G4Media.ro

Ministrul Muncii: La 45 de ani, în plină formă de muncă, e profund…

Foto: Violeta Alexandru, președinta PNL București. Sursa: Agerpres / Radu Tuță

Ministrul Muncii: La 45 de ani, în plină formă de muncă, e profund injust să te pensionezi şi să te întorci în sistemul public

Situaţia în care persoane în vârstă de 45 de ani, în plină formă de muncă, se pensionează din sistemul public şi revin să se angajeze tot în sistemul public este profund injustă, iar acesta este sensul interdicţiei cumulării pensiei cu angajarea în sistemul public, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, într-un interviu acordat Agerpres.

„Eu am iniţiat această propunere (de interzicere a cumulării pensiei cu salariul în sistemul public, n.r.) având convingerea că în sistemul public trebuie să privim lucrurile foarte corect: la 45 de ani eşti în plină formă de muncă; este profund injust să te pensionezi, după care să te întorci în sistemul public, şi sunt cazuri de persoane care se întorc chiar în aceeaşi instituţie, şi să-ţi continui activitatea. Sunt convinsă că această reglementare nu va inhiba pe cei care sunt în formă optimă de muncă şi care se vor îndrepta spre zona privată, şi cred că este nevoie de expertiza lor în domeniul privat. În acelaşi timp, cred că cei care au înţeles că a venit momentul să fim corecţi cu privire la resursele publice vor face opţiunea în termenul de 15 zile şi vor alege între pensie şi salariu”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii s-a referit şi la ultimele modificări aduse legislaţiei de interzicere a cumulării pensiei cu salariul din sistemul public, care aduce excepţii pentru anumite categorii profesionale, printre care angajaţii din educaţie, sănătate sau cultură.

„Reglementarea (…) cu privire la excepţiile la care vă referiţi a venit ca urmare a mai multor consultări cu partenerii sociali, respectiv ca urmare a numărului semnificativ de mesaje pe care atât eu, cât şi premierul şi membrii cabinetului le-au primit, de la profesori din învăţământul preuniversitar, mai ales cadre didactice care au răspuns nevoii comunităţii de a-şi continua activitatea, pentru că nu există alternativă, respectiv de la cadre medicale care ne-au demonstrat în mod obiectiv care este aportul lor în domeniile în care expertiza lor este relevantă, necesară. Au fost foarte multe semnale pe care le-am primit de la actori, de la oameni de cultură, care ne-au semnalat faptul că în domeniul în care lucrează, oamenii îi apreciază pentru ceea ce ei fac în diverse situaţii, cum ar fi actorii care joacă în piese de teatru şi care reprezintă un nume în acest context şi care sunt personalităţile pentru care publicul vine să vadă un spectacol”, a adăugat ministrul Muncii.

În context, oficialul a subliniat că activitatea acestor categorii va putea fi continuată după pensie doar în măsura în care managerul instituţiei vizate nu va găsi o altă soluţie.

„Toate aceste situaţii, pentru că legile trebuie să ţină cont de situaţiile de viaţă şi de ce se întâmplă în realitate, respectiv semnalele pe care le-am primit de la asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi, ne-au determinat să facem anumite corecţii în propunerea pe care noi am avansat-o iniţial şi să reglementăm de o asemenea manieră încât activitatea acestora să continue, dar doar în măsura în care nu există o altă soluţie pe care să o evalueze de la caz la caz managerul, cel care administrează respectiva unitate de învăţământ, unitate sanitară, teatru etc. Reglementarea noastră pune accent pe responsabilitatea fiecărui conducător de instituţie, care trebuie să evalueze în ce măsură există alternative şi să decidă just astfel încât să-şi poată continua activitatea în mod normal”, a completat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat, astfel, că în învăţământ, angajaţii sunt solicitaţi să se întoarcă la muncă după pensionare chiar de către angajatori, din cauza lipsei de personal, mai ales în mediul rural şi în oraşele mici.

„Mai ales în mediul rural şi în urbanul mic sunt unităţi de învăţământ astăzi neatractive pentru tinerii absolvenţi, pentru cei care ar putea fi tineri profesori, dar va trebui să schimbăm acest lucru. Personal cred că acest lucru trebuie schimbat şi ar trebui să fie un obiectiv pentru toţi cei care conduc unităţile de învăţământ din mediul rural, n-ar trebuie să ne complacem în reglementarea pe care am propus-o ieri prin asumarea răspunderii, în sensul în care da, trebuie găsită o soluţie pentru continuarea activităţii, e destul de delicat să faci aceste schimbări în mijlocul anului şcolar şi să perturbi cumva activitatea de la clase, dar cred că fiecare director de şcoală, fie că este în domeniul sanitar, fie în educaţie, în instituţiile de cultură, trebuie să ia acest mesaj pe care Guvernul îl dă extrem de serios şi trebuie să caute să întinerească, să dea o şansă tinerei generaţii să intre în sistem şi să-şi construiască o carieră în perioada următoare”, a menţionat Violeta Alexandru.

Aceasta a atras atenţia că implementarea măsurii introducerii tinerilor în sistem trebuie să aibă loc gradual, pentru a nu perturba activitatea curentă a instituţiilor.

„Cu alte cuvinte aceste schimbări ar trebui să vină în timp, gradual, nu am vrut să perturbăm activitatea în acest moment, dar în egală măsură dăm un semnal tuturor celor care conduc aceste instituţii să facă în perioada următoare paşi necesari cât să deschidă instituţiile lor către persoane care reprezintă tânăra generaţie şi care pot intra în sistem în măsura în care primesc acest semnal de deschidere”, a arătat ministrul Muncii.

Sursa foto: Agerpres / Radu Tuță

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

49 comentarii

  1. Ati făcut ceva cu Pensiile Speciale?
    Ati facut ceva cu creșterea vârstei de pensionare la bugetari care ies la 45 ani?
    Ati facut ceva cu salariile nesimțite din administrația?
    Veniti cu creșteri la Pilon 2 adica la Pensii Private.
    Deci tot Privatul plătește Pretul !!!

    • Ba da grabit mai esti. Vrei sa le faca ieri . ai si tu o tira de rabdare ca nu dau turcii .

    • Părerea mea este că se atrage atenția asupra demenților din USR (posibil prin conserve din partid care pocnesc acum publicul cu manipulări grotești de genul hulelor și mai ales „chirurgul pesedist-plagiator a dat foc unei paciente”) ca să se abată atenția de la dezastrul securist premeditat de guvernul PNL și legile antinaționale pe care le clocesc.

    • Partidul nu va creste varsta de pensionare pentru privilegiati. Pensionari s-au facut si la 39 de ani. Poate si mai devreme dar nu stim, n-am aflat.

      In schimb pe piata au inceput sa circule idei practice. Cetatenii de mana a II-a sunt buni de munca si dupa 65 de ani. Ei ?

    • 1) pericolul nu sunt pensiile normale ( acelea cu media 1100 lei, cu peste 1 milion sub 1000 lei și încă 2 milioane puțin peste 1100 lei)
      2) pericolul sunt pensiile speciale, ocupaționale și de serviciu – că le-au botezat diferit să le păstreze în final.
      Aceste pensii speciale, etc, deja depășesc ca sumă totală suma totală a pensiilor normale, dar nu se spune, e confidențial. Cifrele vehiculate sunt vechi și depășite mult de realitate, care dacă s-ar cunoaște ar fi mare scandal.
      În 1989, din surse aduse la lumină acum la 30 de ani de la Revoluție, erau 179000 de cadre MAPN și peste
      700000 miliție și securitate. Câți din aceștia mai există ca pensionari?
      Nu uitați câti ani de pensie specială a mâncat Vișinescu!

      Se ia exemplul: după cel de-al doilea război mondial 1941-1945, în anul 1995, DUPĂ 50 de ani, mai erau 900000 de veterani și văduve de veterani ( cu niște ajutoare de bătaie de joc 200-400 lei)

      Deci cam câți ori fi după numai 30 de ani, plus cei care au ieșit sistematic la 45, de atunci încoace?

      Soluția? Să se abroge legea care spune că bunul obținut nu se mai poate lua. Cine a dat-o și pt cine?

  2. Ministrul Muncii: La 45 de ani, în plină formă de muncă, e profund injust să te pensionezi şi să te întorci în sistemul public!!!!!

    Cumulul Pensiei cu Salariu la Stat nu e de ajuns!!!!

    Creșterea vârstei de pensionare la bugetari va crește și nivelul de cotizație.

    • Mai exista tara in EU care sa acorde pensie persoanelor de 45 ani?
      Cred ca doar cei din mine merita un asemenea drept. Boah…alo, corporatistii si privatul:va rog mai multe ore peste program pt a putea sustine tinerii pensionari 🙂

  3. Este o injustitie sociala pe care o rezolvati si veti castiga alegerile in urmatorii 10 ani sau nu o rezolvati si vveti pierde orice fel de alegeri!
    La 45 de ani nu pot iesi la pensie decat militarii care au fost in teatrele de operatiuni!

    • Toate vor fi rezolvate . doar stai si te uita .

    • Eu va spun sincer sa aveti mare grija cu pilonul 2 de pensii…?Sunt banii vostrii… care devin banii lor… Sa nu ne auzim vorbe ca nu v-am spus.

      Cristian Vasilcoiu: S-a trezit mult prea deșteapta Violeta Alexandru că vrea să mărească procentul către Pilonul 2, iar pentru a justifica asta bagă o minciună gogonata cum ca numarul angajaților ar fi în scădere.
      In realitate e exact invers, numarul angajaților e în creștere în ultimii ani, ba chiar l-a depășit pe cel al pensionarilor!

      Dar, na, poate verifica procurorii cam ce comisioane/sponsorizări poate fac unii administratori privați către partidul de guvernământ.

  4. Sa fim seriosi!
    Solutia este deja adoptată

    Se îngheață pensia minima pe economie in 2020 la 704 lei.
    Acești bogătași traiesc prea obedient.
    Se îngheață salariul minim pe economie in 2020 la cei cu studii superioare la 1400 lei,sa fie sănătoși, au destui bani !

  5. Zice

    „Eu am iniţiat această propunere (de interzicere a cumulării pensiei cu salariul în sistemul public, n.r.) având convingerea că în sistemul public trebuie să privim lucrurile foarte corect: la 45 de ani eşti în plină formă de muncă; este profund injust să te pensionezi, după care să te întorci în sistemul public, şi sunt cazuri de persoane care se întorc chiar în aceeaşi instituţie, şi să-ţi continui activitatea.

    Dar cu exceptii pentru anumite categorii.

    Deci o Gargara ieftina de tip ONG.

    • Napoleoane ai luat gargarism sau ti-a ramas din ala vechi de pe vremuri si te ustura limba .

    • Napoleon – buna parte – acum ai descoperit curmalul ?

    • @Pensii speciale
      Întrebată dacă în anul 2020 vor mai fi plătite pensii speciale, ministrul Muncii a subliniat că va respecta legislaţia în vigoare.

      „Eu sunt pentru acest principiu ca bază a aşezării lucrurilor în mod corect în societate, dar sunt responsabilă de aplicarea legii şi voi aplica legislaţia aşa cum este, pentru că nu este o opţiune, este o datorie a oricărui om care se află într-o funcţie de decizie”, a menţionat Violeta Alexandru.

  6. Mi-e teamă că am primit confirmările care arată că PNL este PSD2. Semne discrete înainte de alegeri, erup după câștigarea votului.

    – De Ziua Națională, Președinția îl invită pe Adrian Năstase la celebrarea de la Cotroceni, pe motiv că, deși este condamnat, acesta este decorat cu
    Steaua României. Doar că alți decorați cu același merit nu au fost invitați — Monica Macovei și Cristian Preda, după cum a scris Gherguț. Mai mult, Iohannis nu a avut nicio problemă să încalce protocolul atunci când nu l-a invitat pe Ponta, deși era premier și nu era condamnat. Cu aceste lămuriri, vă las pe dvs. să calificați invitarea lui Adrian Năstase la Cotroceni.

    – Deși au promis că vor trece la alegerea primarilor în două tururi, deși *puteau* face asta, Guvernul PNL și Iohannis și-au arătat adevăratul interes: să rămânem la un singur tur. Probabil fiindcă vor să elimine de pe scena politică USR-PLUS. Oricum o luăm, alegerile în 1 tur sunt catastrofale pentru democrație, fiindcă nu sunt reprezentative și, concomitent, sunt aur curat pentru întronarea baronilor locali.

    Astfel, alegerile locale vor fi câștigate de PSD, urmat de PNL, cu eliminarea USR-PLUS.

    Să nu vă îndoiți că legea nu putea fi schimbată, trebuia doar ca Guvernul PNL să își asume răspunderea și gata! PNL însă continuă să disimuleze intenția de a trece la 2 tururi, prin depunerea în parlament de legi care clar sunt inutile în acest sens. Vom rămâne cu un singur tur, fiindcă nu întrevăd proteste masive împotriva PNL și a lui Iohannis.

    – Iohannis l-a avansat pe un polițist șef implicat în bătăia cetățenilor din 10 august, pe Săvulescu. După ce peste 90% din cetățenii din diaspora l-au votat la președinție, aceasta a fost mulțumirea lui. Vorbele lui Iohannis au spus una, dar faptele au arătat altceva.

    Strategiile sunt destul de clare. PNL spun vorbe frumoase, pe placul oamenilor, se eschivează și livrează informații incomplete. De aceea trebuie urmărite faptele. Când sunt criticați, izolează criticii cu intenția de a diminua fenomenul— am foști colegi care au criticat vag președintele și s-au trezit scoși de pe lista de presă de la Cotroceni = un atentat pe față la adresa libertății de exprimare.

    Acum, Iohannis și PNL sunt pe val, așa că nu mai acționează atât de discret cum făceau acum câteva luni. Dacă noi vom tăcea, dacă ne facem că nu vedem, dacă nu îi criticăm de teamă că ne scot de pe listele de presă sau protocol, le vom da semnalul că le merge.

    Atunci când oamenii tac, minciuna câștigă și, cum avertiza Eugen Ionescu, începem rinocerizarea.

    • Florina iar bati sampul de te doare capul

    • @Florina, ai perfecta dreptate. Dar cei mai multi sunt indoctrinati ori de un partid ori de celalalt si accepta orice nereguli de la partidul care i-a indoctrinat. Asa se ajunge la dictatura

    • @ Legat de pensii

      Mai exista tara in EU care sa acorde pensie persoanelor de 45 ani? Cred ca doar cei din mine merita un asemenea drept. Boah…alo, corporatistii si privatul:va rog mai multe ore peste program pt a putea sustine tinerii pensionari 🙂

    • Pt. mulți Johannis nu reprezintă decât ” răul cel mai mic” și PNL – ul tot pe acolo, astfel încât așteptările aproape că nu există. O speranță era USR- ul.

  7. Un semnal corect ,ce in timp poate aduce bebeficii . Este evident ca resursele statului , banii proveniti din taxele si impozitele platite de populatie nu mai pot fi cheltuiti selectiv prin crearea de avantaje numai unora . Guvernul Orban exact asta va si face . Legea pensiilor va fi modificata , pensiile asa zise nesimtite vor fi inlaturate , salariati ce pina mai ieri primeau bani pentru nemunca vor fi si ei inlaturati sau realocati daca au capacitati corespunzatore functiilor anterioare . Acesti oameni se vor regasi fie in sectorul privat, fie vor pleca pe alte meleaguri . Toate greselile din justitie vor fi anulate si se va construi o altfel de abordare , ce va avea ca principu independenta absoluta a justitiei .Cei ramasi in aparatul de stat vor fi responsabilizati acolo unde se afla . Pensiile cumulate cu salariile vor fi si ele desfiintate partial . Alegeriile in doua tururi vor deveni valabile pentru urmatoarea legislatura ,asta in cazul in care dreapta politica se pune de acord cu numirea de candidati unici ,daca nu , se poate face oricind prin asumare guvernamentala ,legea permite o adaugare de intentii si nu permite o micsorare a acestora .(deci se poate face oricind in sensul de doua tururi ).Categorii importante de firme de casa (ca sa le zic asa )vor fi decuplate de la banul public concomitent cu vinzarea unor active ce apartin statului si care erau capusate (nu imi place denumirea ). Problema invatamintului si a mediului de sanatate nu poate fi rezolvat peste noapte si aici trebuie purtata o discutie lunga (abia dupa alegerile din toamna )dar care la invatamint are o baza numita Romania educata . Votul este posibil ca pina in toamna sa devina facubil prin telefon si email in calculator si atunci datele procentuale se modifica mult fata de ceeea ce stim azi din sondaje . Multe altele se vor schimba si deja totul este in desfasurare .

  8. Doar vorbe goale, și dacă se face ceva se face doar împotriva la ăia mici si fraieri. Șmecherii din orice partid încă stau pe bani mulți împreună cu neamurile, amantele și acolitii. Sictir că deja miroase urât rău a pesedism,stalinism și bolsevism.

    • Pensulica ,ai muiat pensula in gura si te-ai patat de cerneala pe camesa sau e tot ce poti sa scrii . Fii mai explicita

  9. Părerea mea este că se atrage atenția asupra demenților din USR (posibil prin conserve din partid care pocnesc acum publicul cu manipulări grotești de genul hulelor și mai ales „chirurgul pesedist-plagiator a dat foc unei paciente”) ca să se abată atenția de la dezastrul securist premeditat de guvernul PNL și legile antinaționale pe care le clocesc.

    • Gelutu tata fa bine si recita nemuritoarea fabula -CUM A CLOCIT GAINA OUL- dupa care fa si o poza si pune-o pe face

  10. Se pare ca la fel se intimpla si in Italia si poate si in alte parti . Cei care nu se vor alinia nu vor mai primi bani europeni si se vor gindi de doua ori daca vor sa imprumute din alte zari (de lume plina ).

  11. Totusi, daca ar sta si ministra muncii ca politistii de la rutiera cu noxe in nas si batuta de vant in cwr in intersectii ar fi profund imoral sa nu se pensioneze si ea la 45 de ani cu organismul gata ,,preparat,, pt tratamente indelungate.

  12. Si cine sunt cei care se pensioneaza la 45 de ani si revin in sistemul public? Politisti si securisti, ma rog, au alt nume acum. Si conduc politiile locale, cum a fost si noul consultant al premierului, etc etc. Sunt cam multe exceptii si privilegii date fortelor de ordine, bani ptr cazare, cine stie cate sporuri de periculozitate – parca e una special pentru cei din harcov, pensionare anticipata, pensii speciale. Nu am nici o problema, ca primesc pensii suplimentare, dar sa cotizeze separat, sa faca un fond al lor, etc. In america, si in europa nici un politist nu se pensioneaza la 45 de ani, max este retras de pe teren, si face munca de birou sau ceva similar.
    Problema e, ca intentiile declarate de ministru sunt corecte, oare va gasi si rezolvarea corecta? sau va ceda in fata sindicatelor si a fortelor de ordine?

    • Prin urmare ,asadar si de aceea tu esti ? totul va fi facut ca la carte .

    • Un om obisnuit munceste pana la 65 de ani si ia o pensie de nimic, comparativ cu privilegiatii astia care se pensioneaza la 40 si ceva de ani si primesc Pensii uriase, in plus se angajeaza imediat tot la Stat unde taie frunza la caini!
      De ce niciunul NU merge sa munceasca in mediul Privat, oare?!!!!!!!!!!!

  13. Pilonul 2 de pensie, niște străini administrează câteva sute de milioane de euro ai românilor, și peste 20 de ani când o să trebuiască să dea grosul pensiilor tocmai au dat faliment că au investit aiurea, că doar e și vond de investitii!!

  14. Dna VA, sunteți ministru, spuneți ce veți sau ce puteți face. Nu mai sunteți în postura de opozanta. De la dvd aștept mai mult, nu sunteți crescuta in pnl.

  15. Pensii speciale

    Întrebată dacă în anul 2020 vor mai fi plătite pensii speciale, ministrul Muncii a subliniat că va respecta legislaţia în vigoare.

    „Eu sunt pentru acest principiu ca bază a aşezării lucrurilor în mod corect în societate, dar sunt responsabilă de aplicarea legii şi voi aplica legislaţia aşa cum este, pentru că nu este o opţiune, este o datorie a oricărui om care se află într-o funcţie de decizie”, a menţionat Violeta Alexandru.

    • Ce doreai sa iti spuna ceea ce nu stie sau ce ai tu in imaginatie . Omul a raspuns corect .Cind vor fi modificari vom sti cu totii .

  16. Guvernul Ludovic Orban le-a făcut băncilor și marilor corporații câteva cadouri consistente de Crăciun.

    Legea conform căreia companiile producătoare de energie erau impozitate cu 2% din cifra de afaceri a fost aruncată la coșul de gunoi. De acum încolo, companiile din energie sunt din nou libere să-și externalizeze profitul prin fel de fel de inginerii, astfel încât dările către statul Român să devină din ce în ce mai inconsistente. Și nimeni nu va fi capabil să le controleze. Și niciun Guvern nu va avea voința politică de a aplica cu strictețe normele existente pentru a sancționa trucurile financiare.

    Daca asta e Romania normala promisa…poate sa traga apa cine a avut sloganul de campanie electorala.

    • Si de unde stii sau doar crezi tu asta ? stii cum functioneaza o multinationala ? stii cum functioneaza o companie de energie , ce cheltuieli are , ce plan de viitor are , ce implica o asumare si responsabilitate in a asigura energia , stii tu ce trasee se folosec , ce taxe trebuie platite sau doar bati din masele ? Unii vorbareti ca tine nu stiu nici unde si cum trebuie platit curentul electric si te vazusi brusc ditamai omul de afaceri . Stii ce inseamna si ce cuprinde o relatie corecta cu statul, cu cetatenii angajati de multinationale . Iti spun sincer habar nu ai .

  17. PNL arunca praf in ochii electoratului ,privind rezolvarea problemei pensiilor speciale.Dupa ce a fost o promisiune in campaniile electorale care le-a adus voturi,acum PNL se vede pus fata in fata cu interesele castelor Militie+Armata+Justitie,si se pare ca bate in retragere.Daca nu rezolva problema in ansamblul ei si nu doar partial,raspunsul electoratului va fi pe masura.
    Acum mingea este la PNL si eu sper ca ei sunt constienti de acest lucru

  18. Aia care s-au pensionat la 45 de ani provin din structurile de forta, clar ca si-au gasit posturi si functii pe masura in sistemul public, doar pt. aia a fost data legea de POnta si ai lui, cu dedicatie!
    Dar ce te faci cu politruci trecuti de 62 de ani, care cumuleaza pensia cu salariul si ocupa functii de conducere in spitale, institutii publice, administratie, directii deconcentrate, fara sa aiba competentele necesare, prezenta lor acolo este motivata de faptul ca reprezinta interesele unor grupari mafiote din spectrul politico-administrativ, care destabilizeaza institutiile. Si aici nu e vorba de medici si profesori (cica nu poate sistemul fara ei!!!), e vorba despre functionari publici trecuti de varsta standard de pensionare care isi continua activitatea la stat cumuland pensia cu salariul dar care nu aduc niciun beneficiu, ci doar prejudicii. Exact aceasta categorie face foarte mult rau sistemului si acest guverrn nu este capabilsa elimine aceste deficiente. Un ex. aberant este al unei persoane pensionata din UAT si apoi angajata la firma proprie(cu un singur angajat si obiect de activitate baruri si vanzari produse alcoolice) si care a ajuns sa ocupe mai multe functii de conducere intr-un spital judetean, perturband grav activitatea spitalului atat d.p.d.v. ad-tiv cat si medical. Dupa ce ca si-a falsificat toate actele, a dat informatii false autroritatiilor, a adus grave prejudicii functionarii spitalului prin angajarea rudelor si pilelor din PSD si PNL, acum a dat spitalul in judecata pt. ca s-a luat masura incetarii detasarii acestei persoane de pe firma privata, noua conducere nefiind dispusa sa-si asume acest abuz a fost inlaturata iar pensionara nebuna cere daune spitalului si intoarcerea pe functie(care functie nici ea nu stie ca a ocupat toate functiile posibile?!!). Deci cu aceste cazuri ce faceti doamna ministru si domnilor guvernanti? Ca aia de 45 de ani nu sunt asa un pericol ca nebunii de teapa astora din ex. de mai sus!

    • Și directorii de școli își prelungesc pensionarea până le expiră contractul managerial ( maximum 3 ani) și sunt și consilieri locali

  19. Ce ziceți de pensionar de 38 de ani?
    Ce e mișto și nu spune nimeni e că cei care ies la pensie in general ies în condiții speciale prin OUG, in care li se desființează posturile, și iau și o grămadă de bani ca disponibilizare, de la un 100.000 lei in sus!
    Cea mai corecta chestie ar fi interzicerea cumulării pensiei cu salariul, nu numai la stat ci și la privat, sa alegi una sau alta sau te faci patron că sa iei dividende că doar la 45 de ani ești în plină putere.

  20. Nu inteleg de ce sunt la noi smecheri care ies la pensie la 45 de ani atunci cand majoritatea fraierilor ies la 65??? Daca ai fost in Afganistan ai luptat acolo, inteleg sa iesi la 45, dar daca ai stat in tara cu fundul pe un sacun la birou sau ai purtat pusca prin unitate de ce sa iesi la pensie la 45? Sau politistii pe care vara ii gasesti in masini dormind la umbra prin parcuri? Este asta dreptate sociala sau e vorba de niste smecheri care sunt privilegiați? Chiar nu e corect!

  21. De ce nu creste pt toata lumea varsta de pensionare la 65 de ani ? Adica normalitatea din privat? La pachet cu aplicarea principiului contributivitatii, care la salariile mari de azi ale bugetarilor ar duce si la o pensie pe masura, fara sa fie nevoie de pensii speciale!

  22. Aloooooo sa stie si poporul ca in teatrele de operatii gen AFGANISTAN ,IRAK etc nu se pleaca cu forta se pleaca pentru ca este alegera lor si pleaca ptr bani si cariera sa nu mai vb cum se pleaca deci MUCLES, despre cumulul pensiei cu salariul de la stat vrem o lege CLARA fara EXCEPTII

  23. In timp ce ei isi pensioneaza „soldatii” la 39 de ani, Partidul si securitatea ne pregatesc cresterea varstei de pensionare.