G4Media.ro

Ministrul Finanţelor: Am început identificarea măsurilor prin care Direcţia Antifraudă şi Autoritatea…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor: Am început identificarea măsurilor prin care Direcţia Antifraudă şi Autoritatea Vamală pot creşte eficienţa activităţilor de descurajare a evaziunii fiscale / Statul să exercite un control riguros al cheltuielilor publice

Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, a anunţat luni că a analizat împreună cu conducerea ANAF modalitatea în care a atins un procent de realizare a obiectivelor de încasare de 98,9%, aducâd în plus 71 miliarde de lei faţă de încasările din 2023 şi a început identificarea măsurilor prin care Direcţia Antifraudă şi Autoritatea Vamală pot creşte eficienţa activităţilor de descurajare a evaziunii fiscale. Ministrul arată că anul acesta este un an al solidarităţii, în care statul trebuie să exercite un control riguros al cheltuielilor publice, transmite News.ro.

”Deşi e zi liberă, bugetul nu poate aştepta. Astăzi am avut mai multe intâlniri în care am discutat despre perspectivele macroeconomice pentru 2025, cu partenerii Ministerului Finanţelor”, anunţă ministrul Finanţelor într-o postare pe Facebook.

Tanczos Barna arată că, împreună cu conducerea ANAF, a analizat modalitatea în care a atins un procent de realizare a obiectivelor de încasare de 98,9%, aducâd în plus 71 miliarde de lei faţă de încasările din 2023.

”Am început identificarea măsurilor prin care Direcţia Antifraudă, respectiv Autoritatea Vamală pot creşte eficienţa activităţilor de descurajare a evaziunii fiscale”, spune ministrul. 

Tanczos Barna mai afirmă că anul acesta va fi anul solidarităţii, anul în care statul trebuie să exercite un control riguros al cheltuielilor publice.

”Reformele implementate de Guvern vor duce la crearea unui stat mai suplu, în slujba cetăţeanului, un stat care este în acelaşi timp un partener corect al antreprenorilor. Trebuie să continuăm măsurile de susţinere a economiei, să menţinem nivelul investiţiilor şi să protejăm cetăţenii de creşterea preţurilor”, mai spune Tanczos Barna.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Câte platforme cu masini second-hand trec prin vama, țigări, haine. Dar câte vin prin portul Constanța. Aleargă dubele toată ziua.
    Dar cu bugetarii? Un procent de 35% din 1,3 milioane de bugetari sunt în plus.
    Ganditi-va câte resurse consuma în afara de salarii o anvelopa bugetara uriașă care a cocoșat mediul privat și ne-am împrumut pe 30 de ani.

    • Evaziunea aia fiscala mica se duce in consum. Romanul care mai ciupeste ceva se duce la magazin si plateste TVA, impozite pe bunurile lui, tot in consum se duc banii lui.
      Problema este risipa de 20% din contractele cu statul si bugetarii fara numar cu beneficii mai mari decat presedintele statului roman.

    • @iulik: o parte din evaziune se duce in economia din Cipru, Luxemburg, Elveția… Nu știai asta?

    • *…o mare parte din evaziune se duce și se duce, peste 7 mări și 7 țări

  2. Băhăhă prăjină hungure ască, verifică-i pe angajații ANALF la averi că sunt toți, sau aproape toți, cu venituri de nu le pot justifica.

  3. Dacă vrei să arăți că ai cohohones, incepe cu verificarea departamentelor de exe cutare silită.

  4. verifică-i pe angajații ANALF la averi că sunt toți, sau aproape toți, cu venituri de nu le pot justifica.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.