G4Media.ro

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor cu până la 40 la sută: „Vor…

sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor cu până la 40 la sută: „Vor crește în funcție de posibilitățile bugetare. Nu vindem iluzii!”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică seara, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, că pensiile vor crește și în anii viitori, dar în funcție de posibilitățile bugetare, pe care până la finalul anului le va analiza și prezenta ministrul Finanțelor.

„Acest guvern este corect, este o echipă formată din oameni corecți. Pensiile vor crește și anii viitori. Vor crește în funcție de posibilitățile bugetare și ministrul Finanțelor ne va da la finalul anului o situație clară a încasărilor la buget pentru anul în curs. Noi am făcut o creștere în acest an, un an dificil, extraordinar de dificil și cred că și eu și cei care ne urmăresc văd ceea ce se întâmplă în acest moment în România, în Europa, peste tot în lume, acolo unde economia este afectată în mod evident și încasările la buget suferă. Prin urmare, noi am decis să facem totuși o creștere a pensiei în limita posibilităților bugetare, deși nicio țară membră a UE nu a făcut acest lucru pentru că s-au temut de imposibilitatea de acoperire a acestor costuri și pentru că ele însele, țările respective, au fost profund afectate de efectele pandemiei. Noi am înțeles nevoile pensionarilor și am făcut această creștere”, a declarat Alexandru.

Ministrul Muncii a mai precizat că Partidul Social Democrat avea toate condițiile economice să majoreze pensiile și n-a făcut-o.

Să ne înțelegem, între noi și PSD, care a promis o creștere a pensiilor și n-a făcut-o când avea toate condițiile economice să o facă dacă tot era așa de hotărât, noi chiar am mărit pensiile și acest lucru este evident pe talonul de pensie al oamenilor. Ne preocupă creșterea pensiilor în continuare. Nu suntem oamenii care să păcălim, nu suntem oamenii care să vindem iluzii!”, a subliniat ministrul Muncii.

Context

Judecătorii Curţii Constituţionale vor dezbate pe 25 noiembrie sesizarea Guvernului privind rectificarea bugetară, care include majorarea pensiilor cu 40%, nu cu 14%, aşa cum decisese Executivul.

Guvernul a atacat la CCR legea din Parlament care modifică ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului, în sensul includerii majorării punctului de pensie cu 40%, nu cu 14%, cum a stabilit Executivul.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului de monitorizare a alegerilor parlamentare, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

  1. Si in 2019, cand PNL promitea taierea pensiilor speciale, aia n-a fost o iluzie?

    Pardon, a fost o minciuna.

    • La minciunile PNL-ului din 2019 mai poti adauga urmatoarele:
      1. Restructurarea aparatului bugetar
      2. Alegeri in 2 tururi
      3. Angajari pe baza de competente/meritocratie, nu pe pile de partid
      4. Lucovid Orban: Nu vom accepta in partid membrii din PSD care au distrus aceasta tara.
      5. Guvernul PSD s-a imprumutat in 3 ani cat s-a imprumutat Catu in 10 minute.
      Si multe alte reusite de exceptie ale guvernarii PNL, intr-un an plin de „Succesuri” pentru Romania, pe toate planurile.

    • Nici măcar nu se poate apăra Capitala de flagelul poluării!

    • Furati cat tot PSDragnea a furat in 3 ani. Falsificati cifrele de inflatie, ne amenintati cu pensiile de serviciu, care nu trec de 2500 de lei in cele mai multe cazuri si ne vindeti saracie, boala si dictatura medicala! Daca e sa fie Apocalipsa sa fie de tot nu doar pe jumate. Votati URS sa ne dea la m*** potate asa mamailga mai pusca odata. E nevoie de o dictatura militara de dreapta pentru a face ordine in tara asta.

    • Uite de ce nu cresc pensiile-

      Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză se aşteaptă ca angajaţii din instituţiile statului să aibă un salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai mare decât cel al angajaţilor din privat.

      Astfel, CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajaţii de la stat în 2020 şi de 7.141 lei pentru 2021.

      Spre deosebire, pentru mediul privat Comisia de Prognoză vede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta şi de 5.078 de lei în 2021, potrivit Mediafax.

      În sectorul public, salariile cresc proporţional cu vechimea în muncă, conform gradaţiilor şi mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare. Pentru sectorul privat, anul 2020 a fost unul penalizant.

      Diferenţa este dată, în primul rând, de sursa banilor. Salariile din mediul privat depind de performanţele şi situaţiile financiare ale companiilor.

    • Ai dreptate, basescula. Cand au turnat Donnie boy, Manu si Angela miile de miliarde la somaj tehnic, lefurile americanilor, francezilor si germanilor au fost „pe baza de performanta”. Cand sute de mii de romani spala veceul germanilor ce o freaca acasa, nu e performanta. Sau poate e munca la stat?

  2. Ce față de luat la pumni are, o avea bărbat

  3. Agramatul de la aparare, zice ca militarii fura in continuare, fara frica de la gura copiiilor!
    Traiasca pensiilevspeciale militare, traiasca inechitatea sociala!

  4. Sa fie fericiti si iubiti Oamenii.
    E tot ce conteaza pe lumea asta.
    Cand simti un Om fericit , iti transmite din starea Lui.

    • Esti fericit ?

      Atunci si o mica particica din mine e fericita.

      🙂

  5. „Acest guvern este corect, este o echipă formată din oameni corecți. Pensiile vor crește și anii viitori. Vor crește precum a crescut si valoarea tichetelor de masa, cu 1 ban!”
    Nici bataie nu mai poti sa iei in ziua de azi, ca vine asta si o ia pe toata!

  6. Se poate la Innotech, se poate la A noua casa, nu se poate la pensii.

  7. Poate ne explica dna Alexandru (fostă Bau), cum a obținut dânsa profit de 80.000 și 220.000 lei in 2007,2008 la o firma cu 0 angajați (profil: consultanta contabila, studii de piata).
    Ironia sortii e că această duduie (cu facultate la Spiru Haret), fara a avea un angajat în viața ei, să conducă destinul tuturor angajaților din România prin ministerul Muncii.
    Dar rămâne interesul cu profitul firmei cu 0 oameni, vrem rețeta mai ales în perioada în care stam acasă că ați închis unele activități.

    • 120.000 nu 220.000 si e simplu, ca unic asociat activ al firmei si pt. servicii mai ales, nu sunt cheltuieli cu mai nimic. Nu ai salariati, nu ai utilaje, nu ai materie prima, rezulta profit majoritar.

  8. Sa va fie rusine cu asemenea raspunsuri!
    Cucoana draga, ne-am cam saturat de aceste vorbe, dar ia spune tu, cucoana PNLista, „posibilitățile bugetare” de care vorbesti cum de PERMIT Plata Miliardelor de Lei Lunar pentru Pensiile speciale URIASE, adica PRIVILEGII acordate din PIX de voi, politrucii Romaniei?!
    Peste 1 Miliard Lei Lunar costa Plata Pensiilor speciale, din care peste 75% sunt BANI din Bugetul de Stat, NU din partea de Contributie a privilegiatilor vostri!!
    Niciodata NU te-am auzit sa te plangi ca „posibilitatile bugetare” NU permit Plata Pensiilor Speciale uriase, MARITE bine mersi(partea de Contributivitate, acre de afpt e mica ca pondere in Pensia speciala!) de cate ori cresc cele ale muritorilor de rand!
    Ba, mai mult, „Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunta zilele trecute ca se aşteaptă ca Angajaţii din Instituţiile statului să aibă un Salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai MARE decât cel al angajaţilor din privat.
    CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajaţii de la stat în 2020 şi de 7.141 lei pentru 2021.
    Spre deosebire, pentru mediul privat Comisia de Prognoză vede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta şi de 5.078 de lei în 2021.
    În sectorul public, salariile cresc AUTOMAT proporţional cu vechimea în muncă, conform gradaţiilor şi mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare.”

    Cucoana, explica tu acum: de ce NU spui nici un cuvintel depsre ce veti FACE Anul viitor cu Salariile bugetarilor, de ce la Salariile bugetarilor RESPECTATI Legea salarizarii unitare, dar la Pensionari NU RESPECTATI actuala Lege a Pensiilor, ca vezi Doamne, „posibilitatile bugetare” va impiedica?!
    Iesi, cucoana, si explica Angajatilor de la Stat, asa cum le explici Pensionarilor, ca Salariile bugetarilor vor CRESTE „in functie de posibilitatile bugetare”!
    Ai curajul sa le spui asa si bugetarilor(cum le spui pensionarilor zi de zi), sau la bugetari NU se pune problema „posibilitatilor bugetare”?!
    De ce niciodata Bugetarilor NU le explici asa cum le explici, strofocandu-te, Pensioanrilor, ca vezi Doamne, le vor creste Salariile bugetarilor „in functie de posibilitattile bugetare”?!
    „Posibilitatile bugetare” cum naiba sunt FAVORABILE „decat” bugetarilor vostri?!
    Cum naiba numai la pensioanri „posibilitatile bugetare” impiedica Cresterea pensiilor si RESPECTAREA Legii pensiilor?!
    La bugetari, „posibilitatile bugetare” sunt PERFECTE pentru Cresterea salariilor si RESPECTAREA Legii Salarizarii unitare!?
    Rusine, repeti mereu aceleasi vorbe goale si mincinoase, ca o moara stricata!
    M-am saturat de minciunile si vorbele voastre goale, sunteti fix ca PSDeii lui Dragnea, NU ati facut nimci din Programul de guvernare cu care Guv Orban a fost Investit dar va laudati, fix ca Dragnea, ca ati INDEPLINIT Toate angajamentele luate in Programul de guvernare asumat la Investirea Guv Orban!, RUSINE!!

    • Pentru că acolo trage PNL linia, lili!
      Pensionarii sunt considerați electoratul socialist și comunist al PSD și de aceea sunt tratați ca atare de către PNL.

  9. „Acest guvern este corect, este o echipă formată din oameni corecți.”!!!!!!
    Normal că nu poți spune despre tine că ești un guvern mincinos format din oameni mincinoși și ticăloși!
    Pentru PNL, pensionarii publici sunt balastul societății, sunt categoria socială inutilă pe care, dacă ar putea, ar extermina-o într-o singură zi nu încet-încet!

  10. Exclusiv membri de partid in comentarii. Niste cotofane care se ascund dupa nickname si pompeaza inexactittati doar doar vormai prosti pe cineva. Si un oligofren isi da seama ca este imposibil sa maresti pensii. Pe viitor ar trebui sa fie interzis prin lege ca o putere cocotata la putere sa dea legi care vor fi aplicabile in viitor.Adica cum a facut psd cu aceasta lege. Si nu este prima data. De ce au marit-o atunci? Pentru ca asa idioti so hoti cum sunt si-au dat seama ca nu exista fonduri. Si acum, in timpul pandemiei au aparut bani? Partea vulnerabila este totusi existenta pensiilor speciale. Cit despre salariile bugetare, e adevarat sunt unele dezmaturi, dar in nici un caz nu este acum timpul sa le fixam. Pesedeii vor acum sa fixam aceste chestii, auzi domnule ce goanga!

    • Vorbiti „decat” despre Legea pensiilor, dar despre Legea Salarizarii unitare,(votata absolut la fel, pentru VIITOR, de acelasi PSD!), nu spuneti nimic?!!
      E aceeasi situatie: de ce sunt in fiecare An BANI pentru Cresterile Salariilor bugetarilor si RESPECTAREA Legii salarizarii unitare(si PNL a RESPECTAT-o, FARA sa cracneasca, dupa ce a ajunns la guvernare!), dar NU sunt BANI, vezi Doamne, NU permit „posibilitatile bugetare” pentru a Creste Pensiile amaratilor si pentru RESPECTAREA Legii Pensiilor?!!!
      E mai tare Legea Salarizarii unitare decat Legea pensiilor publice?!
      PNL pare a zice ca DA!

      NU am auzit-o pe cucoana asta comentand ceva cand zilele trecute Comisia Nationala de Prognoza aflata in subordinea Minsiterului Finantelor, a anuntat:
      „Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunta zilele trecute ca se aşteaptă ca Angajaţii din Instituţiile statului să aibă un Salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai MARE decât cel al angajaţilor din privat.
      CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajaţii de la stat în 2020 şi de 7.141 lei pentru 2021.
      Spre deosebire, pentru mediul privat Comisia de Prognoză vede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta şi de 5.078 de lei în 2021.
      În sectorul public, salariile cresc AUTOMAT proporţional cu vechimea în muncă, conform gradaţiilor şi mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare.”
      Evident, raspunsul e simplu: „posibilitatile bugetare” PERMIT Cresterea pana la cer a salariilor bugetarilor!!!

      Pensiile amaratilor de ce NU cresc automat, conform Legislatiei in vigoare, cum cresc Salariile bugetarilor, conform Legislatiei in vigoare??!!
      De ce PNL Respecta la litera numai Legislatia in domeniul Salariilor bugetarilor, dar NU Respecta la litera Legislatia in domeniul Pensiilor publice?!!!

    • @lili, să nu-mi zici ca chiar aștepți răspuns de la imbecilul ăla!!

    • @Radulescu Marcel: NU, evident, dar azi am timp de forum si nu rezist sa nu raspund tampeniilor care nu-si primesc raspunsul cuvenit!!
      In plus, PNLeii, la cate nefacute fac, merita pusi la punct, suntem satui de minciunile si manipularea PSDragnea, CUM indraznesc sa faca si ei absolut aceleasi mizerii?!!!
      Iar pe individa asta, strofocata din toate incheieturile cu „maretele ei realizari”, as vrea s-o puna la punct vreun realizator TV(pe unde bate campiii in asemenea hal!), s-o intrebe DE CE Legea salarizarii unitare NU are acelasi tratament din partea PNL, precum Legea Pensiilor publice?!
      Praf as face-o cu intrebari si pe ea si pe Catu si pe Orban, o adunatura cu nimic diferita de PSDeii de care atata ne-am bucurat ca am scapat!!

    • Pai, lili, tu vrei sa creasca pensiile la 5,5 mil de oameni cum cresc cateva mii de salarii?
      Creste brutul cu 45% mai mult, asta inseamna doar 23% net mai mult, nu e cine stie ce, ca ceilalti 21% se intorc la buget, de unde au plecat, dar tot putine salarii sunt in comparatie cu un sfert din populatia tarii ce ar consuma o treime din cheltuiala bugetara. Ori in cazul pensionarilor mai e o problema, ei nu voteaza PNL, ce PSD. Au vrut PSD, au primit.
      Nu zic ca pensionarii sa nu primeasca pensii marite, zic doar ca bugetarii s-au scos, inca de pe vremea lui iliescovici, fiind putin, cunoscuti intre ei si cu acces pe pile.

  11. Spuneti dvs asa: „Cit despre salariile bugetare, e adevarat sunt unele dezmaturi, dar in nici un caz nu este acum timpul sa le fixam”….

    „sunt unele dezmaturi”…
    Ia uite ce spunea actualul Minsitru de Finante, Fl Catu cand nu era Ministru si critica de dimineata pana seara „dezmatul” cu salariile si PRIVILEGIILE bugetarilor dezmat pus in carca PSD(ACUM tace chitic pe subiect, RUSINE, Catule!!) si NU era nici Criza COVID 19:
    DIGI 24: „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească FARA vouchere și pensii speciale.
    21.08.2019.
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt DUBLE comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, SPORURI şi pensii speciale.
    Vine momentul adevărului! În medie, salariile NETE ale bugetarilor sunt DUBLE faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
    Liberalul mai spune că bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
    „Este clar că bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască BINE, chiar dacă MAJORITATEA sunt praf la locul de muncă.(Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
    Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

    Ce a FACUT liberalul Florin Catu cu „privilegiatii” bugetari dupa ce PNL a venit la guvernare: NIMIC!
    Nici macar NU mai discuta subiectul, iar in primavara cand cu pandemia de coronavirus, desi initial Guv Orban a anuntat ca va trimite in Somaj tehnic bugetarii, fix ca in mediul privat, guv Orban, fara rusine, s-a razgandit iar bugetarii lor si-au luat Salariile URIASE INTREGI, desi mare branza NU au lucrat, Starea de urgenta impunand RESTRICTII peste tot!

    Rusine, PSD=PNL=aceeasi mizerie de mincinosi si ipocriti!!!

    • N-ai cu cine să dezbați subiectul ăsta pentru că 90% din ce care comentează pe aici sunt postaci spălați pe creier ba pe partea stângă, ba pe partea dreaptă!!! Suntem doar câțiva care te înțelegem și susținem.

  12. Va veți convinge în curând că femeia asta este cel mai parșiv ministru din Guvernul Orban. Individa are o capacitate extraordinară de inducere în eroare și de disimulare. Este monstruoasa.

  13. Uite cum MINTE Guvernul Orban cand afirma ca INVESTITIILE sunt PRIORITARE!

    16.12.2019, zf.ro: „Unde merg banii din Buget: Salariile bugetarilor şi pensiile vor consuma, în 2020, 67% din toate Veniturile consolidate ale Bugetului. Spre comparaţie, Cheltuielilor cu investiţiile li s-au alocat DOAR 48,6 miliarde de lei, adică 12,6% din totalul Veniturilor.
    Veniturile Bugetului general consolidat, aşa cum sunt ele estimate în Proiectul Legii Bugetului pe 2020, ar urma să crească cu 10%, până la 358,5 mld. lei (31,8% din PIB), iar cheltuielile cu 7%, până 399,2% (35,4% din PIB), cu un Deficit nominal de 40 mld. lei (3,6% din PIB, pe cash).
    Salariile vor însemna 109,7 mld. lei, adică 9,7% din PIB şi 30,4% din Veniturile bugetare.
    Iar cheltuielile sociale care înseamnă în proporţii de 98-99% Cheltuieli cu Pensiile vor însemna 131,1 mld. lei, adică 11,6% din PIB şi 36,6% din cheltuielile bugetului general consolidat.
    Împreună, aceste 2 componente ale Bugetului înseamnă 67% din Veniturile consolidate ale statului.
    Spre comparaţie, Cheltuielilor cu Investiţiile li s-au alocat 48,6 miliarde de lei, adică 4,3% din PIB şi 12,6% din totalul Veniturilor bugetului.”

    Deci: Cheltuielile cu Salariile bugetarilor sunt destul de apropiate de Cheltuielile cu Pensiile iar din 2021 Salariile bugetarilor vor CRESTE iar!
    Legea salarizarii unitare nr. 153/2017 prevede Creşteri anuale până în 2022, ale Salariilor bugetarilor, cu data de 1 ianuarie a fiecărui an, cu 25% din diferenţa dintre Salariul în plată şi cel prevăzut în grila din 2022.
    NU am auzit-o pe Ministresa Muncii sa le COMUNICE Bugetarilor ca aceste Cresteri ale Salariilor bugetarilor vor fi in functie de „posibilitatile bugetare”!!!

    Stiati ca din 1 Ianuarie 2020, Guvernul Orban a CRESCUT Salariile bugetarilor cu 25%, asa cum prevede Legea 153/2017???!!
    Ia uite aici:
    „Salarii mai mari pentru bugetari de la 1 ianuarie 2020.
    Calculele Bugetului au fost făcute la limită, pentru a asigura Creşterea Salariilor bugetarilor cu 25% de la 1 Ianuarie, dar şi majorarea pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie.”
    https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/salarii-mai-mari-pentru-bugetari-de-la-1-ianuarie-2020-cu-cat-cresc-veniturile.html

    NU am auzit-o pe Ministresa Muncii sa invoce „posibilitatile bugetare” cand CRESC Salariile bugetarilor!!
    Rusine!!!