G4Media.ro

Ministrul Muncii și Protecției Sociale: Creșele și after-school-urile ar putea fi deschise…

Foto: Violeta Alexandru, președinta PNL București. Sursa: Agerpres / Radu Tuță

Ministrul Muncii și Protecției Sociale: Creșele și after-school-urile ar putea fi deschise pe perioada verii, cu un număr mai mic de copii. Se prelungește termenul privind acordarea a 75% din salariu pentru părinții care optează să rămână acasă cu copiii pe perioada suspendării activităţilor din școli

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale ia în calcul posibilitatea ca anumite servicii dedicate copiilor, precum creșele, after-school-urile sau alte activităţi de educaţie, să rămână deschise pe perioada verii, cu aplicarea măsurilor de distanțare. De asemenea, Ministerul intenționează să prelungească termenul de acordare a sprijinului pentru părinţii care trebuie să rămână în continuare acasă şi după 15 mai, până la finalizarea formală a cursurilor școlare.

Ministrul Violeta Alexandu a precizat că autorităţile trebuie să găsească o soluţie pentru grupele mici de copii.
„Cred că trebuie găsită o soluţie, cu respectarea regulilor de prevenţie, în aceeaşi logică (pe modelul respectării distanţării sociale la terase şi restaurante, n.r.) mă gândesc şi pentru cei care pot să desfăşoare, într-o altă organizare, activităţi pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că şi aici trebuie găsite nişte soluţii care să asigure toate măsurile de protecţie pentru copii”, a spus Violeta Alexandru, precizând că nu există o decizie concretă în sensul acesta.

Este clar că va fi o soluţie tip fonduri, pentru a putea să-ţi găseşti un sprijin gen bonă sau poate o soluţie tip sprijin pentru anumite activităţi gen creşe, educaţie sau programe din acesta after-school de petrecere a unei activităţi educative într-un spaţiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care ţin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanţare clare. Rămâne să analizăm, în cursul lunii mai vom prezenta care sunt măsurile””, a spus Violeta Alexandru, conform Agerpres.

Singura decizie asumată, deocamdată, de Minister se referă la prelungirea termenului de acordare a sprijinului pentru părinţii care trebuie să rămână în continuare acasă şi după 15 mai până la finalizarea formală a cursurilor, adică 12 iunie. 

„Cu privire la familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii în perioada următoare, ne punem problema prelungirii cadrului legal prin care să continuăm acordarea de sprijin în baza legii care acoperă 75% din salariu pentru părintele care optează să stea acasă pentru a-şi îngriji copilul pe perioada suspendării activităţii la şcoală. Conform reglementărilor legate de decretul preşedintelui, această prevedere se opreşte pe (15 mai, n.r.). Am avut o discuţie astăzi, urmând să luăm o decizie, probabil că o vom prelungi până pe 12 iunie, până când se intră  în vacanţă”, a declarat Violeta Alexandru, în cadrul unei discuţii cu antreprenorii organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.

Sursa Foto: Agerpres / Radu Tuță

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Se inchid scolile si se deschid after school-urile.
    Ce guvern de idioti

    • Sper să se deschidă! Și grădinițele private trebuie să se deschidă.. la grădinițele private sunt 5 copii/îngrijitor și sunt capabile de măsuri pe care statul nu le poate aplica niciodată.

    • Dar vara nu era oricum vacanta??
      Copiii nu erau in vacanta de vară?

  2. Aloo.. Dacă guvernul gândește asa este mai mult decât corect din mai multe motice
    1 Școlile sunt foarte aglomerate , multe clase, elevi de toate vârstele împreună. Clase aglomerate.
    2 Copii pana în 12 ani care exclus sa fie lasati nesupravegheați sunt deja traumatizați, închiși în case, fără sa socializeze sa schimbe mediul sa aibă parte de sprijin specializat, ceea ce va duce la schimbarea comportamentului în rău.
    3 Copii trebuie responsabilizare, educați sa accepte viata reala cu viruși cu tot, sa înțeleagă rolul prevenției, a igienei și a socializării cu distanțare sanitara
    4 Mișcarea, aerul curat, soarele și socializarea sunt esențiale pentru dezvoltarea , sănătatea trupeasca și mentala a copiilor și formarea unui caracter puternic, responsabil
    Asa ca mai ușor cu criticile nefondate
    Bravo dnei ministru, sa trecem ușor cu tact la normalitate.

  3. Care-i totusi logica in a închide scolile pana in septembrie, fără să umbli la momentul de începere, de exemplu sa-l muți in 25 august(că se duce si caldura si a vantura prin spatiul public ca ai putra da examenele online(Tataru) si redeschiderea creselor si a after-school-urilor?
    Atunci, dati drumul si la tabere ptr.copiii mai mari etc.

    PS: Dna ministru, ce se mai aude de ” Romania justa” de care vorbeati si de solidaritate?
    Doar mediul privat va plăti costul crizei medicalo-economice?

  4. Revin si eu cu precizarea ca in Cluj platitorii de taxe raman cu copiii de cresa neprimiti la stat ca nu mai sunt locuri, traisca Boc. Acu 2 anu au ramas aprox 900 fara locuri, anul trecut 960. Deci doamna ministru despe ce numar redus vorbiti daca aici in fieful dvs raman an de an aproape 1000 de copii fara locuri la crese…ipocrizie maxima