G4Media.ro

Ministrul Educației spune că o soluție pentru ca unele școli să nu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației spune că o soluție pentru ca unele școli să nu mai învețe în 3 schimburi sunt „consorțiile cu școli din vecinătate”

Ligia Deca a fost întrebată, în prima sa conferință de presă în calitate de ministru al Educației, ce soluții are pentru ca elevii să nu mai învețe în 3 schimburi. Ea a răspuns că acest sistem de învățare sau micșorarea orelor (n. red. pentru ca toți elevii să poată învăța în 3 schimburi) nu duc „la o calitate în actul educațional”. De precizat, ISMB nu a prezentat anul acesta, în raportul privind starea învățământului din București, care sunt școlile unde se predă în 3 schimburi din cauza supraaglomerării, dar, potrivit Primăriei sectorului 1, în acest sector nicio școală nu mai are această problemă.

  • Din declarațiile prefectului Capitalei, Toni Greblă, înainte de începerea anului școlar, anul acesta sunt 13-15 școli bucureștene în situația de a pregăti funcționarea în 3 schimburi, în timp ce, în 2019, datele ISMB indicau 12 școli în această situație, iar în 2020-2021 erau 13 școli în această situație. Precizăm că Edupedu.ro a solicitat ISMB să identifice școlile unde se învață în 3 schimburi, dar nu am primit nici un răspuns.

Inspectoratul școlar București nu a anunțat anul acesta câte școli învață în 3 schimburi. De obicei, informația apare în raportul anual privind starea învățământului din București, dar în documentul de anul acesta (n. red. care încă nu a fost publicat pe pagina ISMB, dar a fost obținut de Edupedu.ro) nu se mai face nicio referire la școlile cu număr mare de elevi: nici câte sunt și nici care sunt acestea. Știm însă că, în sectorul 1, nu mai există nicio școală care să învețe în 3 schimburi, potrivit unui anunț făcut de primăria de sector.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

 
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Probleme vechi – solutii vechi. S-a mai incercat, profesorii nu vor sa se deplaseze.

  2. Se poate … multe scoli au ajuns in situatia asta dupa aparitia clasei pregatitoare. Clasa pregatitoare si clasa 1 se pot muta usor in scoli partenere (efortul logistic nu e asa mare) iar din clasa 2-a sa se intoarca in „scoala mama”. Nu se muta nici multi profesori (cum ar fi daca muti clasele V – VIII) si nici copiii nu sunt prea mari sa se obisnuiasca cu noua locatie. Iar invatatorii vor urma clasa pe care o au timp de doi ani in noua scoala si apoi se intor alti 3 ani in scoala de care apartin. E nasol ptr parintii care fac eforturi sa obtina loc in scolile respective dar cred ca sunt de acord sa faca un mic sacrificiu in primii ani pentru o calitate marita in anii mai mari.