cucoanei ca abia s-au schimbat planurile cadru la gimnaziu si ca nu se schimba in fiecare an, cun crede ea.

  7. Pe variantele vechi din 2016, atunci când Dna ministru era secretar de stat, la limba română rămăseseră 3 ore, tot atâtea că la limbile străine.Nu spun că nu sunt importante limbile străine, însă mare parte din elevi nu au puterea să învețe 2 limbi și nici nu vor .Nu ar strica o ora de caligrafie și lectura in timp ce una la limba secundară ar fi suficient. La geografie erau toate clasele pe o ora. Sa avem pardon, la geografia României elevii învață unde sunt zonele bune pentru diferite culturi și de ce sa le facă acolo, unde sunt locuri bune pentru a- și face casa sau pentru amplasarea unui cort într-o vacanță, învață despre influența activităților agricole asupra invelisurilor pământului, de ce sa nu facă foc cu resturile vegetale etc, deci chiar învață lucruri utile pentru viața!La o ora pe săptămână habar nu vor avea câte urechi au, iar mai târziu vor regreta că nu au învățat o disciplină care oferă informații pentru viața de zi cu zi.In schimb,in planuri erau trecute 3 ore de sport.Nu stiu ce le mai rămâne de făcut tinerilor în situația în care studiază tot mai puțin și fac 3 ore de sport, nu au teme pt. acasa și stau tot mai puțin la școală.Daca este așa performant sistemul de învățământ britanic sau cel nordic, de ce studiile arata că singurii elevi care își amintesc din școală câte ceva sunt cei care au mers pe vechile drumuri bătătorite de atâtea generații? Nu înseamnă că nu trebuie schimbare, dar cu limita, că și așa democrația a fost înțeleasă ca posibilitatea de a cere socoteala oricând și la orice ora profesorului, medicului etc. Sa fim serioși, copiii vor umbla dezlegați pe străzi, vor avea vicii de mici, însă vom face o alta minunata reforma.E strigător la cer că nici măcar miniștrii nu dau dovada de patriotism și distrug istoria și geografia țării noastre! O sa fin o nație in bătaia vântului, care va merge de nicăieri către niciunde!!!