G4Media.ro

Ministrul Muncii: Impactul în cazul pensiilor speciale este 0,1% din PIB

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Muncii: Impactul în cazul pensiilor speciale este 0,1% din PIB

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că impactul bugetar al aşa-numitelor pensii speciale este de doar 0,1% din Produsul Intern Brut, el respingând ideile unor politicieni conform cărora prin reducerea acestor pensii ar putea fi majorate pensiile pe bază de contributivitate, transmite News.ro.

„Haideţi să avem proprietatea termenilor! Aţi spus dvs. de un actual coleg de coaliţie care desfiinţa în 30 de zile (pensiile speciale – n.r.). Oare câte de 30 de zile au trecut de atunci şi până acum? (…) Vreau să vă spun un lucru: stabilim foarte clar că nu au făcut nimic, că nu au putut să facă, nu au discutat măcar cu cei în cauză, să discute transparent să afle soluţiile şi acum vorbesc de ceea ce se întâmplă. Şi mint populaţia că s-ar putea, cu economiile făcute de acolo, să se majoreze pensiile celelalte. Impactul bugetar de acolo este de 0,1% din PIB, dacă nu mai dăm oamenilor ăştia niciun leu, nu că să le reducem cheltuiala, niciun leu! Sunt cifre”, a declarat Marius Budăi în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima Tv.

Acesta este de părere că în ceea ce priveşte pensiile de serviciu „nedreptatea vine” din faptul că nu trebuie să existe nicio pensie mai mare decât salariul.

Budăi susţine că fiecare ministru care are în subordine instituţii în care se acordă pensii de serviciu trebuie să vină cu puncte de vedere legate de reforma sistemului.

Acesta reafirmă că din punctul său de vedere pensiile militarilor „nu sunt pensii speciale”, el subliniind că prevederile din jaloanele din PNRR pe acest subiect sunt îndeplinite.

În ceea ce priveşte foştii parlamentari care au obţinut, prin decizii judecătoreşti, repunerea în plată a pensiilor de care au beneficiat pentru funcţiile deţinute ca demnitari, Budăi a precizat că nu ştie în ce stadii sunt procesele, dar că „nu există în plată” astfel de drepturi pentru foştii parlamentari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Budai apara cu dintii turma de „speciali” si „esentiali” care sprijina mafia PSD-PNL-UDMR.
    Pensiile speciale nesimtite sunt o mizerie: au valori foarte mari, fara nicio legatura cu contributivitatea, si sunt date de la 40-45 de ani.
    SIKTIR pentru Budai, Ciolacu, Ciuca, Iohannis, PSD, PNL, UDMR, aparatorii pensiilor speciale nesimtite!

    • ABC,nu strica daca repetam:asa tată,apară pensiile speciale,mai ales pe cele nesimtite,ca d-aia te-au pus sefii tăi,din umbră(uzati si bogati),acolo!

    • Analfabetul de budăi debitează tâmpenii! El este pus să apere pe speciali!

    • Trebuie desfiintate
      – pensiile speciale si nesimtite
      – finantarea de la buget a partidelor
      – finantarea asa-zisei case regale
      – indemninatiile falsilor revolutionari
      – indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii
      – Institutul Revolutiei
      – Institutul Tapului Levantin
      Nu in ultimul rand, trebuie reduse rentele viagere ale sportivilor cu rezultate deosebite, pana la valoarea pensiei unui profesor, unui medic, unui inginer.
      Cine se pensioneaza anticipat sa primeasca pensia proportional cu anii in care a lucrat si a cotizat.

  2. Predecesorii lui Budigai au spus ca nu stim cate pensii platim, ca nu avem un sistem centralizat.
    Soferul a aruncat niste cifre la misto.

  3. Asta minte de ingheata apele. Pensille speciale inseamna 12 miliarde RON pe an, adica cam 1% din PIB, nu 0,1% cum sustine individul asta. Pensiile bazate pe contributiivitate inseamna cam 100 de miliarde de RON pe an. Daca tai pensiile speciale si le dai la pensionarii care au pensii bazate pe contributivitate, atunci le maresti cu vreo 12%. Sunt date publice pe care oricinie le poate verifica.

  4. Procentul este mult mai mare! Pensiile de serviciu sunt unul și același lucru cu pensiile speciale. Pensie de serviciu = Pensie specială fără nici un fel de nuanță!

  5. Dacă scoateți ajutoarele sociale(că nu sunt pensii, că nu au contribuit), treceți pe contributivitate pe toți ceilalți (inclusiv militarii,dar nu la coeficient de ierarhizare de necalificat), vă tăiați celelalte venituri și nu încasați decât unul(că nu aveți 3 cărți de muncă și nu faceți simultan 3 meserii=nu puteți fi in 3 locuri deodată,) să vedeți ce bine o să o ducă țara!dar nu vreți voi!!!ori toți ori niciunul!!

  6. Budai, îți curge măm .ăliga din gura, vorba unui comentator de aici. Pensia speciala e o forma de ” compensare” mascata acordata grupurilor organizate de control al statului, a sistemelor ce întrețin corupția, sărăcia, parazitismul, înapoierea sociala, regresul economic, sisteme care se agata cu disperare de orice chichițe legale și trage de toate frâiele puterii pt. a și păstra privilegiile.Acum câțiva ani mai aveau un pic și mutau România între Uzbekistan și Turkmenistan…PSD ul tot ne prezintă de 30 de ani teza asta falsa cu binele general, dar de fapt scopul primordial e supraviețuirea individuala a celor din clasele ” speciale”…Exemple: zilnice și fără număr.

    • Oamenii ăștia care conduc țara trăiesc în Lumea Corupției! Nimeni nu le mai crede minciunile dar ei nu și nu o țin pe a lor. Hoția duce la nebunie! Feriții – vă!

  7. De ce trebue sa fie sub 1% ? Nu ar trebui sa fie deloc . Escroci de politicieni se salveaza de la puscarie .

  8. De cinste, corectitudine, moralitate ai auzit măi nea budă-i. ,,Seniorii,,de care tot abuzezi sunt folosiți ca scut pentru perpetuarea și mărirea continua a pensiilor nesimtite. Pentru că ce altceva înseamnă mărirea procentuala a pensiilor. Nu cred că unii, mulți, trebuie să-și mănânce o amărâtă de pâine aici cu 100 de lei în plus la pensie, iar alții, cei pentru care pledezi tu,să ajungă să servească masa in Dubai.

  9. Pensiile speciale trebuie redirecționate către cei care au ieșit la pensie ca muncitori necalificați. Asta doresc Doreii țării.

  10. @cosmin: dacă mai adăugați și:un singur salariu sau pensie,era și mai ok!

  11. Dl.ministru!
    Nu simțiți un pic de rușine?
    E vorba de principiu,de bani nemunciți!
    E vorba de obraz gros!