G4Media.ro

Ministrul Mediului anunţă că în decembrie începe proiectul care vizează instalarea de…

sursa foto: Ministerul Mediului

Ministrul Mediului anunţă că în decembrie începe proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe / Fiecare familie va primi 20.000 de lei

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat, miercuri seară, la Dgi24.ro, că în luna decembrie începe proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe, iar fiecare familie care va dori să instaleze va primi 20.000 de lei – relatează news.ro.

Tánczos Barna a spus că se caută soluţii ca bugetul pentru proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe să fie suplimentat.

“În decembrie, suplimentăm bugetul, căutăm  soluţia ca cele 280 de milioane să fie suplimentate, mergem pe un sistem testat în februarie. Am îmbunătăţit sistemul prin ordin de ministru în februarie, vom aloca 20.000 de lei pentru fiecare proiect. Mergem pe sistemul de firme specializate şi autorizate să le monteze. Ele depun proiectele, este sunt cele care sunt pe site-ul AFM, vor fi selectate de acolo, pot fi alese firmele cu care se lucrează. Există şi o flexibilizare a schimbării instalatorului astfel încât să nu fie captivi persoanele care depun proiectele la o singură firmă. Începem în decembrie. E foarte important să putem suplimenta bugetul pentru că prevăd un interes deosebit de mare pentru acest program”, a explicat ministrul Mediului, citat de news.ro

El a adăugat că cine vrea să extindă capacitatea sistemului instalat trebuie să plătească diferenţa.  

“Pentru beneficiar, fiecare familie care vrea să instaleze panouri fotovoltaice  20.000 de lei, proiectul minim este de 22.000 de lei din care 2.000 de lei beneficiarul, 20.000 de lei statul. Cineva dacă vrea să extindă capacitatea sistemului instalat peste 3 kilo-wati, plăteşte din buzunar diferenţa”, a transmis Tánczos Barna.

sursa foto: Ministerul Mediului

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Inteleg ca, guvernul da 20.000 lei celor care vor sa puna panouri voltaice as dori si eu cum intru in posesia banilor

  2. „ca cine”…. Halal jurnalism!

  3. Sa ma f-t in panourile tale voltaice ma nimicule udmrist,sa-ti dau cu panoul voltaic in bostan pana crapă kak-mas in botul tau de bandit

  4. Ca sa vedeti ce mizerabili sunt cei de la g4 media de nu va imaginati si inchipuiti-nu ai voie sa comentezi si sa scrii despre hoardele udmriste care sunt complicii mafiei USL la furat si jefuit tara 30 de ani prin rotatie si acum impreuna,de ce cenzurati ma jurnalistilor de bordel comentariile,nu va e rusine?

  5. Deontologilor g 4 media comentariul pe care doream sa-l fac public ca sa-l cunoasca toti romanii blocat de voi cu buna stiinta referitor la hoardele udmriste sunt compromitatoare si sensibile nu-i asa? Nu v-ar fi rusine complicilor,Sunteti niste ticalosi g4 media si o sa fiti blestemati de romani curand si voi

  6. Este absolut revoltator oameni buni-am vrut sa public un comentariu despre mafia UDMR,o investigatie a unor jurnalisti romani,chestiumi f grave insa siteul g4 media nu-l permite,nu-l accepta.va puteti imagina?

  7. Dovada clara ca siteul g4 media e controlat de securici si tradatori ai neamului romanesc

  8. Bani aruncati pe apa sambetei. Panourile fotovoltaice fara acumulatori pentru stocarea energiei nu atenueaza varfurile de consum si dau randament doar in zonele curate.

    • Sistemul este Standard 3kw și este complet, inclusiv acumulatorii sunt.
      Vrei mai mult de 3 kw, plătești din buzunarul propriu.
      Ce treabă are cu zona curată, sa fie soare, orientate spre sud și să le cureți o data la 3 luni(ștergi de praf).

    • Praful scade randamentul.

    • Varful de consum e ziua cand lucrează industria.
      Asa ca sistemul e bun.
      Ideal ar fi sa fie adăugată si o eoliana de 1kw la sistemul fotovoltaic.

  9. Mai Barna nr two, ok, bifezi chestia cu panourile solare, dar nu faci nimic altceva -aud? – pentru apele acoperite de peturi si gunoaie, contra mafiilor de taiat paduri, contra gunoaielor ce se aduc cu tirul in Romania si se ard noaptea in jurul Bucurestiului. Cum era cu amenda de la EU? Este asa greu sa impuneti marilor lanturi de magazine sa instaleze automate pentru peturi, aluminuri?

    Alo, Lidil, iti place cum functioneaza in Germania automatul de peturi, de ce nu ai acelasi model si in Romania? Fostii colonisti mai aduceau un know-how, acolo o cale ferata, nu drum, o scoala, o administratie. Colonistii sec XXI sunt numai pusi pe furat, exploatat, fentat.

  10. Când vezi cate acte îți trebuie îți vine să renunți.
    Extras de carte funciara valabil 30 zile costa 280 lei, certificat fiscal de la ANAF valabil 30 zile.
    Deci trebuie sa ai la timp celelalte documente și apoi le scoți pe cele cu termen.
    In plus am văzut pe YouTube cineva și-a montat panouri dădea și în rețeaua națională și ce credeți firma de electricitate îi fura din kilowați dați în rețea.😀

  11. Interesant articol dar difera de realitate: ” fiecare familie va primi 20.000 lei” :)) … este o afirmatie falsa.
    Te inscrii in program printr-un instalator autorizat, platesti consultanta si taxe, daca reusesti sa fii inscris de instalator in sistem si acceptat platesti apoi contributia proprie de min. 2200 lei ( in functie de sistemul ales) si apoi astepti sa se aprobe executia. Am fost inscris printre printre primii ca pers fizics la un instalator aprobat dar la inscriere in prima sesiune sistemul a mers 2 ore si a fost sistat de AFM, dupa caee au mai pornit „noaptea ca hotii” sistemul la vreo 2-3 luni pt 2 ore si s-au terminat fondurile … Deci va dati seama ce transparent e tot procesul ….

  12. O să pun atunci când chiar sunt bani ptr toți cei ce doresc, altfel sunt doar nervi întinși la maxim!