G4Media.ro

Ministrul Familiei, mesaj de Ziua egalității între bărbați și femei: ”Este importantă…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Familiei, mesaj de Ziua egalității între bărbați și femei: ”Este importantă combaterea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, fapte intolerabile”

„Susţin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi! În fiecare an, începând cu anul 2015, ziua de 8 mai este marcată drept Ziua naţională a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi înseamnă drepturi egale la locul de muncă, protejarea femeilor de abuzuri, de violenţe şi de orice tip de cruzime. Suntem aici pentru a le sprijini pe femei şi nu ne dăm bătuţi în această luptă”, a scris Firea duminică pe Facebook.

Ea precizează că de la an la an, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, acum parte a ministerului pe care îl conduce, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, luptă deopotrivă pentru combaterea discriminării bazate pe gen şi contribuie, prin politicile şi programele avansate, la intensificarea gradului de conştientizare al cetăţenilor privind egalitatea de gen.

„Ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, port un dialog constructiv constant atât cu reprezentanţii marilor federaţii sindicale din România, cu patronatele şi cu organizaţiile neguvernamentale pentru a îmbunătăţi legile. Este importantă asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, implicarea mai mare a femeilor în decizii, dar şi combaterea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, fapte intolerabile. Susţin necesitatea semnării şi ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenţiei nr. 190 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru eliminarea discriminării şi hărţuirii din lumea muncii şi a Recomandării nr. 206”, afirmă ministrul.

De asemenea, aminteşte că Strategia privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în Europa pentru perioada 2020-2025 are printre acţiunile-cheie încetarea violenţei bazate pe gen şi eliminarea stereotipurilor, asigurarea unei participări şi a unor oportunităţi egale pe piaţa forţei de muncă, inclusiv a egalităţii de remunerare, şi realizarea unui echilibru între bărbaţi şi femei în procesul decizional şi în politică.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Ministru tută, asta in afara de gargară nu știe nimic, vai mama ei…

    • Am si uitat de existenta acestui minister si acestei „ministreasa”. Atat de vizibila e munca ei. Se vede ca e ocupata cu munca si trudeste din greu pentru cetateni, d-aia nu apare la TV. Nu ca nu e in stare de nimic si taie frunza la caini pe banii nostri de 6 luni.

      Dar e ok, are suficienti aplaudaci care o voteaza pentru competentele ei si pentru ca „tine cu familia” si e „patrioata”.

    • Sa nu faca si altele cum a facut ea.
      Ei i-a placut sa fie hartuita. Altfel ramanea in troaca

  2. Ei, cum nu știe si altceva ? Pomeni electorale, la asta este brici Sârma.

  3. E mare lucru sa dai un comunicat bianual si e colosal sa pastrezi linistea in restul timpului. Merit, Umanism, Implicare, Excelență!

  4. Sa vorbim vorbe….

  5. Atentie la „titlu” G4: este vorba de ziua egalitatii de şanse intre barbati si femei (lipsaste cuvantul „şanse”).

  6. Doamna Firea, in calitatea dvs de ministru al familiei cum ajutati dvs. familiile cu suplimentarea licurilor la gradinite si crese? Si ce facem cu cei care nu au loc in sistemul de stat? Inainte de existenta acestui minister dedicat familiei o scurta perioada taxa de gradinita a fost suportata de stat prin intermediul angajatorului; dvs.? Cam cu ce va laudati? Ca de pareri si opinii ne e plin podu’ .

  7. Cedez unei femei loc de munca in industria grea, doresc să mă ocup de gospodăria apartamentului.

    • Gospodaria apartamentului + creșterea copilului. Si sa fii si umilit de sotie ca ea „aduce banul in casa”, si batut asa din cand in cand, înșelat, etc.

  8. Văduva veselă și ,,egalitatea de șanse”………..

  9. Este important sa bla bla.. pe cine mai cardim azi?

  10. Lucrez cu o femeie ….3 zile libere în plus fata de mine ,8 martie ,inainte de Crăciun și Paști (sa poată face curățenie și mâncare….periodic carat colete cu diverse …cam 200-300 pachete pe an 1-25 kg ,toate le car eu ,plus multe alte chestii care le fac în plus ,avem aceeași funcție, același salariu….Si cam asa se intampla cu toți bărbații de la mine de la serviciu

  11. Nu știu de ce vorbește „progresista asta hoțomană”, despre băbați și femei, când știm sigur că în lumsa noastră nu mai există așa ceva. Mi se pare xenofobie!

  12. pe modelul presedintei de la unguri, ca a fost si ministru al familiei, fire-rea se viseaza presedinta

  13. Du-te Firea si iti da foc. Cica ministrul familiei. Un minister al frecarii mentei nu infiintati?

  14. Fireo lata tu familia in pace … ca tu stie toata lumea ce familie ai avut de mica pana mai maricica. Lasa sfaturile ca nu tine cu gogosi!

  15. Normal, promovam barbati peste tot doar pentru ca au puta, egalitate de sanse si oportunități, nu?

  16. Iar se baga duamna Firea singura in seama si debiteaza platitudini. Da’ un raport de activitate, ceva, ce-a facut concret, ca ministru platiti din banii nostri?

  17. Nu aveți cum sa va luptați cu niste opinii si comportamente sadite bine in mintea copiilor. Trebuie sa căutați sursele acestor comportamente si atitudini. Bărbații sunt învățați sa nu trateze femeile egal, sa le vada mai slabe, mai putin pregătite, etc. de mici. Nimeni nu ia atitudine in societate. Baietii cresc vazand cum se poarta tatal cu mama si care e dinamica relației lor, adica:
    – ce munceste tatal e mai important decât ce munceste mama
    – de cele mai multe ori mama castiga mai putin
    – de fiecare data mama isi sacrifica munca /educația /timpul/sănătate pentru copil
    – doar mama se ocupa de cresterea copiilor
    – mama trebuie sa taca atunci cand tatal face scandal, de teama sa nu înceapă si cu violenta
    Multi băieți vor trai cu impresia ca mama e doar o ființă care se sacrifica pentru casa, pentru familie, pentru copil, ca sa fie liniste in casa si familia sa fie împreună. Baietii nu prea vad in familia tradițională românească o viata echilibrata, in care tatăl sa se ocupe de creșterea copilului, sa renunțe la job sa stea acasa iar sotia sa evolueze in cariera, nu vad femei care sa puna cariera pe primul loc, sau măcar pe un loc egal cu familia. Daca fac asta, lumea le face in toate felurile.
    G4media e un exemplu de cat de misogina e societatea românească. Nu exista articol despre vreo femeie la care sa nu se comenteze foarte urat despre acea persoana doar pentru ca e femeie. Pe Maia Sandu o compatimea un personaj ca nu a avut copii, pe cand copiii nu sunt adusi in discuție cand e vorba de președinți bărbați. Azi zicea altcineva ca o femeie presedinte într-o tara cu arme nucleare va apasa pe butonul rosu cand va fi la ciclu, pe cand președinți bărbați amenință lumea tot timpul. E o mare diferență între cum sunt tratati bărbații de catre femei, si invers. Cred ca nu se vor schimba decat atunci cand vor ajunge si ei sa fie considerați cetateni de rang doi, discriminați peste tot, înjurați si batjocoriți de cand sunt mici pe tot parcursul vieții, in familie, la scoala, la munca, pe internet, pe strada. Abia atunci vom fi egali.

    • Iar legat de derapajele bărbaților nu se agita nimeni in societate. De cand sunt mici băieții incep cu glumele cu tenta sexuala, micile umilințe legate de corpul fetelor, etc. Ele învață repede cum sunt văzute de societate si de băieți. Afla ca valoarea lor sta in cat de cuminți sunt, cat de frumoase sunt, sau cati copii fac. Pe cand băieții se pregatesc de o viata de învingători, de mistocari, pe care nimeni nu ii trage la raspundere pentru nimic. Ei se pot culca cu cate femei vor, onoarea lor nu e niciodată pătată, ei pot lasa însărcinată o femeie, vor trebui maxim sa ii plătească pensie alimentara, vor fi promovati la munca pentru ca ei sunt bărbați, li se va da încredere doar pentru ca sunt bărbați. In acest timp femeile deja invatate sa fie tacute, supuse, familiste (ca altfel sunt considerate stim noi cum) vor fi ba însărcinate, ba cu copii mici, la mila unui bărbat, ba batjocorite pentru cum se îmbracă, pentru faptul ca nu au copii, pentru faptul ca au mai multi parteneri, pentru ca se machiază, pentru ca arata bine, pentru ca nu arata bine, etc. Iar bărbații vor rapi, vor vinde, vor abuza femei, vor plati pentru a fi cu ele (dar despre acesti din urma domni nu zice nimeni nimic, e natura umana dom’le), si uite asa se perpetueaza aceleasi probleme pentru ca in continuare, femeile sunt prea tacute si focusate pe familie ( in mod greșit, pentru ca nu exista același focus de la partenerul lor), sacrificandu-se doar ele, fiind victime oricand, si pentru ca bărbații „ok” sau femeile nu iau atitudine sa corecteze comportamentele gresite ale baietilor, din timp.

    • Un mesaj mai elegant, decât cel pe care l-ați scris, nu cred că voi mai putea citi altundeva. Vă felicit pentru raționamentul exprimat!