G4Media.ro

Ministrul Educației: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Educației: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome vor sta acasă 14 zile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că elevii care au simptome și care nu pot fi testați, pentru că părinții nu și-au dat acordul, vor rămâne acasă pentru 14 zile, subliniind, din nou, că formularul de consimțământ nu este obligatoriu.

„Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivilor elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă părintele își dă acordul, elevul poate fi testat fie în școală, acolo unde există cabinet medical, fie de către DSP.

„Dacă nu-și va da acordul, din păcate, elevul va avea restricționată pentru o perioadă de 14 zile participarea fizică în colectivitate”, a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului Educației, prima zi de școală s-a desfășurat în condiții bune și se așteaptă ca situația să continue și copiii să poată merge la școală.

„Sunt încrezător că prin responsabilitatea elevilor, profesorilor, părinților, a celor care gestionează unitățile de învățământ vom evita apariția unor focare care să genereze închiderea prematură a acestor cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Demisia urgent!

  2. Dacă au simptome, e normal sa stea acasa. Chiar dacă nu au covid si sunt doar răciti sau gripati, trebuie sa stea acasa. Școala nu e spital, sa meargă bolnavi. La școală merg elevii si profesorii sănătoși.

    • Cand eu, profesorul am simptome sau probleme medicale intru in concediu medical, iar de cand cu gripa comunitara si Covidul, nu sunt primit in scoala pana nu ma tratez. Nu predau, ma tratez si sunt inlocuit de un coleg care ia bani pentru ca ma inlocuieste..Elevul isi ia scutire medicala, se trateaza, nu merge la scoa si isi ia lectiile de la un coleg. De ce ar fi o mare paranghelie pentru elev si pentru profesor ceva normal? Esti bolnav, racit, gripat, covidat etc, stai acasa. Raceala trece cam in 7 zile, gripa cam in 10 si Covidul cam in 14. Deci? Ce e gresit?

    • Dar cum facem ca scoala e obligatorie?

  3. Cum sa spui asa ceva? Anisie e mic copil pe langa asta. Cum adica testarea este obligatorie exclusiv pentru cei confirmati pozitiv, nu pentru toti elevii care prezinta simptome?:))) Adica…ii testam doar pe cei pozitivi. Dar aia pozitivi cum au iesit pozitivi? Prin rugaciuni si vraji?Nu printr-o testare? Atunci la ce-i mai testam? Sa vedem cat de pozitiv e pozitivul???? De-a rasu’-plansu’. Mare e gradina…

    • Se cere acordul pentru testarea contactilor directi ai copiilor care au fost testati ca prezentau simotome( temperatura, etc) si au iesit pozitivi. Cei cu simptome,dar care refuza recoltarea probelor biologice nu risca dosar penal,doar arest la domiciliu,14 zile

  4. Ma intreb a cui este afacerea aceasta ?
    Nu cu mult in urma aflam de una cu masti neconforme distribuite in spitale la inceputul pandemiei. OMS nu recomanda aceste teste deoarece nu sunt suficiente dovezi privind performanta lor . O persoana purtatoare de un alt tip de coronavirus, la testare poate primii un rezultat” fals pozitiv” ,iar pentru confirmare avem nevoie de un test RT-PCR . Parintii unui copil cu un test poate” fals pozitiv ” raman acasa 14 zile , la revenirea parintelui la locul de munca , angajatorul nu il primeste fara un test RT-PCR negativ . Suportati si aceste costuri Domnule Ministru ?
    Poate dumneavoastra va permiteti . In aceasta tara sunt foarte multi parinti cu salariul minim pe economie (un salariu rusinos pentru un trai decent )