G4Media.ro

Ministrul Florin Spătaru: Industria românească nu este un morman de fiare vechi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Florin Spătaru: Industria românească nu este un morman de fiare vechi / Ministrul s-a aflat în vizită în Buzău

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat vineri, după o vizită de lucru făcută în judeţul Buzău, că ”industria românească nu este un morman de fiare vechi”, iar dovada vine de la companiile cu capital românesc care nu numai că au reuşit să menţină activitatea, dar şi să dezvolte unităţi de producţie pentru industria grea, relatează Agerpres.

„Am fost astăzi la SARA, producătorul cel mai important din România şi din Europa de fitinguri din oţel carbon pentru sudură (coturi, curbe, teuri, reducţii, capace) cu diametre până la 1.420 milimetri. Peste 200 de buzoieni lucrează în singura fabrica în Europa care produce toată gama de fitinguri. Consider că important este să promovăm modelele de succes din rândul firmelor româneşti. Ministerul Economiei susţine producţia cu capital românesc şi atragerea de investitori străini”, a scris ministrul Spătaru, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei a vizitat, de asemenea, fabrica Yazaki, care produce componente pentru industria auto şi care este prezentă în România din anul 2003, având peste 8.000 de angajaţi în patru unităţi de producţie din ţara noastră.

„Am fost încântat să aflu că 60% dintre angajaţii de la Yazaki Buzău este reprezentat de femei. 600 de buzoieni lucrează la noua fabrică Yazaki din Buzău, o unitate care funcţionează din 2021. Am vizitat, astăzi, liniile de producţie ale fabricii şi am stat de vorbă cu angajaţii despre condiţiile de lucru. Deşi marile companii au avut de suferit din cauza pandemiei şi a preţului crescut la energie, măsurile de sprijin pentru România au contribuit foarte mult la redresarea pe piaţă şi păstrarea locurilor de muncă. Ministerul Economiei sprijină industria prelucrătoare prin schema de ajutor de stat de 300 de milioane de euro promovată atât în 2022, cât şi în 2023”, a menţionat Florin Spătaru.

În programul ministrului Economiei a fost şi o vizită la compania GreenGroup, cel mai mare reciclator din România, care are circa 3.000 de angajaţi.

„Vizita la Green Group nu este întâmplătoare (…) La Buzău sunt reciclate cantităţi impresionante de deşeu de plastic, PET-uri, sticlă, dar şi electrocasnice colectate din România şi multe alte ţări europene. Reciclarea înseamnă recuperarea materiei prime care reintră în economie aducând plus valoare, dar mai ales contribuie la protecţia mediului. Pentru că ştiu cât de importantă este componenta pentru economie circulară în economia naţională, am promovat la Ministerul Economiei schema de ajutor de stat de minimis de 8 milioane de euro care a avut un real succes, având în vedere numărul mare de companii care au depus proiecte pentru accesarea de fonduri. În plus, anul trecut, Ministerul Economiei, alături de Ministerul Mediului şi Secretariatul General al Guvernului, au lansat Strategia pentru Economie Circulară, un obiectiv foarte important pentru îndeplinirea obiectivelor pentru aderarea OCDE”, a mai arătat ministrul Florin Spătaru.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. „Am fost încântat să aflu că 60% dintre angajaţii de la Yazaki Buzău este reprezentat de femei.”
    Când 60% „este” reprezentat (adica nu c-ar fi femei, ci acel 60%, o cifra – mai nou cuvântul cifra a fost înlocuit în valaha – nu mai pomenesc limba româna ca sa nu fie confundata cu romaşcaneza – cu „numar”, ca suntem anglofoni, ce aia a…..-sii, ca sa fiu în tonul site-ului – este „reprezentat”) NU mai e nimic de zis, este o totala încântare să o afli !!!!!
    Si eu am fost si nu-mi revin!

    • in romana incerci? cursiv? coerent? Marcele, ciuca care sunteti?
      23la suta crestere pe export. 28% restere pe import. Duduie economia si pro/stia

    • cand scri pro… nu e bine. e jignitor pentru redactie. f/u/t/i paaaaauze sau caractere si merhe orice M*U/I+E

    • Citim în tot soiul de carticele (inclusiv de peron de gara, nimic peiorativ!) despre cei care redacteaza sau macar „piaptana” textele/mesajele/discursurile (high level) oficialilor. Ori „oficialii” nostri nu au asa ceva (pacat!, ar fi normal, da’ asa e ei desteptii…), ori ceea ce au e sub orice nivel, de care ( cum zic rusii „si noi avem mustati”) se dispenseaza. Vezi începutul unui paragraf de mai sus: „Vizita la Green Group nu este întâmplătoare”. Cum…..(cenzurat de mine) sa fie?!!! Te-ai fi putut duce acolo din întâmplare? Si cum sa spui asa ceva în asemenea fel. Numai un om de stat de anvergura trupei Blood, Sweat and Tears ar fi îndraznit-o (îmi cer scuze si lor si, mai ales lui Sir Winston Leonard Spencer Churchill), dar n-ar fi facut-o, în virtutea acelei „decence” universal valabile. Da’ nu la noi.

    • @daedalus
      A inceput Yandex sa ofere servicii de traducere? Sunt cam proaste, sincer.

  2. redactia sunteti toti praf? cheta pe care o faceti e pentru gpt? sa va dea afara?

    • Stimate Domnule Arsenie,
      Sunt dezolat, dar nu v-am înteles obiectiile, „in romana incerci? cursiv? coerent?”, mai mult ca sigur justificate. Vreau sa va asigur ca ma straduiesc sa „scriu” în româna (evident ca v-ati dat seama ca „valaha” era o figura de stil tintita), poate nu reusesc întotdeauna. In ceea ce priveste cursivitatea si coerenta, cam astea-mi sunt puterile si, daca ele nu satisfac exigentele Dv. nu pot decât sa sa fiu, o data în plus, dezolat.
      A propos: în fragmentul „cand scri pro…” poate ca ar fi bine sa adaugati un „i” la „scri” (parerea mea, nu îndraznesc sa va contrazic pe tema „în româna încerci?”, ne având competenta necesara, dupa cum ati stabilit).
      Cu deosebita consideratiune si multumiri pentru cele sugerate,
      Daedalus (presupun ca e suficient, Dv. având de multa vreme absolut toate datele mele personale)

  3. „Industria romaneasca nu este un morman de fiare vechi ” ?? Chiar ma face sa rad individul ! Pa NU ESTE MROMAN DE FIARE VECHI – pentru ca ….. NU MAI EXISTA ! sAU – CUM ZICEA Nenea Iancu : Industria romaneasca ESTE SUPERB – DAR LIPSESTE ! Un singur RECENT exemplu pentru „don politician” : O firma STRAINA – adica din strainatate – construeste o fabrica de ulei pe la Braila – Galati – cu o investitie de 20 milioane de Euro !!! De ce nu UN ROMAN – O FIRMA ROMANEASCA ? Avem MILIARDARI !!! Avem sute de milionari !! Dar NU INVESTESC IN Romania ! Oare cati PSD-isti sunt milionari ? Multi… multi … A investit vreunul intr-o fabrica in Romania ? As ! Noi exportam semintele de floarea soarelui – dar NU CONSTRUIM CU BANI ROMANESTI o fabrica de ulei – DUPA CE LE-AM DEMOLAT pe cele vechi ! Cu Ciolica-al nost in frunte – mergem la ciubucuri multe ! Sau (Z)dragnea a in vestit unde ? In Brazilia ? De ce nu in Romania ? Ah ! In Romania numai in „irinuci” ? SCARBA SI DEZGUST !

  4. Omu’ a gasit un ciot din industria romanească si acuma cica o „reprezintă”pe toată😁Păi bre,90% chiar a fost transformată de catre „specialisti”în „morman de fiare vechi”,vorba lui nea Petrică,si dat la export,ca tot avea Ceausescu,”saracu”obsesia exporturilor. Pana si rusii lui Adrian Nastase au luat din utilajele ei,ce era modern,si le-au dat la export!Aia(fostă întreprindere) a scapat pentru ca cioclii n-au vrut sa ajungă si la Buzau,din cauza ca bate vantu tare si ei,avand obrazul foarte fin,nu-l suportă😁.Sa fii d-ta sanatos,dar industria romanească,prin intermediul celor de etnie specială,”predestinată”,cea mai mare parte,a ajuns în podurile chilometrice și faraonice chinezesti si prin „zgarie norii”arabesti,unde tot aici s-au întors si banii încasati de la „marea”afacere de export,prin intermediul beizadelelor,care toată ziua se zbenguie pe la televiziunile de nisă,ca „mari”vedete.

  5. statul platit de privati, pe care ii sufoca cu taxe, controale, legi stufoase, si apoi se lauda cu performantele privatilor

  6. @daedalus: felicitari, un umor de calitate!

  7. G4 nu mai cenzurați comentariile! Nu aveți în totalitate dreptate,dreptatea este mult spre partea noastră,a celor care ne am lovit de sistemul lor.Cu astfel de persoane a vorbi și a te comporta civilizat este egal cu 0.Ei nu știu sa facă treabă, nu și asumă responsabilități,nu pun umărul sa miște economia până nu te legi de ei,până nu te cerți cu ei și cu obiceiurile lor de fanarioți…Vreți sa ajungem ca sirienii sau ca turcii, popoare sub dictaturi,sirienii săracii nu mai au nici un cuvânt de spus.

  8. Stimate Dle. Petrisor,
    Va multumesc pentru interventia Dv. în urma careia am aflat despre Yandex (daca am priceput eu bine ar fi un motor de cautare, rusesc, nu ?).
    Când este vorba de traduceri ma folosesc de obicei de propriile-mi abilitati, atâtea câte sunt, ce sa-i faci, si de instrumente mai degraba clasice si depasite (dictionare). Recunosc ca Goagăl îmi ofera ades facilitati.
    Fiti sigur ca nu doresc sa intru în vreun fel de polemica cu privire la serviciile electronice de traducere pentru motivul simplu ca nu sunt competent în materie. Sunt convins ca aveti perfecta dreptate si voi continua sa nu apelez la motorul pe care-l pomeniti, asa cum am facut si pâna acum.
    Cu stima si multumiri,
    Daedalus

  9. Am înțeles.Comentariile mele nu pot trece.Va rog adresați i acestui ministru al economiei o întrebare și va rog sa publicați răspunsul.Ce vrea sa facă cu halele de la Electroputere?Halele au pod rulant,echipate,sunt branșate la tensiune?Halele sunt vis a vis de Facultatea de Electrotehnica.Absolventii de acolo unde o sa profeseze?Primaria a parcelat terenul,vrea sa l vândă și Halele sa fie puse la pământ.Va mulțumesc.

  10. Sigur nu este un morman de fiare din moment ce lipseste cu desavarsire. Dar a meritat, acum putem merge liberi la munca in vest, doar de aici a venit libertatea si oportunitatile.

    • Ce legatură are „sula cu prefectura”?!
      De fapt întrebarea asta era valabilă inainte,acum nu stiu dacă nu mai are legatură cu nici o prefectură,fiindcă la cum se administrează treburile publice…….. de-an.s#/£a..!