G4Media.ro

Ministrul Educației: ”Învăţământul online a fost o adevărată catastrofă educaţională”/ Despre testele…

Invatamant online / Foto: Pexels.com

Ministrul Educației: ”Învăţământul online a fost o adevărată catastrofă educaţională”/ Despre testele naţionale, după pandemie: ”Se vor da corect, corelat cu perioada la care au avut acces cu adevărat la şcoală”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care au de susţinut examene naţionale, în acest an, trebuie să se aştepte la o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor. Cîmpeanu a numit învăţământul online impus de pandemie drept ”o adevărată catastrofă educaţională”.

Întrebat la Digi24, sâmbătă, la ce să se aştepte elevii care au de susţinut în acest an examene naţionale, după perioada de pandemie, Sorin Cîmpeanu a declarat că va fi o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor.

”La o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor la condiţiile traversate în această perioadă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat, de asemenea, dacă subiectele vor fi mai uşoare, ministrul a răspuns că ”se va da corect”.

”Se va da corect, corelat cu perioada la care au avut acces cu adevărat la şcoală, pentru că am fost printre primii care a spus că învăţământul online, deşi sunt un adept al digitalizării, dar învăţământul online impus atunci când sistemul era total nepregătit a fost o adevărată catastrofă educaţională. Nu a fost impus de către elevi şi nu mi se pare corect să deconteze eventuale decizii greşite cei care nu au avut nicio tangenţă”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă consideră drept o bătaie de joc pentru copii sistemul de învăţământ online impus, Cîmpeanu a explicat că a trebuit îmbinat interesul pentru educaţie cu interesul pentru sănătate.

”Va trebui să îmbinăm interesul pentru educaţie şi interesul pentru sănătate. Am spus şi atunci, spun şi acum acelaşi lucru, catastrofă educaţională. Simplu. Am spus, am găsit şi o sintagmă, şcolile se închid ultimele şi se deschid primele, de închid dacă trebuie neapărat să se închidă. Uneori a reuşit lucrul ăsta, alteori a reuşit mai puţin”, a declarat Cîmpeanu.

În ceea ce priveşte rezultatele la testele naţionale din acest an, ministrul spune că speră ca rezultatele să fie la fel ca cele de anul trecut.

”Îmi place să cred că vom avea rezultate cel puţin la fel ca anul trecut. Condiţiile nu diferă foarte mult”, a declarat Sorin Cîmpeanu

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Campenne rezultatele dezastruoase sunt ale voastre, copii nu au nici o vina ca voi sunteti incapabili.

  2. Aha, învățământul online e cauza dezastrului? Ați mai găsit un motiv? Că până acuma vinovații de serviciu au fost părinții și elevii care „nu se implică”…
    De ce nu legalizați homeschooling-ul în România? Ce șoc ar fi pentru multitudinea de profesori figuranți! Ce s-ar mai selecta corpul profesoral, ce interes și-ar da să aducă copiii la școală și să le trezească interesul pentru carte!

    • Ba ministru incompetent, sa înțelegem ca pana în pandemie învățământul era ultraperformant, iar în on-line s-a ales praful??? În alta ordine de idei, când se imbilnavea lumea pe capete, ai fi vrut școlile deschise? A mai vrut și baba merkel cea senila sa încerce asta, dar după o săptămână s-a îngrozit de ce a ieșit.
      Afirmațiile pe care le scot politicienii pe gura, dovedesc faptul ca nu au nicio competenta profesionala acolo unde sunt puși.

  3. Singurii care au avut de pierdut au fost bieții elevii si părinții lor care au de-a face cu mizeria din „educație”, că in rest la minister, inspectorate si personalul din învățământ banii au venit în continuare la fel si in pandemie, chiar unii zbierau după măriri de salarii si mai puține ore că e greu în online, iar meditațiile pentru destui așa zisi dascăli au crescut până la cer, deci trai pe vătrai nene în învățământ.

    • Mirele, dacă ești asa deștept, de ce te duceai la meditații??? De ce nu te-ai dus la o facultate?

  4. In pandemie ministerul nu a făcut nimic pentru ca nu -i duce capul pe guvernanți. Școlile și directorii au făcut ce au crezut de cuviință ,unii mai bine unii nu au făcut nimic. Dar sa te apuci acum sa-ți dai cu părerea ….ca ce rău a fost…numai un ministru plagiator și traseist o poate face.
    Jos PNL și PSD groparii României!

  5. Wow! A descoperit Dl Ministru gaura la macaroana!

  6. Deci ați făcut experimente pe copii, boilor, și tocmai ați descoperit că au fost o catastrofă! Nu cumva cu același Tâmpeanu ca ministru? Și cu un profesor președinte de țară! Asta înseamnă România educată, băi Iohannis? Ca să fii tu sigur că ieși președinte peste o țară de idioți?
    Demisia și pușcăria, bandă de incompetenți!

  7. Ministrul Tampeanu e adevarata catastrofa educationala.
    Romania Needucata are nevoie de noi votanti USL2

  8. Sa-i spuneti asta mai ales ret/adatilor din CNSU in frunte cu Arafat si Mamaia Pistol.
    Ar trebui deferiți justiției in bloc.

  9. Exista camera de luat vederi în fiecare clasa.
    Ar trebui ca la ședințele cu parintii sa se arate înregistrări în care fiecare părinte sa vada cu ce se ocupa copilul său in timpul orelor de curs.
    Si apoi sa isi rezolve acasa problemele, impreuna cu copiii lor care se joaca pe telefon pe sub banca sau care stau absenți, cu gandul aiurea, in timp ce colegii lor participa activ la discutiile penteu fixarea noilor cunoștințe.
    Sa dai vina pe profesori in loc sa iti rezolvi problemele reale in familie, este o lașitate.

  10. Le-ati tăiat deja jumatate din materie.
    Ce urneaza, sa le dati la examen sa deseneze un dreptunghi si sa il coloreze?