G4Media.ro

Ministrul francez al sectorului digital se declară pregătit să „interzică” Twitter în…

Sursa foto: OLIVIER DOULIERY / AFP

Ministrul francez al sectorului digital se declară pregătit să „interzică” Twitter în UE, dacă rețeaua socială nu respectă reglementările europene

Twitter va fi „interzis” în Uniunea Europeană dacă va încălca regulile Bruxellesului, a declarat luni ministrul francez al sectorului digital, Jean-Noël Barrot, exprimându-și în același timp îngrijorarea cu privire la viitoarea reglementare europeană „excesivă” a inteligenței artificiale (AI). „Dacă Twitter nu respectă regulile noastre, va fi interzis în Uniunea Europeană în caz de recidivă”, a spus ministrul Barrot, citat de Le Figaro.

Această declarație intervine după ce Twitter a ieșit oficial din codul de bune practici al Uniunii Europene împotriva dezinformării online, după cum a anunțat sâmbătă comisarul european pentru industrie, Thierry Breton. Într-un mesaj pe Twitter, Breton a precizat că rețeaua socială, condusă de miliardarul american Elon Musk, rămâne obligată din punct de vedere juridic să respecte regulile europene.

„Twitter joacă un rol important în dezbaterea publică, dar nu putem risca ca o rețea socială precum Twitter să fie luată ostatică de cei care promovează dezinformarea, iar dezbaterea noastră publică și democrația să fie afectate în consecință”, a insistat Jean-Noël Barrot. „Acesta este motivul pentru care am stabilit reguli clare, iar Twitter va trebui să le respecte”, a adăugat el.

Poziția „excesivă” a Parlamentului European

Întrebat despre viitoarea reglementare europeană privind inteligența artificială generativă („AI Act”), aflată în prezent în discuție, ministrul francez, deși a recunoscut necesitatea de a „oferi un cadru” pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, a criticat poziția Parlamentului European, care riscă „să scoată Uniunea Europeană din istoria tehnologică”.

„În acest stadiu, poziția Parlamentului European este excesivă, deoarece impune obligații de audit și cerințe de transparență care sunt excesive pentru acest tip de model”, precum ChatGPT, a spus el. Aceste modele de inteligență artificială „fac obiectul unei curse frenetice în care nu trebuie să ne permitem să rămânem în urmă, altfel ne vom bloca în decenii de subjugare și dependență tehnologică”, a continuat el, făcând apel la „investiții” în domeniu.

„Este imperativ ca în lunile următoare să avem modele precum cele dezvoltate de acești giganți americani”, a conchis el, subliniind că Google a renunțat pentru moment la proiectul de a desfășura AI-ul său Bard în UE din cauza constrângerilor de reglementare.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. De când a venit fascistul Elon Musk la Twitter, sunt de 15-30 de ori mai mulți boți, iar rasismul este de cinci ori mai răspândit, așa cum îți place ție, un spațiu virtual plin de ură.

  2. Ca sa – asa cum raspund, de obicei, intelighentii de teapa ta – te muti tu daca nu-ti convine.

  3. Voi, rușii, criticați UE, în timp ce țara voastră e paria lumii. Dar merci pentru aderarea Finlandei la NATO, sunteți niște inteligenți.

  4. Dacă nu-ți place în UE, du-te în Rusia, de unde au fugit sute de mii de oameni capabili în Europa.

  5. Sunt create destule variante, dar exista o problema, utilizatorul nu opteaza pentru variante europene, asa ca ele raman jos . A doua problema e ca daca cresc prea mult , sunt cumparate/migreaza si ajung tot in SUA, nu prea poti interzice sa vanda .