G4Media.ro

Ministrul mediului anunță controale în București de la 1 februarie: Cei care…

sursa foto: Poliție

Ministrul mediului anunță controale în București de la 1 februarie: Cei care vor fi prinşi că depozitează ilegal deşeuri se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat

Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, în care regulile de mediu să fie respectate, iar echipe mixte de control formate din comisarii de mediu, reprezentanţi ai Poliţiei locale şi ai Poliţiei Române vor acţiona, începând cu data de 1 februarie, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri,  a afirmat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, în cadrul unei întâlniri de lucru online, cu primarii din Capitală, transmite Agerpres.

  • „Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, iar asta înseamnă în primul rând un oraş sănătos, în care regulile de mediu sunt respectate. De aceea, trebuie să acţionăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deşeurilor, principalele probleme ale Capitalei. Sunt convins că putem avea rezultate în acest sens doar printr-o viziune comună între noi, autoritatea care reglementează protecţia mediului din România şi dumneavoastră, cei care puteţi implementa măsuri concrete şi cu efecte cuantificabile în viaţa comunităţii bucureştene”, a spus oficialul, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Tanczos a adăugat că ministerul pe care îl conduce este pregătit să-şi asume rolul de catalizator al acestor măsuri care, pe de-o parte, să reinstaureze regulile de mediu în Capitală, iar pe de altă parte, să pună capăt procedurilor de infringement pe care Bucureştiul le are în relaţia cu Comisia Europeană.

„Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în Bucureşti, la autorizarea şi monitorizarea lucrărilor din construcţii şi activităţile industriale şi până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidenţială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creşterilor concentraţiilor de poluanţi în aer”, a spus ministrul.

În privinţa poluării aerului din Bucureşti s-a stabilit ca, până la elaborarea de către Primăria Generală a Capitalei a noului Plan de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului, PMB împreună cu primăriile de sector să conceapă un Plan provizoriu de măsuri care să poată fi implementate imediat pentru reducerea concentraţiilor de poluanţi din aerul Capitalei.

Totodată, pe tema managementului deşeurilor s-a convenit ca, în următoarea săptămână, să fie organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanţi ai poliţiei locale şi ai Poliţiei Române, care să acţioneze, începând cu 1 februarie 2021, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri.

„Vom avea echipe de control în fiecare sector în parte. Acestea vor acţiona ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinşi că depozitează ilegal deşeuri şi se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acţiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Naţională de Mediu şi reprezentanţii poliţiei locale, vor fi în teren până când toată lumea va înţelege că deşeurile au reguli clare de depozitare şi că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii. În paralel cu aceste acţiuni, PMB împreună cu primăriile de sector vor trebui să se decidă în privinţa strategiei de dezvoltare de noi platforme de depozitare a deşeurilor în Capitală. Mă bucur că astăzi am avut o întâlnire fructuoasă şi le mulţumesc primarilor şi celorlalţi participanţi pentru asumarea unei viziuni comune, cu măsuri concrete şi uşor cuantificabile”, a subliniat Barna Tanczos.

Potrivit comunicatului citat, la finalul întâlnirii, participanţii au căzut de comun acord, la propunerea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, să organizeze două întâlniri pe lună, în vederea eficientizării acţiunilor pentru Bucureşti. Totodată, vor fi organizate echipe tehnice comune pe trei subiecte majore – deşeuri, calitatea aerului şi control – care vor elabora măsuri şi soluţii în urma celor convenite în întâlnirile la nivel de demnitari.

Ulterior videoconferinţei, ministrul Barna Tanczos a avut o întrevedere cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, la sediul MMAP, în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind managementul deşeurilor şi calitatea aerului.

La întâlnirea de miercuri au participat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi reprezentanţi ai primăriilor din cele şase sectoare ale Bucureştiului, respectiv Radu Mihaiu – primarul Sectorului 2, Robert Negoiţă – primarul Sectorului 3, Ciprian Ciucu – primarul Sectorului 6 şi city managerii sectoarelor 4 şi 5.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Mult blabla… Daca ar fi ceva serios, am vedea atacuri din partea mafiei gunoaielor. Atacuri in presa si multa zarva. Asa poate doar vrea sa se prezinte ca ministru: „am venit, eu sunt” si cam atat. Controalele nu se anunta, se fac constant si dau belele celor care incalca legea.

  2. Dca e de 01 febr. ne am linistit! Credeam ca de maine!!

  3. Aerul poluat vine de la deșeurile arse în comunele din jurul Bucureștiului, nu din oraș…

    • Și ce-i rău în asta!?

    • @Barbu Gh.
      Tu prin ce absurdistan traiesti? Nu respiri si tu acelasi aer poluat sau esti unul dintre bronzatii care arde toata ziua cabluri in Jilava sau Sintesti ?

  4. Macar o masina cu moloz de pe la blocuri din cartier de la mine sa prinda. Toti le arunca pe camp. De ani de zile.
    Eu personal am facut vreo 850000 de reclamatii la Garda de mediu. Iar Garda le ia si le trimite la Politie. Si s-a rezolvat. Fara proiecte fara actiuni coordonate cu Primaria si ONGuri. Intr-adevar Bla Bla Bla. O sa ne ingroape in Pet-uri ca pamant curat o sa fie greu de gasit.

    • Și ce-i rău în asta? Vă îngroapă bănățenii în moloz și PET-uri? Sau transilvănenii?

    • @Barbu: in acte Buc are 2 000 000 locuitori totusi neoficial sunt intre 3 500 000, fara sa adaugam traficul de zi care il duce spre 4 500 000. Crezi ca cei aproximativ 1 500 000 locuitori in plus sunt tot bucuresteni dintr-un univers paralel sau sunt cei veniti din tara, care locuiesc aici dar nu si-au facut buletine de Buc? Arpopos de cei care nu si-au facut buletinele pt Buc – crezi ca toti se s-au intrors acasa pt vot ? puf….double damage ….dupa cum vezi problema este mai complicata decat pare pt ca oamenii sunt indoleti si prosti

  5. La promisiuni, PNL sunt cei mai buni. Ei si cu PSD.

  6. Asta cu confiscarea masinii o sa doara.
    Amenzile sunt muuuuult prea mici … Si cei care parcheaza ilegal trebuie pedepsiti cu ceva care sa usture grav…

  7. De la Bucuresti Nord pana la Ploiesti pe Calea Ferată si pe stânga si pe dreapta sunt munți de gunoaie.
    Nimănui nu-i pasă!
    CFR -ului nu-i pasă cu toate ca multe gunoaie sunt pe terenurile lor.
    Iar cei 7 sau 8 Primari de comune pe teritoriul cărora trece calea ferată habar nu au ca trece trenul pe acolo iar idiotii din sat deverseaza aici remorci de moloz.
    Iar pe acolo nici Politia nu exista.
    Mai dau un exemplu de invazie a gunoaielor.
    Pădurea Paulesti la 5 sau 6 km de Ploiesti.
    E plina de gunoi, peturi, arbori doborati aleele din beton sunt devastate.
    Este exemplu cel mai aproape pentru Ministrul Mediului.
    Sa-l vada!
    La 54 km de Bucuresti.
    Sa vada nepăsarea Primarului, Consiliul Local Paulesti si Consiliul Judetean Ph.
    Aici este clar interesul pentru devastarea pădurii si transformarea ei in zona imobiliară.
    Rechinii imobiliare din Primaia Paulesti, Consiliul Judetean Prahova, Directia Silnică Prahova vor distruge 400 -500 de ha pentru cașcaval.
    Deja sunt construite câteva cartiere la buza pădurii.
    Aici in cativa ani o Pădure de arbori seculari se va transforma intr-o Pădure de cartiere eezidentiale.
    Precum ferma Băneasa sau Snagov Pădure sau langa gard Institut Ana Aslan.

  8. CORECT!!!

    Așa ar trebui procedat și cu cei prinși că fură lemn! Doar că nu se vrea.

  9. Am mai auzit placa asta si anul trecut. Ce ma intreb eu este cum poate un ministru sa dea un certificat ilegitim fiind in fruntea unui minister? Chiar este stapan acolo peste toate? Chiar nu exista nimeni altcineva care sa traga un semnal de alarma? De ce nu este o ierarhie mai aplatizata in care ministrul sa aiba o importanta mai mica? In cele din urma acesti oameni se schimba ca sosetele oricum.. Ce stiu ei despre ministerul pe care il conduc?

  10. Şi până-n februarie e liber?