G4Media.ro

Ministrul Educației face apel la profesori, în perioada de teze: Sunt convinsă…

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației face apel la profesori, în perioada de teze: Sunt convinsă că veți realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înțeleagă

Ministrul Educației le-a transmis profesorilor să își amintească de “vocație și tact pedagogic” zilele acestea, când majoritatea elevilor trec prin perioada de teze și teste de la finalul celui mai scurt semestru școlar. “Sunt convinsă că veți realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înțeleagă și să le întâmpine cu seriozitate și confort”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook.

“După cum bine știți, anul școlar 2019-2020 are o altă structură față de anii anteriori. Semestrul I este de doar 15 săptămâni, cu toții fiind puși în situația de a ne replanifica activitățile, astfel încât să asigurăm un bun proces de predare-învățare-evaluare”, își începe ministrul apelul către cadrele didactice.

 

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. uniformizare totala.
    politrucii ramin fideli ciumeii rosii.

    • Pamflet
      Asta e rezultatul schimbarii de sex de la ministerul educatie prin care liviu pop a devenit madam anisie, dar ideile au ramas tot alea.
      RUSINE PNL!
      Si eu care voiam sa votez iohannis, dar cu asemenea oameni in guvern, sa te voteze pesedistii iohanisule

    • Dar vrem examene prietenoase si la facultate si la rezidentiat si la obtinerea permisului auto si la angajari si la titularizari sila brevet de pilot si la grevet de marinar si la orice examen, sa treaca toata lumea cu nota maxima, idioato

  2. „…sunt convinsă că veți realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înțeleagă…”

    A inceput „reevaluarea” sistemului e invatamant…… Nu mai bine ar da o lege in care sa se reduca la ZERO numarul orelor de scoala? Ca oricum, carte muta nu-ti trebuie ca sa ajungi prim-ministru sau ministru……

    As intreba-o pe ministereasa ce intelege prin „evaluari prietenoase”?… Note de 9 si 10 ca sanu se supere „boborul”????

    Si ne mai miram ca suntem o tara plina de analfabeti…..

  3. Cum traduc eu:
    Copiați, copiati generatie copy&paste!

  4. Bun găsit, mediocritate!
    Sa fie prietenoși profesorii cu lenea și incultura preferate de unii elevi.

  5. Stimați domni!cred ca toti ați fost genii în perioada școlii, împătimiți de lectii predate zilnic si teme de zeci de pagini, si mai cred că toți aveti copii la școală ,care va seamănă leit,nu reușesc să se deslipeasca de cartea de mate si adorm cu cea de română pe piept.Nimic din mesajul de mai sus nu sugerează ceea ce spuneți voi,dar cred ca rapiditate cu care ați comentat arată cit de prinși sunteti cu serviciul. Toți acești miniștri agramat analfabeti sau cum ii mai catalogati sunt chiar din aceeași generație cu voi.Semestrul a fost scurt,s-a predat la fiecare ora fără a fi timp de aprofundare si consolidare a cunoștințelor. Nu s-a cerut umflarea notelor ci subiecte de bun simț, pe masura capacității de intelegere și memorare a majorității si nu subiecte lucrate de profa de mate în privat,pe banii părinților, cu copii de la clasa la care preda.P.S.cred ca toti aveți copii de scoala si petreceți zilnic 4-5 ore cu ei pt.a-i ajuta la teme.O zi frumoasă și note mari la teze cu subiecte de doctorat.

    • Foarte bine punctat!!! S a predat zilnic altceva, altceva, altceva…. Multa materie, puțin timp!!!

    • Cuprinzător: clar si la obiect, dar din pacate nu cred că vor intelege nici de această dată mesajul. În comparație cu dvs eu sunt mai directă, m-am săturat de parveniți care se cred buni in toate si comentează neavizat! Pur si simplu nu pot sa-i mai sufăr! Din cauza lor nu progresam! O intenție bună ca a doamnei ministru e taxată cu aroganță! Păcat. Eu sunt mama si ma bucur ca mai sunt oameni printre miniștrii! Sa auzim se bine! Of Doamne! Nu mai avem niciun Țepeș!?

    • Să înțeleg doamnă ministru că „”vocația și tactul” sunt valabile pentru un semestru „scurt”(15)săptămâni), că dacă era „lung” (17 săptămâni)….. ehehei, se schimba treaba!!!????
      Acum se impune o evaluare „prietenoasa”!!??, și în semestrul ll, care este lung, cum să fie?
      Oare nu ar fi bine și corect fiecare să-și vadă de treaba: profesorii, elevii, părinții și chiar și d-voastră să vă vedeți de „treaba” de ministru??!!

    • bine zis doamna eu am fetita la un liceu de arta unde se invata aproape zilnic cate 8 ore ,iar acesti parinti care zic ca copii nu invata sa se mai uite odata la copii lor sa vada cat sunt de obositi si lipsiti de copilarie .Iar privitor la subiecte prietenoase inseamna domnilor parinti ca e valabil doar pentru teze nu examenele de care zic domnia voastra .

    • Insta! mi-ai rapit copilaria!!!!!!! trebuia sa strige Greta aia stii voi care. tre’sa stau doua ore decat pe insta, nu mai zic de cllalte, sa vad ce mai pun la story pe urma sa vad ce au pus altii si cati mi-au dat aprecieri , cum mai stau cu followerii si sa vad episodul pe netflix sa nu par proasta la scoala, cand naiba sa mai am timp de invatat? fiti si voi mai umani…

  6. Buna ziua Eu aș dori doamna priministru dacă sar putea să se voteze o masă caldă pentru copii de la școală deoarece la pușcăriași le dăm 3 mese pe zi gratuit cred că și copiii noștri merită una singură !!!

    • OARE CEI CARE FAC COMENTARII AU COPII LA SCOALA SAU ASA E DOCTRINA LOR SA VB IMPOTRIVA A CEVA CE NICI EI NU STIU PT CA ASA S AU INVATAT !OAMENI BUNI AM TREI COPII BAIETEL IN CL A 3A SI DOUA FETITE IN CLASA A 5A !PE LANGA FAPTUL CA GHIOZDANELE SUNT IMENS DE GRELE MATERIA ESTE MULTA SI GREA !CHIAR IERI BAIATUL CARE INVATA DE DUPA AMIAZA CUM A VENIT ACASA NICI NU VOIA SA MANANCE PT CA AVEA FOARTE MULTE TEME SI LA COMUNICARE SI LA ROMANA DAR SI DE INVATAT LA CELELALTE MATERII !UNDE ESTE DOMNILOR ACEL SISTEM DE ALTADATA CAND ITI ERA DRAG SA INVETI DE PE ABECEDAR SI DIN ARITMETICA ?ACUM SE INCURCA COPIII IN CULEGERI IN CAIETE SPECIALE IAR MANUALELE LE DUC SI LE ADUC FORMAL ?OARE NIMENI DIN ACESTI INVATATI AI TARII NU POT FACE UN SISTEM DE PREDARE IN FUNCTIE DE VARSTA SI CLASA IN CARE ESTE COPILUL ?SI DACA INVATA CE LE OFERA STATUL DOMNILOR ?NIMIC !

    • Draga doamna Carmen. pe scurt: nu, nimeni nu poate aduce invatamantul pe linia de plutire. Zeci de ani, a fost o cloaca unde profesorii buni mosteniti de sistem au dat piept cu hoardele de neaveniti care altundeva nu-si gaseau locul, cu hoardele de neaveniti mai vechi dar cu coneziuni politice, cu schimbarile iminente din lume. Asa ca sa ne descurcam fiecare cum poate si considera mai bine pentru copilul sau: cu moderatie si cata inteligenta avem. caci nimeni nu ne va ajuta. succes!

  7. Atunci sa fie si examenele prietenoase, cand o veni vremea. Ca daca tezele vor fi prietenoase si examenele bau-bau, nu se prea pupa treburile.

  8. Bună ziua! Sunt elevă în clasa a XII-a și vă pot spune foarte sincer și cu tot respectul, fără să jignesc pe nimeni că vorbiți în necunoștință de cauză. Semestrul este foarte scurt, ne este greu să facem față tuturor cerințelor din partea profesorilor pentru fiecare materie și cu toate că fac parte din „generația Facebook”, am idealuri pe care vreau să le îndeplinesc. Fiecare persoană are dreptul la opinie, dar vă rog să vă interesați mai mult cu privire la aceste lucruri înainte de a zice ceva.

    • Pamflet
      Pai treci si invata, ca daca stai toata ziua pe net, tot proasta ramai, chiar dazca da madam anisie subiecte prietenoase

  9. Subiecte nerușinat de ușoare ca să se raporteze cu note mari în statistici.

  10. Eu voi incepe teza și apoi evaluarea ei cu câteva piese de la Formația 10 Prajini, totul va fi prietenos. Inca o garnitura de analfabeți !

  11. Să înțeleg doamnă ministru că „”vocația și tactul” sunt valabile pentru un semestru „scurt”(15)săptămâni), că dacă era „lung” (17 săptămâni)….. ehehei, se schimba treaba!!!????
    Acum se impune o evaluare „prietenoasa”!!??, și în semestrul ll, care este lung, cum să fie?
    Oare nu ar fi bine și corect fiecare să-și vadă de treaba: profesorii, elevii, părinții și chiar și d-voastră să vă vedeți de „treaba” de ministru??!!

  12. Pentru toti retardatii care se cred destepti si vor ca si copiii lor sa invete ce nu au reusit ei va spun un singur lucru la scoala nu se invata pentru viata ci pentru examene. Total gresit acest invatamant care te invata calcul cu puteri din clasa a 5 a pana in a 12 a si nu cred ca a folosit cineva in viata de zi cu zi un asemenea calcul, ar mai fii multe altele ……… .Nu se invata mai nimic folositor . La ora actuala se merge spre alienare , copiii acestia nu mai au personalitate ,trebuie sa scrie si sa invete pe putin 10 ore pe zi , dezvoltarea lor cognitiva este zero.

    • Pamflet
      Poate tu nu folosesti ca daca nu le-ai inteles niciodata, cu siguranta ai o meserie care nu te solicita intelectual. Se vede si din cum vorbesti si cum pui problema. Dar foarte multi le folosesc

    • Sa se faca controale la ministerul invatamantului ca eu cred ca ii gasesc cu ceva sa se duca oppc si anaful la iei sa vada ca nu este asa cu hotia fura de sparge cu furatul sa se schimbe o data ministerul învățământului ca sunt uni cu doctorat si sunt prosti gramada de nu știe cum sa isi faca munca si se lauda dar laudarea asta va pieri odata ca se lauda cu 30 de milioane salariul in ghilimele pe mine nu ma făcut banii sa se faca controale riscante in scoli si in toate unitatile de invatamant de zi si de seral asa sa se faca nu sasi bata parinti joc de copii daca nu invata ii pune la targ de oi sai bata Dumnezeu pe aceia dar copii vor pleca de la parinti odata si nici macar buna ziua sa nui deie asa va fi cu corectitudinea și cu învățământul la zi faci scoala si nu te angajeaza nimeni asa este in ziua de astazi poti sa ai mama doctoratul nu te angajeaza nimeni toti umbla cu furatul de la minister la profesor director si copii au ajuns sa ne conducă copii pe parinti

  13. Nu stiu ce vor dar un lucru e sigur, copii nostri nu mai au timp de nimic.
    Fetita mea e in clasa a VII-a invata de dimineata pana seara ca sa satisfaca toti profesorii si cerintele acestora pentru o medie buna.
    Prea multe materii si tumultoase.
    Sistemul este prost si nu e centrat pe elev.
    Se sta aproape zilnic pana la ora 15.00 la scoala, ajungand acasa te pui iar la treaba.
    Nu se mai poate asa!!!
    Poate se crede ca sunt ROBOTI !?

  14. Problema reala este ca toti parintii pun presiune pe copii si profesori pentru note de 9 si 10 pt a ajunge la licee bune indiferent de nivelul copilului. Niciun parinte nu accepta ca propriul copil sa ajunga la o scoala profesionala de parca toti vor deveni intelectuali cu studii la Londra. De aceea suntem tara fara profesionisti, fara meseriasi…noi, parintii suntem de vina.

  15. Bună ziua! Oricum se vrea prostire in masă….cat mai multi posibil. Și pe nimeni de la conducere nu-i interesează absolut nimic. Doar sa ne vadă ca ne tărâm pe jos. Vine si anul 2020 ….O sa fie din ce in ce mai greu. Taxe,impozite, scumpiri pana ne va lua absolut tot…Tara asta nu o sa mai fie ce a fost si nici oamenii si nici conducerea ei. Păcat! Să trăiască bine cei care au salarii de sute de mil. In față lui Dumnezeu suntem toti la fel. La judecată vai de ei….mi-e milă…

  16. Din toate comentariile de aici unul nu a inteles nimic din articolul asta si stati linistiti domnilor cu toate ordinele astea…profesorii tot ce vor aia fac,si din ce vad mai sus pentru ca am stat si am citit cu atentie fiecare comentatiu in parte sa vad rezultatul scolilor de acum cativa ani si a educatiei de acum cativa ani…avem cel mai greu sistem de invatamant din lume,aveam cea mai multa materie si cele mai drastice metode de invatamant…brut as putea spune si ce sa vedeti…adevaratele genii tot pe partea cealalta a continentului raman,pentru ca scoala noastra te invata ca daca nu esti bun in ceva esti lenes,puturos,prost sau nu vrei sa inveti ca nu vrea copilul de al dracu ce e el… ca tehnologia asta a dracu ii prosteste de nu se poate numai telefoane au in cap…adevarul e ca era mult mai bine inainte cand se citeau ziare comuniste si tot poporul casca gura la minciuni,dar de se citea pe hartie nu pe telefon,inainte era mare lucru,eu va dau un sfat,un sfat pentru ce i ce au citit mesajul asta pana aici sau nu un sfat,o idee si ganditi va bine.Hai sa lasam putin notele copilului si sa gandim putin “out of the box” cum s ar spune mai pe acurt sa fim mai cu mintea deschisa,ca va spun eu,nu scoala de duce sus,cum nici pe parlamentarii nu i a pus undeva sus scoala,ci atitudinea ta ca om si increderea in sine te urca sus,sunt destui profesori universitari,avocati,ingineri,care lucreaza pe 1000 de euro in strainatate sau mir de foame prin Romania,pt ca scoala nu i a ajutat,decat cu diploma.Asa ca nu mai bateti copii la cap ca parinti ca voiti dumneavoastra note de 10,sa puteti sa va laudati cu el la munca sau pe nu stiu unde,ca e baiat”dăștept”.Va spune asta un student la Oxford.Am onoarea sa va salut !

  17. Comentariile rautacioase nici nu trebuie luate in seama;oameni frustrati,”Gica contra”,oameni care fac politica pe spatele unor copii.Sunt parinte si stiu prin ce trece un elev in ziua de azi !Ca sa faca fata cerintelor,nu le mai ramane timp pentru nimic!Doamna ministru stie despre ce vorbeste!Sper in continuare la un sistem de invatamant care sa formeze oameni frumosi,capabili sa reuseasca in viata si sa nu mai vad tineri obositi si depresivi!

  18. Mie îmi place de doamna ministru, are o gândire bună. Sunt prea stresați copiii noștri, trebuie luate măsuri pentru a fi respectați și tratați ca ființe umane, nu ca roboți. Au prea multe lucruri inutile de învățat, lucruri pe care le uită, pentru că sunt învățate fără logică.

  19. Mie îmi place de doamna ministru, are o gândire bună. Sunt prea stresați copiii noștri, trebuie luate măsuri pentru a fi respectați și tratați ca oameni, nu ca roboți. Au prea multe lucruri inutile de învățat, lucruri pe care le uită, pentru că sunt învățate fără logică.

  20. si eu am un copil in clasa a 6 -a care aloca tot timpul scolii si efectuarii temelor. este absolut anormal ce se intampla in clasele 5-8. iar in acest semestru a avut doar predare si teste. recapitulare, deloc. informatie excesiva si inutila, de multe ori peste nivelul de dezvoltare cognitiva a unui copil de 12 ani. si aceasta este parerea tuturor parintilor cu care am vorbit. o idee f buna ca macar tezele sa fie adaptate acestei situatii de fapt!

  21. Felicitări pentru comentariu, a-ți concretizat realitatea care ne apăsa pe toți părinții care au copii și avem grijă ca aceștia să meargă la școală cu lecțiile făcute și învățate. Întreb pe cei care au comentat câte ore lucrează pe zi? La clasa a v a după 5 ore urmează alte 6-7 ore de teme și învățat. Și asta zilnic, plus în week-end desene proiecte teme și iar învățat sau repetat. Nu va mai grăbiți cu analizele din fotoliu. Doar un părinte, care apropo nu mai are viata privata din cauza scolii, poate să-și dea cu părerea.Volumul este incredibil pentru un copil, lucru care-i fac să urască școală. D-na Ministra, credeți-mă, se pare ca, cunoaște acest lucru.

  22. Buna seara!Nu este rău ce afirmați si îndemnați.Denota ca sunteti dascal si părinte,ceea ce unii din cei de mai sus nu sunt sau au uitat ca sunt părinții unor copii alergați prin materie si obligați sa rezolve exerciții pe care niciun profesor doctorand nu le poate rezolva.Are nevoie, dupa2h de pregătire sa se mai gândească si acasă si apoi sa trimită rezolvarea.Ați fost profesor la un liceu de vaza si cred ca ar trebui sa nu catalogați toți copiii după cei care provin din familii de mamaticieni si informaticieni.N-am înțeles niciodată de ce olimpicii mai au nevoie de pregătire suplimentara in detrimentul celorlalti,in sensul ca au la clasa cei mai buni profesori.După umila mea părere,profesor bun este acela care reușește sa aducă la stadiul de copil olimpic orice copil,nu cel care lucrează cu olimpicii.As îndrăzni sa propun sa nu mai existe clase de olimpici pentru a nu crea diferențe din start între copii.In alta ordine de unde idei consider programa școlară extrem de încărcată cu multe lucruri inutile.Nu înțeleg de ce nu se lucrează doar problemele din manual si este nevoie de cules de pe net a.î. se vine la clasa mereu cu foi scoase la imprimanta cu diverse exercitii.,sau unele aplicații se rezolva la clasa si cu totul altceva se da ca tema.Copiii trebuie sa își facă temele vu 2-3 adulți pe lângă si cu alti 2-3 la telefon.Nu cred ca este o normalitate
    Succes in tot ce doriți sa implementați a.î. sa fie si de bun simt pentru aceasta generație considerata analfebeta functional,90/100 din vina sistemului.Faceți scoala mai atractiva Pe mine nu m-a ajutat cu nimic sa stiu sa argumentez daca un text este epic,liric,dramatic si argumentarea mea sa-i placa unui profesor iar altul sa nu dea doi bani pe ea.Faceți in așa fel sa eliminați subiectivismul in corectare si sancționați drastic diferențele mari intre note,după contestații.Poate introducerea malpraxisului si in învățământ nu ar fi rea.Încă o data succes!

  23. Dna. MINISTRU, MAJORITATEA PROFESORILOR ,CARE FAC MEDITATII, NU-I INVATA NIMIC PE COPII LA SCOALA, COPII SUNT FORTATI SA DEA DIN BUZUNAR SI 100 LEI PE ORA ! DACA NU CREDATI, VERIFICATI ! ESTE INVATAMANT GRATUIT SAU PARTICULAR ? ESTE BATAIE DE JOC UNDE AU AJUNS ACESI PROFESORI SI NIMENI NU IA NICI O MASURA !

  24. Da, sa fie subiecte de genul „nu-i așa că” și profesorii să fie prieteni la cataramă cu elevii, ca sa meargă treaba șnur. Carte multă nu trebuie că Europa are nevoie de noi sa le livram asistenți, mecanici, șoferi, frizeri, măcelari etc. Cât mai puține ore la școală că să poată sta copii mai mult pe stradă unde e școala vieții!

  25. DL MIKE ia-o pe asta”La un concurs de informatică participă elevi din Arad, București, Sibiuși Iași. Se știe că 30de elevi nu sunt din Arad, 33nu sunt din București, 32nu sunt din Sibiuși 34de elevi nu sunt din Iași. Câți elevi sunt din București?” sau pe asta”Un dreptunghi este împărțit în 49x101pătrate egale. În pătratul din stânga jos, adică cel de pe rândul 49și coloana 1, se află o monedă. Doi copii joacăurmătorul joc: pe rând, fiecare dintre ei mută moneda din locul în care se află, fie pe pătratul vecin, situat la dreapta, pe aceeași linie, fie pe pătratul vecin, situat deasupra, pe aceeași coloană. De exemplu, dacă moneda se găsește în pătratul de pe rândul 4coloana 10, atunci copilul care este la rând să facă mutarea va putea să pună moneda fie pe rândul 4coloana 11, fie pe rândul 3coloana 10. Câștigă jucătorul care mută moneda în pătratul din dreapta sus, adică pătratul de pe rândul 1, coloana 101.Cine câștigă jocul, știind că primul copil face prima mutare?Te sfatuiesc sa-ti iei si vreo trei profesori pe langa tine.Apropo , vezi ca ai la dispozitie 4minute pt fiecare.Succes,poate vedem si rezolvarea aici”nu-i asa ca”?

  26. SPER CA sunt in asentimentul Caricaturii de Ministru numit Anisie cand propun sa se renunte la evaluari si la media 5 de admitere in liceu!Analfabeții functionali sa ocupe ca si pana acum posturile cu salarii grase din Inspectorate si ministere!După chipul și asemănarea cuconei!Femeie,Nu îți dai seama ce aberatii îți puie mintea?Nu vezi cât de jos a ajuns invatamantul din cauza unor diletanți pupincuristi ca matale?