G4Media.ro

Ministrul Energiei vorbește de necesitatea unei strategii a hidrogenului, pentru reducerea emisiilor…

sursa foto: Pixabay

Ministrul Energiei vorbește de necesitatea unei strategii a hidrogenului, pentru reducerea emisiilor CO2/ Strategia ar putea fi susținută prin PNRR sau BERD

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit, luni seară, la B1TV, despre necesitatea unei strategii a hidrogenului, care ar putea fi susținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență sau Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Popescu susține că producția, transportul și distribuția hidrogenului și utilizarea acestuia în domeniul industrial ar putea contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon:

  • Trebuie să ne uităm la alt tip de combustibil, la alt tip de utilizare a diverșilor compuși, în așa fel încât să reducem emisiile de CO2. Hidrogenul este principalul compus care poate să ajute la acest lucru.
  • Avem nevoie de o strategie a hidrogenului care să cuprindă partea de producție a hidrogenului, transporului, distribuția, cât și utilizarea lui în zona industrială, fie că vorbim de energie electrică, fie că vorbim de zona de industrie efectivă.
  • Asta am discutat cu DG REFORM, asta am discutat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, și printr-un program de asistență tehnică, care poate fi inclus în PNRR, sau printr-un grant pe care l-am discutat cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare să facem această strategie a hidrogenului, în așa fel încât să avem niște linii și niște direcții foarte clare care să ne arate cum să mergem pe această direcție.
  • De asemenea, avem în PNRR producție de hidrogen. Avem producție pe proiect la Hidroelectrica, pe proiect la Nuclearelectrica și avem un concept nou, pe care l-am prezentat deja la Comisie și am avut discuții, noi în spunem Green City – un concept nou de producție integrat.
  • Practic, acolo producem hidrogen din regenerabil, ardem hidrogen în proporție de 30% cu gaz natural, producem energie electrică, captăm CO2 cel rezultat, chiar mic, din producția de energie electrică și îl introducem în sere, în producția agricolă, în așa fel încât să avem emisii cât mai mici de CO2.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Romanii nu sunt in stare sa faca sistemul actual sa mearga, dar vor hidrogen?

    • Nu doar ca vor hidrogen..dar vor si ca CO2-ul rezultat sa il bage cica in sere :)))) Noi cu agricultura la pamant..da o secete, piere juma de recolta..dar vrem sa bagam CO2-ul de la centrale in sere (inexistente). Emisiune pentru copii, seara la B1 cu PNL in rol de Donald Duck.

  2. Eeeeei, lasă că e timp!

  3. S-au gasit romanii sa parieze pe tehnologia cel mai putin eficienta dintre energiile verzi. asta-i asa mai mult maro decat verde ca se consuma multa energie in producerea, inmagazinarea si transportul hidrogenului. la final iese abia cu cateva procente peste combustibilii fosili.

  4. Avem tehnologii mult mai ieftine si traditionale pe deasupra pentru producerea gazelor verzi: fasole cu carnati.

  5. Omul e figurant, adica habarnsit de TOP, un politruc tipic, din Octombrie 2019 ca Minsitru NU a facut nimic, doar vorbe goale!
    Ieri la Hotnews la „interviurile HOTNEWS”, subiectul: Tranzitia energetica, preturi la gaze.
    Expertul in Energie Răzvan Nicolescu, președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice si recent numit membru în consiliul de conducere al Institutului European pentru Inovare și Tehnologie (EIT) si Dumitru Chisăliță , președintele Asociației Energia Inteligentă au discutat si despre cât este România de pregătită pentru tranziția energetică, printre Concluzii:
    „- Nu este o abordare corectă să consideri că hidrogenul este bun oriunde.
    – Avem prea puțini specialiști care să schimbe lucrurile. Acest deficit de resursă umană calificată se regăsește și la nivel decizional.”