G4Media.ro

Ministrul Finanțelor: Nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv.…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor: Nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv. E nevoie în continuare să apărăm cota unică, aşa cum este ea acum reglementată de Codul Fiscal

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a declarat luni că nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv, el arătând că este nevoie în continuare să apărăm cota unică, aşa cum este ea acum reglementată de Codul Fiscal, transmite News.ro.

”Nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv, în continuare rămânem cu cota unică care ştim că a produs mult bine pentru toţi românii, care ştim că încurajează munca şi este în avantajul celor care îşi desfăşoară activitatea în câmpul muncii”, a spus ministrul de Finanţe, după şedinţa de Guvern.

”Noi continuăm cu cota unică, impozitul progresiv se potriveşte doar în perioadele în care statele sunt dezvoltate, au un anumit nivel de dezvoltare şi deocamdată România şi românii au nevoie de această cotă unică pentru a fi sprijiniţi în această perioadă grea pentru ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi”, a precizat el.

Boloş a arătat că ”particularităţile pe care le are România, de ţară în curs de dezvoltare, până a ajunge la nivelul de statut de ţară dezvoltată, mai trebuie să ne implementăm bugetele de investiţii pentru politica de coeziune şi pentru ceea ce înseamnă PNRR”.

”E nevoie în continuare să apărăm cota unică, aşa cum este ea acum reglementată de Codul Fiscal”, a mai declarat Marcel Boloş.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ăștia apără cota unică care pentru cei săraci dintre români e o prostie. Dau ordonanța pentru eliminarea cheltuielilor cu materiale de birou spre exemplu, dar nu limitează nicicum consumul de carburant raportat ca și consum tehnologic dar consumat de o mulțime de șefi mai mici ori mai mari din Apele Române pentru naveta între domiciliu și locul de muncă. Dacă 200 litri de motorină per autoturism și lună pentru fiecare șef, trebuie să se țină cont că un utilaj care face decolmatare sau reprofilare de albie de râu, pentru apărare împotriva inundațiilor, consumă 10 litri pe oră de lucru. Dar decidenții și inspectorii de la Curtea de Conturi s-au făcut că nu văd. Unii se lăfăie iar la alții le sunt luate casele pe sus.