G4Media.ro

Ministrul german al sănătăţii avertizează că vaccinul rusesc anti-COVID-19 nu a fost…

sursa foto: Facebook

Ministrul german al sănătăţii avertizează că vaccinul rusesc anti-COVID-19 nu a fost testat suficient: ”Ar putea ucide acceptarea vaccinării dacă merge prost”

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat miercuri că vaccinul dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 nu a fost testat suficient, în opinia sa obiectivul fiind acela de a avea un produs sigur, nu doar de a fi prima ţară care începe vaccinarea populaţiei, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia a devenit prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, după mai puţin de două luni de testare pe oameni şi înaintea testelor finale, anunţ primit cu rezerve de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de comunitatea ştiinţifică.

‘Poate fi periculos să începi vaccinarea a milioane, dacă nu chiar a miliarde de oameni prea devreme, pentru că ar putea ucide acceptarea vaccinării dacă merge prost, aşa încât sunt foarte sceptic în legătură cu ce se întâmplă în Rusia’, a afirmat Spahn la postul de radio Deutschlandfunk.

‘Aş fi încântat dacă am avea un vaccin iniţial, bun, dar, pe baza a tot ceea ce ştim – iar aceasta este problema fundamentală, şi anume că ruşii nu ne spun multe – acesta nu a fost testat suficient’, a adăugat ministrul german.

Potrivit lui Jens Spahn, este crucial, chiar şi în timpul unei pandemii, să fie întreprinse studii şi teste corespunzătoare, iar rezultatele să fie făcute publice pentru a le da oamenilor încredere în vaccin.

‘Nu este vorba despre a fi primul cumva – este vorba despre a avea un vaccin eficace, testat şi, prin aceasta, sigur’, a răspuns Spahn, întrebat despre vaccinul dezvoltat de Rusia şi numit ‘Sputnik V’, ca omagiu pentru satelitul lansat de Uniunea Sovietică în 1957, o premieră mondială la acea vreme.

Numai în jur de 10% dintre testele clinice au succes, iar unii oameni de ştiinţă se tem că Moscova ar putea să pună prestigiul naţional mai presus de siguranţă.

Vaccinul rusesc, despre care preşedintele Putin şi alţi responsabili au spus că este complet sigur, va fi administrat personalului medical, iar apoi celui didactic, pe bază voluntară la sfârşitul acestei luni sau la început de septembrie. Administrarea în masă la nivelul populaţiei este aşteptată să înceapă în Rusia în octombrie.

Foto: Președintele rus, Vladimir Putin, vizitând un spital cu bolnavi de coronavirus / Sursa: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Ar fi și mai rău dacă vaccinul ar fi bun.;)

    • Nu spune nimeni ca vaccinul nu e bun, doar ca nu e testat suficient.
      Daca ceva merge prost, pot scoate restul tarilor n vaccinuri ca antivaxxerii vor avea „dovezi” ca vaccinul e „otrava”

  2. Rusia funcţionează pe bază de minciuni.

  3. vad ca s-au activat toti „cercetatorii” insa ultima data cand am verificat vaccinu lu’ Putin nu e obligatoriu nicaieri in lume. nici in RO, unde mor g4media si trupa de postaci de grija lui.
    chiar si asa, va fi disponibil publicului in ianuarie 2021, va agitati degeaba acum.

    eu pentru Romania vreau sa faca intai medicilor si politistilor ca sa testeze ei siguranta vaccinului americanesc. apoi jurnalistilor, in special la Antena 3 as vrea sa-i imunizeze bine de tot. daca nu fac spume la gurita ma vaccinez si eu dupa cateva luni de observatii atente.

  4. Moare UE, moare moare,
    Ca Rusia are valoare.

  5. Cine refuza vaccinul e conspirationist ca Olivia Steer.

  6. Să facă vaccin cine vrea :)))))

  7. Dar cand ati bagat Remdesivirul pe gat FARA o testare suficienta si fara a se cunoaste daca este sigur si nu produce efecte adverse importante de ce nu ati mai fost ingrijorati, atunci a fost OK? De la atata ipocrizie si dublu standard nu va mai crede nimeni…

    Uite ce recunoaste chiar producatorul (Gilead ):
    ” VEKLURY (REMDESIVIR) IS AN INVESTIGATIONAL DRUG THAT HAS NOT BEEN APPROVED BY THE FDA FOR ANY USE. IT IS NOT YET KNOWN IF VEKLURY IS SAFE AND EFFECTIVE FOR THE TREATMENT OF COVID-19. (…) The Secretary of the Department of Health and Human Services has declared a public health emergency that justifies the emergency use of VEKLURY to treat coronavirus disease 2019 (COVID-19) caused by SARS-CoV-2 infection. In response, the U.S. Food and Drug Administration (FDA) has issued an Emergency Use Authorization (EUA) for the unapproved product, VEKLURY, for the treatment of COVID-19″

  8. Daca rușii știau mai de mult de apariția lui virusache, și au început mai din timp fabricarea lui? Nu va mai agitați degeaba, nu o sa va obliga rușii sa va vaccinați cu vaccinul lor. Nu cred că Puțin vrea să-si omoare propriu popor. E mai mult o chestie de orgoliu care sa fie primul: Rusia, China, SUA, EU.

    • „Daca rușii știau mai de mult de apariția lui virusache, și au început mai din timp fabricarea lui?” pai si cum au inceput productia vaccinului fara sa aiba virusul? sau tu nu iti pui astfel de intrebari, nu? 🙂

    • Am citit de curiozitate pe site-ul oficial rusesc al vaccinului informatille pe care le furnizeaza, principiile de la baza lui (daca sunt intr-adevar prezentate corect) par valabile:
      https://sputnikvaccine.com/about-vaccine/adenoviral-vaccines/
      https://sputnikvaccine.com/about-vaccine/

      In ce priveste „rapiditatea” cu care l-au elaborat, e furnizata si o explicatie plauzibila: de mai multi ani rusii de la institutul Gamaleya faceau cercetari intense pentru descoperirea unui vaccin impotriva SARS (2003) si MERS (2012), iar cum SARS-Cov2 este similar in foarte mare masura (cu diferente, evident) atunci practic in 2020 studiul pentru vaccinul impotriva SARS-Cov2 nu a pornit de la zero, ci de la o baza de informatii si studii foarte solida si consistenta:
      https://sputnikvaccine.com/about-us/previous-vaccines/

      Înainte de a face comentarii fără informațiile de bază și orbiți de prejudecăți ideologice, vedeți de ex. că până și Israelul îl ia foarte în serios (la urma urmei, gheșeftul e gheșeft, indiferent cu cine!):
      https://www.jpost.com/israel-news/israel-to-examine-russias-covid-19-vaccine-minister-says-638333
      „Hadassah Medical Center will help test a vaccine for coronavirus that Russia says it has developed, Hadassah head Zeev Rotstein told The Jerusalem Post. “We are playing a part in conducting safety and efficacy studies,” he said,
      Rotstein said that it is “not right to be skeptical. There are a lot of accusations regarding Russian technology and science, but if you remember, the fact that they called it Sputnik V is to say to the world, ‘Remember who was first in space.’ Russia could be very advanced.” The Hadassah head said that the Russian vaccine is based on the coronavirus itself and not “just mRNA,” like Moderna’s, which he said means that “it might not only be a good vaccine, but also a less risky one, because it is based on the same technology as other antiviral vaccines.” Moderna’s mRNA vaccine takes a novel approach that has NEVER been licensed for human use.”

  9. nicule nicutule, stai tu linistit ca toate celelalte firme care produc vaccin nu au pornit de la zero. DAR, diferenta intre sars -cov-1 si sars-cov-2 e cea mai mare exact in zona vizata de vaccin – proteina spike. ca sa intelegi, vaccinul poate fi produs relativ rapid, in cateva luni de la secventierea arn-ului viral. problema e alta, ca testele dureaza foarte mult. testele de grad 3, cele mai importante de altfel, dureaza cel putin un an. rusii nu aveau cum sa faca aceste teste pana acum.
    ca o concluzie, rusii au un vaccin care nu e testat. e posibil sa fie functional, dar asta doar testele clinice pot sa demonstreze. asa ca sa faca si rusii cum fac si ceilalti, sa publice rezultatele testelor, sa le faca review comunitatea. de curiozitate, tu te-ai urca intr-un model nou de avion care nu a fost folosit niciodata?