G4Media.ro

Ministrul Muncii anunță că există întârzieri și de 6 luni la recalcularea…

Ministrul Muncii anunță că există întârzieri și de 6 luni la recalcularea pensiilor, deși termenul legal este de 45 de zile

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a afirmat că a descoperit cazuri în care recalcularea pensiilor a fost întârziată și cu 6 luni de zile, în pofiida termenului legal care impune  o limită de o lună și jumătate. Într-o postare pe Facebook, ea a prezentat și traseul birocratic prin care s-a ajuns la aceste întârzieri.

”Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 pași întinși uneori până la 6 luni peste ternenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Ea a prezentat și o imagine cu traseul pe care trebuie acum să-l urmeze o procedură de recalculare.

”Este nedrept și nenecesar de complicat. Se poate mai bine și mai simplu”, a mai scris Alexandru.

Vineri, ministrul Muncii a precizat că există peste 45.000 de restanțe la recalcularea pensiilor, cele mai multe fiind la casele de pensii din juudețele Alba, Argeș, Gorj și sectoarele 1 și 3.

Foto: Violeta Alexandru (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Totdeauna m-am intrebat cum au reusit psd-istii sa incalce legile in fiecare zi de administrare a acestei tari si totusi sa fie votati si pusi la loc in functii.
    Sunt printre cei a caror pensie a fost recalculata dupa 8 luni, din Februarie abia in Septembrie. (sectorul 1 Bucuresti). Dupa care mi-au trimis diferenta prin posta fara sa ma anunte, nu eram in tara, banii s-au returnat si nu i-am recuperat nici in ziua de azi.
    Este prima oara cand un ministru al muncii abia instalat stie in adevar despre ce vorbeste si ce are de facut in minister. Felicitari.

    • Ma astept ca PSD sa revina la putere in 2020, romanii voteaza impotriva propriilor interese, au mai facut-o si o vor mai face.

  2. Nesimțire și incompetenta mai mari ca la casele de pensii locale sector 1 și 3 nu știu unde mai exista! Pentru recalcularea pensiei fratelui meu pentru limita de vârstă le-a trebuit 9 luni și 1 săptămâna!! Dacă nu urlam eu la ei, nu știu cât se mai întârzia.

  3. Îmi place femeia asta!

  4. Și cu atâtea și atâtea verificați, mie, prostii de la S3 tot mi-au greșit decizia de pensionare! Dacă nu ma duceam la Director (femeie), sa le demonstrez că-s neatenți și incompetenți, mai așteptăm câteva luni aiurea. Dar, asa, s-a remediat eroarea în 3 zile și am forțat-o de și-a cerut scuze. Măcar atât!

  5. Am auzit că majoritatea celor care cereau recalculare primeau decizie cum că s-a recalculat și de fapt au dreptul la mai puțin. Evident recalcularea era făcută din pix ca să descurajeze oamenii să-și ceară drepturile, să se ducă vorba printre pensionari și să facă mai puțini contestație. În timpul ăsta ei țineau oamenii pe pensii calculate intenționat greșit. Asta m-a enervat mereu la psd, că-i minte pe pensionari ca să le ia voturile, deși de fapt îi sabotează.

  6. Daca stai o ora pe langa ghisee la Sector 3 si asculti ce raspunsuri dau angajatele Casei de Pensii la intrebarile pensionabililor, iti vine sa le spargi geamul de la ghiseu si sa le iei de gat. Unele minciuni sunt atat de evidente ca nu inteleg pe majoritatea cetatenilor cum pune botul la ele si mai si multumeste! De multe ori m-am gandit de ce abuzeaza de mincini in asa hal, iar singura explicatie pe care am gasit-o a fost ca o fac cu stirea sefilor ierarhici si poate chiar la odinul lor, pentru ca, in caz contrar, la cate sesizari si reclamatii li s-au facut in anii trecuti, ele n-ar mai fi putut sa fie in acelasi post. In CNPP trebuie facuta revolutie, nu reforma!

  7. Vreau sa eliminati obligativitatea contributiei la fondul public de pensii . Fiecare roman care incepe activitatea profesionala sa poata decide liber cu citi bani contribuie si la cite fonduri de pensie doreste . Salariul minim pe economie sa fie elimnat . Salariul se decide in mod natural prin negociere . Persoana care doreste sa reduca activitatea profesionala sau sa o intrerupa sa decida singur cind face acest lucru si cind apeleaza la sumele economisite in fondurile de pensie . In acest fel si stabilirea virstei de pensionare prin act normativ devine inutila .

    • Nu se poate, pentru ca nu suntem pregătiți pentru capitalism! De aceea au adoptat noțiunea de „economie de piață” și nu economie capitalista, ca să n-avem pretenții prea mari! Uiți ca noi suntem într-o interminabila perioada de tranziție?!

  8. Tatal meu trebuia sa iasa la pensie din ianuarie. Inca e nevoie sa munceasca pana se aproba toate stampilele pacii!

    • Este si cetatean al unuia din judetele mentionate in articol:))