G4Media.ro

Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna: Nu creşte TVA-ul în 2025. Bugetul se pregăteşte…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna: Nu creşte TVA-ul în 2025. Bugetul se pregăteşte fără creştere de impozite şi taxe, cu TVA de 19% şi 10% impozit pe venit / Încasările la ANAF anul trecut au crescut cu 70 de miliarde de lei, faţă de 2023

Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, a declarat marţi că nu creşte TVA-ul în 2025 şi bugetul de 2025 se pregăteşte fără creştere de impozite şi taxe, cu TVA de 19% şi 10% impozit pe venit, fiind o decizie politică. El a mai spus că încasările la ANAF anul trecut au crescut cu 70 de miliarde de lei, faţă de 2023 şi că de 10 ani de zile nu s-a investit cât s-a investit anul trecut şi acum 2 ani în ANAF, în sisteme informatice, în bază de date, în infrastructură, transmite News.ro.

Ministrul Finanţelor a declarat la Antena 3 că garantează faptul că TVA-ul va rămâne la 19%. Întrebat dacă garantează cu funcţia, Tanczos Barna a răspuns: ”Există decizie politică, TVA nu va creşte”. ”Nu creşte TVA-ul în 2025, o să fie 19%. Punct. Ministrul Finanţelor a mai spus că bugetul de 2025 se pregăteşte fără creştere de impozite şi taxe, cu TVA de 19% şi 10% impozit pe venit. Despre o supraimpozitare pe veniturile mai mari de 5.000 de euro, pe lângă salariu, Tanczos Barna a spus că nu există o astfel de variantă. ”Discuţii despre sistem de impozitare, fiscalitate au existat şi în perioada de formare a coaliţiei. Au existat şi în decembrie, probabil au existat şi anul trecut. Ce este important pentru anul 2025, nu creştem impozite şi taxe”, a completat ministrul. Întrebat cum se va reduce deficitul, el a precizat că acest lucru se va realiza prin reducerea cheltuieilor. În 2025 se vor reduce cheltuielile şi paralel o să crească încasările. Încasările la ANAF anul trecut au crescut cu 70 de miliarde de lei, faţă de 2023. Există o parte a acestei creşteri datorată creşterii economice, o parte datorată creşterii consumului şi o parte datorată creşterii salariilor, dar există şi o parte care este datorită introducerea E-factură, E-transport, E-TVA, etc. Aceste efecte vor fi şi mai semnificative în 2025. (..) Cu siguranţă, ANAF intră odată cu investiţiile din PNRR pe o altă traiectorie de dezvoltare şi de eficienţă. De 10 ani de zile nu s-a investit cât s-a investit anul trecut şi acum 2 ani în ANAF, în sisteme informatice, în bază de date, în infrastructură”, a completat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cu tot cu cele 17 zile libere legale, unii bugetari ajung la peste 50 zile libere pe an, adică aproape două luni nemuncite.
    Avem 1,3 milioane de bugetari + aproximativ 1 milion de pensionari cu incapacitate de munca + handicap.
    Avem o administrație supragonflată, cu 3200 de UAT-uri în condițiile în care avem peste 500 de comune cu mai puțin de 1500 de locuitori cât prevede legea și care mănâncă miliarde de lei.

  2. In fiecare zi despre deficit, „reforma” si așa zise masuri economice.

    În Romania de astazi, coeziunea sociala este cu mult mai scazuta decat in alte situatii din trecut cand tara a mai trecut prin ajustari rapide si dureroase. 
    Grav e ca si conducerea țării e incredințata unor fripturisti neșcoliti, mincinosi, fățarnici di făra nicio competență la guvernare!😮
    Cașcaval, doar!

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.