G4Media.ro

Ministrul Muncii anunță majorări salariale la bugetari, începând cu luna august/ De…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul Muncii anunță majorări salariale la bugetari, începând cu luna august/ De creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor, precum şi cei ai INS

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi majorări salarile din luna august pentru sectorul bugetar, precizând că de creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor şi cei ai Institutului Naţional de Statistică, conform News.ro.

“Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat Budăi, sâmbătă, la Antena 3.

El a fost întrebat şi despre o majorare salarială pentru funcţionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS.

“Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Muncii.

Întrebat care este impactul bugetar al acestor măsuri, Marius Budăi a răspuns: “S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

52 comentarii

  1. Or sa mulgă privatul pana nu va mai fi. 6 milioane gone, 6 to go

    • Acum e 7 mii de lei salariul mediu la bugetari, amaratii de ei… Sa le mai dea, sa manance si gura lor ceva.

  2. Ca sa fie clar: majorarile se dau doar cu acordul ministrului finantelor si al primului ministru.

    Schema curenta de salarizare a functionarilor publici este o gluma având in vedere ca functionarii care manevreaza fonduri europene primesc prima lunara la salariu printr-un proiect aprobat cu… fonduri europene!

    Normal ca nu poți platit la fel pe cineva care lucreaza intr-o comuna relativ izolata comoarativ cu cineva din bucuresti.
    De ex.
    Nu ai vrea ca doctorul care vine dimineata sa te trateze sa fie cu gândul ca nu are bani de taxi sa ajunga la serviciu.

    • Tara este plina de premiați!
      Inclusiv cei cu pensii speciale.
      Cei ce muncesc sunt cei mulți și amărâți!

  3. Bagati baieti, bagati! Fara numar. O sa ramana statul sa isi produca banii de salarii. Si Nea Ciuca & Co sa stinga lumina….sa faca economie…

  4. Dupa ce o sa omoare sectorul privat, cocosat de taxe si impozite pentru marirea numarului de angajati/pile politice la stat si cresterea salariilor bugetarilor politici si a pensiilor speciale, PSD, PNL si UDMR de unde vor mai lua bani ca sa-si plateasca politrucii? Din imprumuturi cu cea mai mare dobanda din Europa, de peste 9%, ca acum?
    Deja in Romania salariile bugetarilor sunt cu peste 30% mai mari ca in domeniul privat, o anomalie unica in lume, unde raportul e invers…

    • Nea Budai!
      Cum e chestia aia cu părinții și bunicii noștri?
      Și cum e cu pensia numai după contributivitate?

    • Credeti ca daca statul taie salariile bugetarilor, privatii o sa mărească ei veniturile angajatilor?
      Credeti ca angajatii la privat au salarii atat de mici din cauza salariilor mai mari de la stat?
      Daca nu ar exista concurență de la stat la salarii, unde credeți ca s-ar duce salariile, cumva in cap?

    • Tari la logică pa duchii bugetari 😂

  5. Cred ca v-ati prins ca inflatie si taxe.

  6. Normal ca la stat sunt mai mari ca statul are angajați cu studii superioare.La privatul roman salariile sunt foarte mici în medie 2000 lei lunar.Cum sa trăiască un om la preturile de azi cu 2000 lei???De aia la stat sunt mai mari și urla toți neajutorați pe aici ca la privat sunt foarte mici salariile.Cum sa lucrezi pe 2000 lei salariu și iarna utilitățile te costa 1000 lei???

    • La stat lucreaza lacuste politice cu pile superioare (cum esti tu), nu cu studii superioare (cum te crezi tu).

    • Narativul in privat este ca se maresc salariile de cate ori, sau in functie de profitul realizat de firma. In 32 de ani, firmele de pe la noi nu prea au facut profit, se pare, iar salariile minime s-au marit in mediul privat doar daca a decis asa statul. Legat de acest lucru, discutam cu o cunostinta care este angajat la un santier naval in Romania si spunea ca au facut anul trecut un profit consistent, asteptandu-se la o marire salariala. Dar, ce sa vezi, firma straina le-a multumit dar le-a comunicat ca au inregistrat pierderi la filiala din tara natala si, per total, nu prea au profit. Muncitorii din Romania au incercat sa spuna ca la filiala straina salariul minim net este de 3000 de euro, iar la ei in Romania de 3400 de lei brutul, dar nu i-a ascultat nimeni. Ba le-a nai spus si ca se gandesc sa renunte la o parte din cei angajati pe perioada nedeterminata.
      Asa ca fazele astea cu fugim din Romania nu prea tin, firmele fac mult profit aici

    • Studii superioare?! Superioare față de cine..Budai, Caciu de la finante ca si șeful lor Ciolacu ce fel de facultăți au făcut, mergeți mai jos și veți vedea o grămadă de impostori cu diplome cumpărate. Si comparați cu diplomele celor mai mulți de la USR. Drept, cei din USL sunt foarte mulți , ne-au năpădit..O cleptocratie

    • @C nimeni nu isi face firma ca se imbogateasca angajatul.
      Dar cand iti pleaca destui angajati din firma si vezi ca nu mai ai cu ce sa sustii contractele imediat incepi sa angajezi si sa maresti salariile.
      Asta e democratia si piata libera, ar fi bine sa treci si de partea celalalta a baricadei sa vezi cum este sa dai salarii si impozite la stat. Patronii sunt bul.angii dar pana nu esti unul nu iti dai seama ce inseamna.

    • @0I0, Nu am intentionat sa minimalizez rolul, importanta si dificultatile pe care le presupune mediul privat. Ai dreptate, nimeni nu isi face firma sa imbogateasca angajatii si nici nu este usor sa ii platesti (stiu acest lucru personal). Sunt totusi unele exceptii, cum este si cea pe care am indicat-o, unde angajatii nemultumiti nu au posibilitati de a pleca in alta parte daca nu le convine (este o zona cu posibilitati foarte limitate de angajare). Asemenea abordari sunt intalnite si in strainatate in ceea ce priveste angajatii romani, nu numai la noi. Daca activezi in mediul privat stii ce spun. Nu vreau sa mai vorbesc de industria pharma si alte chestii despre care stiu ca au facut profituri enorme, dar enorme, in ultimii ani, iar unele dintre lanturi au inteles ca trebuie sa reduca personalul angajat ca, stii ce?, se facea oricum o vanzare de neimaginat si fara interventia/aportul angajatilor. Inca o data, nu este generalizat

  7. Proști rău privații din România!!!😄 Si patronii și mai ales angajații! Fugiți fraților din mafiotistan!!!😄😄😄

  8. Mori de ciuda cu 2 clase ale tale (ca trenul) ca ești sluga de dimineață până seara?

    • Daca v ar pune niște indicatori de performanța /profit la stat ar ieși fum din voi leprelor … ar trebui sa va dea pe toți afara .

    • @ABC, ca de obicei, pui problema intr-o forma extremista, ceea ce te situeaza in zona politicianului activist si nicidecum in cea de identificare a solutiilor. Pe aceasta cale, vei reusi sa antagonizezi categorii ocupationale fara ca tu sa obtii vreun beneficiu. Ca dovada ca tu intentionezi ,.sa dai afara toti angajatii de la stat”. Pai stii dumneata vreun stat care functioneaza fara vreun angajat?!! Sau ce ai vrut sa spui? Cand te exprimi, fiind si polician, sau gandind ca unul, te rog sa fii foarte exact, exprima concret si la obiect. Exista vreun stat fara angajati??!! De aici poti observa ca esti subiectiv si rau intentionat si foarte, dar foarte, radical, in propunerea de solutii.

  9. Un mincinos marca PSD!!!
    Legea cadru nr 153/2017 e Legea salarizarii unitare votate in regimul PSDragnea!!
    Pentru bugetarii clientelari Legea se aplica!

    Dar, Legea pensiilor nr 127/2019 a aceluiasi regim PSDragnea cu care PSD s-a laudat cand era in opozitie NU a fost aplicata niciodata de PSD!
    Rusine!

    Cand vine vorba de marirea pensiilor, acest Budai se agata de procentul de 9,4% din PIB prevazut in PNRR!
    Desi, azi Pensiile romanilor reprezinta 8% din PIB iar Pensiile soeciale 0,9% din PIB!!!
    PSD nici nu pomeneste Legea pensiilor nr 127/2019 votata de PSDragnea!!!
    Rusine, ipocritilor!

    • La pensionari e suficient un kil de faina și unul de ulei, ei oricum cu comuniștii USL votează, le-a intrat doctrina-n sânge 😂

  10. La muncă, puturoșilor! Nu mai stați pe Internet cu fel de fel de elucubrații.

  11. Un procent foarte mare din tot sistemul bugetar este format din oameni angajați pe șpaga, incompetenți, puturoși, grețosi, neperformanti, pr0sti etc. Nici nu ar avea cum sa fie altfel din moment ce toți conducătorii și șefii sunt aleși tot pe criterii dubioase.

    • Minciuna ordinara a la Budai, fariseul, cameleonul, omul cu 2 fete , ca Uniunea Europeana, a atentionat Romania sa introduca pensiile militare, in contributivitate, in sistemul contributiv.
      Dar Acest Budai, doreste
      ,, austeritate pt catei
      Pensii speciale pt dulai „,
      exact cum este titlul unui articol al dlui Pantazi din 25 07 din g4media.
      In un sondaj prezentat de Digi tv, arata ca 70 % din cetateni, doresc introducerea pensiilor speciale militare in sistemul contributiv, si nu sunt de acord cu cresterea acestora .
      De asta nu pleaca PSD de la guvernare .
      Pt ca inseamna ca PSD si PNL, au impreuna maxim 30 % .
      Si ce ar face cu sinecurile date la 30 % .
      Mai spune Digi tv ca pensiA medie militara este peste 4.600 lei, iar pensia medie contributiva 1.670 lei !!!!!, adica de trei ori mai mica .
      Probabil ca sunt si partide care vor eliminarea inechitatilor de la pensii .
      Poatr REPER al lui Ciolos, USR, ca in Italia anilor 90 cu Del Pietro .
      Daca discuti tete a tete cu omul asa spune, nu ce spun sinecuri a la Pieleanu in sondaje neconforme .

    • @ pyxy,
      Numele pe care l-ai ales îți reflectă gândirea. Când România a aderat la NATO, a aderat și la condițiile militare de acolo. Partea neînțeleasă pentru „dăș tepții” ca tine este că România este singurul stat care nu aplică prevederile pensiilor din NATO. Ai rămas la contributivitatea nefasta pe care a avut-o acel sper matozoid la apariția ta.

    • Subscriu cu amărăciune la concluzia dumneavoastră. De la „dulapul vorbitor” , continuând cu „bolovanul transpirat” și restul din aparatul de stat și guvern, ce poți cere unora care au competențe doar pe hârtie și aia fraudată. Și dacă își dau demisia tot trebuie să le plătim pensie specială… De i-ar fi luat Mazăre cu el în Madagascar pe toți să scăpăm de chin, dar fără banii furați prin diverse manevre.

  12. Si ci ne plateste aceste majorari????

    • Erata; cine plateste. Mea culpa. Eu sunt pensionara.

    • @Ela, aceiasi care va platesc si pensia, adica statul roman, care tipareste bani. Totul se plateste cu bani tipariti de state (sau UE). Iti pui o falsa problema, se tiparesc bani si se platesc, totul se plateste de stat, fara moneda de la stat nu exista nimic. Ca dovada ca nu este niciun alt factor implicat, vezi cum s-au marit preturile la energie si la carburanti, din nimic, doar pentru ca o benzinarie s-a gandit intr-o seara sa puna 11 lei litrul de motorina desi peste tot era 7 lei. Rezultatul? Toata lumea s-a inghesuit sa cumpere cu tonele, iar restul benzinarilor au marit pretul fara justificare. S-au demarat si controale. Ce crezi? A existat vreun motiv, conditionare reala economica pentru marirea pretului cu 4 lei, peste 50% intr-o seara? Raspunsul este NU. Si atunci, de unde crezi ca au romanii si alti cetateni bani sa cumpere pretul cerut de benzinari? Ai ghicit: din banii tipariti de stat. Alte justificari, analize economice etc sunt praf in ochi. De unde crezi ca se va deconta partea acoperita de stat din pretul energiei? Iar ai ghicit: din banii tipariti de stat. De unde incaseaza firmele si fac profit? Ai ghicit: din banii tipariti de stat. Statul de fapt ii plateste pe toti, indiferent ca sunt la privat sau la stat

  13. Datorita Lor , vor Creste Preturile la Alimente , vor Incepe Grevele , pentru ca si la ceilalti Bugetari din Romania sa li se Mareasca Salariile cu 50 la suta , Femeia de Servici de la Bloc , o sa vrea si ea Marirea de Salariu la 3.825 de lei pe luna . Ca nu o sa avem Bani sa platim Intretinerea la Bloc , cu toata Economia la Apa Calda si Apa Rece . Iar Pensionarii sunt lasati cu Pensia de 1000 de lei pe luna , vor creste Preturile si mai mult in Pietze .

    • @ Neagu Mircea,
      Cei care au doar 1.000 lei pensie, înseamnă că nu prea au muncit în viață. Dacă tu ai muncit la fel cum scrii, se explică de ce ai pensie mică.

  14. DORMIŢI LINIŞTIŢI, ROMÂNI!

    CARITAS
    BANCOREX
    FNI
    BANCA RELIGIILOR
    GERALD
    SAFI INVEST
    MONDOPROSPER

    ŞI GUWERNERUL CIOACĂ LUCREAZĂ PT. DVS. !

    😉

  15. Personalul nedidactic nu a primit marire de 3ani.

  16. Florin Grozea de la HI-Q e Ministrul Muncii???

    Parcă a mai fost unul de la HI-Q mare deputat P$D, dar nu mai ştiu cum îl cheamă.

    Dacă îi cooptează şi pe 3SUD-EST sunt forţă!

  17. Chiar nu realizează nimeni că dictonul,, Divide et impera”vi s-a inoculat, astfel încât noi, cei de jos să ne înjurăm, iar ei de la guvernare să râdă de noi din hoteluri de 5 stele cu bani în Elveția???Bugetari sau nu, toți suntem niște prosti!!!

  18. Lasati ca Profesorii Universitari au Salarii de 8000 de lei pe luna si ai Invata pe Studenti Economie de Piatza , cum sa iei de la Saraci si sa dai la Bogati !

    • @ Neagu Mircea,
      Fă-te profesor universitar!

    • bre,profesor universitar nu ajungi precum „specialistele” (in prezentare de tinute sumare),asa ca unele ce di-abia au terminat ceva fabrica de diplome…si iau cel putin dublu fata de hulitii profesori universitari.

  19. @ pyxy,
    Numele pe care l-ai ales îți reflectă gândirea. Când România a aderat la NATO, a aderat și la condițiile militare de acolo. Partea neînțeleasă pentru „dăș tepții” ca tine este că România este singurul stat care nu aplică prevederile pensiilor din NATO. Ai rămas la contributivitatea nefasta pe care a avut-o acel sper matozoid la apariția ta.

    • @intr-bare
      mai lasati-ma cu rigoarea vietii de militar,stiu cocalari cu cascheta ce fac bani in timpul liber desi legislatia nu le permite,nici militiile locale nu-i calca fiindca-s de-ai lor…ce sa mai vorbim despre „militarii de cariera”,niste bieti alcoolisti agramati,incapabili sa faca ceva pe propriile puteri da’ doritori de stele…cati teristi nu le-au scris licentele caschetarilor ce visau la gradul de colonel acu 25 de ani?ghici ce au devenit toate lepadaturile alea agramate…

  20. @ Neagu Mircea,
    Cei care au doar 1.000 lei pensie, înseamnă că nu prea au muncit în viață. Dacă tu ai muncit la fel cum scrii, se explică de ce ai pensie mică.

  21. @ Neagu Mircea,
    Fă-te profesor universitar!

  22. Economia bubuie avem de unde )) România sa împrumutat de nu mai putem plati nici dobânzile, nu producem nimic este vai de capul nostru și guvernul mărește salariile la bugetari . Mașina de vot trebuie unsă din timp…. ca la noi la nimeni altu.

    • Economia a bubuit deja, nu mai producem nimic, doar ne îndopăm cu bugetari in comisii și centralizam ce nu exista. Și putin de ne invadează va pleca dezamăgit fără să privească înapoi

  23. Da salariul minim nu se poate mari ???? Atunci mărește lefurile la bugetarii și pensiile speciale mai ales veniturile cumularzilor trebuie dublate

  24. De ce nu respectați hotărârile președintelui acestei țări?
    A spus să fie mărite pensiile, fiind o prioritate, nu salariile bugetarilor.
    Vreți să demonstrați că nu vă pasă ce spune dumnealui, că faceți exact invers?
    Rușine, rușine, rușine!
    Doar ne mințiți, amânați prioritățile și puneți mereu aceeași placă:
    -vom face
    -vom drege
    -urmează să…
    Atenție, mulți dintre pensionari nu mai sunt apți pentru muncă. În loc să meargă la tratamente medicale, sau să-și permită măcar o hrană mai bună, să-și cumpere cărți, să meargă la un spectacol, aleg să se târască pentru a câștiga un leu în plus.
    Nu vă pasă deloc de oamenii neputincioși care au muncit 30-40 de ani și care primesc pensii mizere, nu vă pasă de greul pe care-l duc aceștia zi de zi.
    Ați auzit pe ce loc în lume, nu în Europa, se află țara noastră la capitolul mortalitate? V-ați întrebat care sunt cauzele?
    Vă promitem că nu vă vom mai vota și spre deosebire de voi, noi ne vom ține de promisiune.

  25. Esti foarte prost!

  26. Și să incorporam prostimea și diaspora să-i apărăm pe puturoși, păduchii ce sug banii și munca poporului. Ăștia se tem de puțin de război să nu-și piardă scăunelul și privilegiile . Ăștia ne vor sufoca cu odraslele lor cu orientări bugetare

  27. Ajungem peste citiva ani sa ne ajute r. Moldova și Ucraina devastată de război să supraviețuim. Toți bănuții noștri produși de privat intră automat în fundul bugetar. Adevărat toți bugetarii ai studii superioare și sint absolviți de vina, imuni pentru incompetenta, dar cei cu studii superioare de la privat cine îi protejează de incompetenta și greșeli, cine îi recompensează pentru nimic ? Un justițiar se poate pronunța în defavoarea părții vătămate fara a fi tras la răspundere, un inginer constructor din eroare profesionala se dărîma un pod sau coordonatorul unui flux tehnologic de greșește mii produse din neștiință sint absolviți de vina la privat ? Si daca nu-i mulțumește venitul obținut sint îndrumați de privat către occident la cules căpșuni sa cistige mai mult, justițiarii, toți bugetarii, politruci ce nu-i mulțumește venitul pe cînd la căpșuni ?

  28. Sa spunem prin absurd că toți ro urmează studii superioare în următorii ani, ii facem pe toți bugetari pe salarii nesimțite mărite in situații de criză ? Dar cu mediul privat ce facem, aducem diaspora fără studii superioare ? Dar și dacă gindim mai bine…..firmele private in proporție de neglijat sint tot al bugetarilor politruci