G4Media.ro

Ministrul Muncii: Vom sprijini persoanele care au rămas fără venituri, nu-i putem…

Ministrul Muncii: Vom sprijini persoanele care au rămas fără venituri, nu-i putem lăsa în situația de a nu avea ce mânca/ Violeta Alexandru vrea impozitarea progresivă a pensiilor speciale: Trebuie să existe o Românie justă pentru toți/

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, s-a declarat o susţinătoare a demersului privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale şi este de părere că „trebuie să existe o Românie justă pentru toţi”.

„Susţin un asemenea demers (impozitarea progresivă a pensiilor speciale, n.r.). Suntem în acest moment în faţa unei realităţi care ne arată că trebuie să existe o Românie justă pentru toţi. Eu cred că Parlamentul se va mobiliza. Toate declaraţiile pe care le-am văzut din partea liderilor politici mi-au arătat şi chiar nu se mai poate ascunde nimeni că Parlamentul se va mobiliza pentru a susţine un asemenea demers. Cred în continuare că această decizie se bazează covârşitor pe angajamentul politic pe care fiecare partid trebuie să-l ia. Nu este o decizie administrativă, este o decizie, dincolo de calcule, de asumare politică şi ştiu sigur că partidul din care fac parte şi-a asumat prin proiectul depus şi prin eforturile pe care Florin Roman, liderul liberarilor din Camera Deputaţilor, le face în acest moment, şi colegii mei, deputaţii şi senatorii liberali”, a precizat Alexandru, miercuri seara la Realitatea Plus, transmite Agerpres.ro.

Aceasta susţine că nimeni nu-şi poate permite în acest moment să nu asculte semnalele societăţii civile, care semnalează faptul că s-au creat, prin aceste categorii de pensii speciale, două Românii, una a celor care se bucură de privilegii şi alta a celor care primesc pensie pe cât au muncit.

„Prin urmare, este în primul rând o decizie politică şi sunt convinsă că nu-şi poate permite nimeni în acest moment să nu asculte semnalele societăţii civile, care ne semnalează faptul că s-au creat, prin aceste categorii de pensii speciale – cu privire la care personal consider că doar anumite categorii ar trebui excluse şi anume militarii, de exemplu – două Românii: România celor care se bucură de privilegii pentru că au ştiut cum să facă ca prin Parlament să treacă legi speciale, şi România celor care primesc pensie pe cât au muncit, nimic mai puţin, nimic mai mult”, a subliniat Alexandru.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a mai declarat că se lucrează la o măsură de intervenţie la nivel naţional pentru persoanele vulnerabile care au rămas fără venituri şi care se confruntă cu situaţii sociale la limită, inclusiv pentru românii care au lucrat în afara ţării.

„Eu mă gândesc la o măsură de intervenţie pe care o coordonez cu echipa şi cu ministrul Ionuţ Ştefan (ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, n.r.), pentru că domnia sa gestionează activitatea autorităţilor locale din punct de vedere al reglementărilor în vigoare. Premierul Orban este foarte atent la tot ce înseamnă nevoie a autorităţilor locale pentru acoperirea, în ordinea priorităţilor în această perioadă, a nevoilor categoriilor vulnerabile, a celor care au rămas fără venituri, a celor care se confruntă cu situaţii sociale la limită. Nu înseamnă că, dacă suntem la Bucureşti, ne întoarcem cu spatele şi nu ne interesează ceea ce se întâmplă în plan local. Aşa este, situaţia veniturilor generate de contextul pe care îl traversăm şi de închiderea sau de situaţia excepţională a unor companii care contribuiau la bugetele locale este îngrijorătoare. Suntem foarte atenţi la aceste semnale, iar în ceea ce mă priveşte elaborez o propunere legată de o măsură de sprijin pe care să o gestionăm naţional pentru sprijinirea celor care au rămas fără venituri din situaţia din care au plecat, de la migrarea lor dintr-o altă ţară în care nu au mai avut ce să muncească. Sunt mai multe preocupări pe care le am, dar aceste lucruri trebuie decise cu autorităţile locale care trebuie să intre în dialog noi. Trebuie să existe disponibilitate de dialog”, a precizat Alexandru, la Realitatea Plus.

Ministrul de resort a precizat că, în acest moment, se discută mai multe soluţii pentru sprijinirea acestor persoane vulnerabile, care să le asigure „inclusiv hrana şi cele necesare pentru viaţa de zi cu zi”.

„Nu-i putem lăsa pe aceşti oameni în situaţia de a nu avea ce să mănânce. Sunt în acest moment mai multe idei, se vor contura mai multe idei pentru sprijinirea acestor categorii vulnerabile, mai multe categorii de persoane care se află într-o situaţie delicată, inclusiv cei care-i menţionaţi (românii din diaspora n.r.). Pentru aceştia putem gândi nişte măsuri care să le asigure inclusiv hrana şi cele necesare pentru viaţa de zi cu zi. Suntem responsabili cu toţii, şi autorităţile locale şi noi nu vom ezita şi nu vom prelungi cu nimic luarea deciziilor, astfel încât să ne adresăm către toate nevoile”, a adăugat Violeta Alexandru.

Oficialul a reiterat faptul că aceste lucruri trebuie să se întâmple numai printr-un dialog, printr-o consultare cu autorităţile cale care trebuie să comunice aceste lucruri.

„Faptul că, atunci când îi întrebi, mi s-a întâmplat, spun că nu există nicio problemă, nu face decât să amâne luarea unor decizii, respectiv să ascundă o problemă managerială şi nu cred că e cazul să o ascundem, ci să vorbim deschis de ea şi să vedem care sunt soluţiile, care sunt soluţiile pe care le pot capacita dânşii, care sunt soluţiile pe care le poate capacita Guvernul. Cu siguranţă când vorbim de solidaritate şi în acest domeniu e necesară solidaritatea pentru a trece împreună peste perioada delicată pe care o traversăm”, a precizat Alexandru, transmite Agerpres.ro.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Jos specialii din justitie, armata, mi etc etc etc etc
    Multi si prosti maria ta, si toti ai mariei tale, bugetul la care contrinuie privatii!

    Jos nemunca si chiulul di ro!
    Nu vezi picior se politist pe strada, asta e corona!

    • Dacă nici acum nu e momentul când e state de urgență națională și oameni mor în spitale din cauza lipsurilor sanitare!!!
      Pensii speciale au niște oameni care sunt prietenii politicienilor!

      Dar de salarii speciale azi nu vorbiti nimic??

    • OUG DE CE NU DATI PE IMPOZITAREA PROGRESIVA!
      E SITUATIE DE URGENTA!

  2. TOT ce este pensie speciala, tot ce nu s-a obtinut prin contributivitate trebuie impozitat cu 99%, Corect ar fi sa nu existe aceste anomalii, sa fie anulate dar slugile ciumei rosii de la CCR se vor opune. Salariile nesimtite de la stat, ale lichelelor puse de pesedisti in functii de conducere trebuie impozitate astfel incat sa nu existe salarii mai mari ca ale presedintelui

    • Si salariile speciale!!
      Unii au salarii de sute de milioane si acum stau acasa cu sporuri plătite.
      Spitalele nu au măști si dezinfectant datorita acestor capuse ale bugetului de statului pe care noi i ținem în spate.
      Pensii speciale și salarii speciale, retrocedării pe milioane de euro Anrp,etc

      RUSINE!RUSINE!RUSINE!

  3. Distrugerea ciumei pesediste, confiscarea averilor ilicite, condamnarea in regim de urgenta a coruptilor si anularea legilor infecte ale neo- bolsevicilor sunt prioritati 0 dupa iesirea din pandemie!

  4. S-o credeti voi!

    • Orice depășește suma de 1000 Euro ar trebui impozitat cu 90%. Inclusiv la magistrați, militari și polițiști.

  5. E o idee buna. Si asta si impozitarea pensiilor speciale.
    O idee si mai buna ar fi venitul de baza necondiționat. Este cea mai justs soluție. Fără somaj tehnic plătit firmelor, fara ajutoare dirijate per sector economic. Banii se dau oamenilor in mod egal, fara discriminare. Macar astea 3 luni cât mai dureaza criza asta…

    • Si inflatia o suporta tot prostii.
      Daca nu ai o rezerva de bani pt cheltuieli pe minim 3 luni esti o parnaie de om.
      Toti va uitati in gura statului sa va ajute, dar sincer, vina nu e a voastra, e a statului pt ca si-a asumat prea multe puteri, contributorii sunt suprataxati, iar toata activitatea economica este incetinita de influenta prea mare a statului, legi tampite, taxe, birocratie, mita, coruptie.
      Vreti o piata libera? Trebuie redusa puterea si influenta statului.
      Sper sa apara un Partid Libertarian cat mai curand.

  6. Numai anularea pensiilor speciale ar rezolva problema.

    Ce-l face pe un gunoi de bugetar sa merite pensie speciala? Ah, ca e sluga de partid?

    • Judecătorii sunt in greva de la începutul anului, judecă doar câteva cauze urgente.
      Oare acum primesc Salariul Întreg desi ei freacă menta la job cu grefierele?
      Ati vazut ce salarii si sporuri au??
      Diurnă și plata chiriei au cumva?

      Aceste salarii bugetare sunt imense!

  7. Eliminați toate pensiile speciale, desființați ciuma CCRistă, diminuați salariile imense din companiile de stat pe care directorași numiți poolitic și le-au stabilit singuri, din primării, dați afară 60% din aparatul administratic care oricum nu face nimic….E stare de uregență, se pot lua măsuri drastice.

  8. Dl.ministru Ionut Stefan zis „Grinda” si -a platit pana la urmă toate taxele pe viloaia făcută „din greseala”, cu tot cu penalizări etc pe cei 17 ani pentru care plătite, ca șmecherul, taxele la altă suprafata, evident că mult mai mică?
    Dl.Florin Român a uitat de primari in proiectul cu pensiile speciale, dar e firesc ptr.ca domnia sa, alături de alți 6 liberali, le-a votat primarilor pensiile speciale. Poate mai trage cu ochiul la proiectul USR depus cu o zi înainte.
    Dna Alexandru, vedeti ce măcel este in sectorul privat, sunt 750 000 de contracte de muncă suspendate si 150 000 rupte, ce faceti cu sectorul public, cu toate rubedeniile voastre care o freacă pe bani multi?
    Credeti ca sectorul privat aflat în dezastru total va mai putea susține armatele de bugetari din ministere, agentii ale statului, din aparatul parlamentar( consilierii)?
    Credeti că mai putem plăti salariile lui de-alde Grindeanu de la ANCOM- 10 000 euro si ale haremului lui de consiliere?
    Sau mai putem plăti 500 de parlamentari? 300 nu sunt de-ajuns?
    Sau ii mai putem plăti pe de-alde Stamule din n Consilii de Administrație la stat?
    Sau pe nevasta lui Stamule de la Curtea de Conturi, pe fiul Danciloasei de la Curtea de Conturi, pe socrul lui Ponta de la Curtea de Conturi?
    Sau salariile nevestelor sau foștilor soti (de exemplu, al Olgutei) din ASF – salarii enorme?
    In aceste momente, doar cei din prima linia de la stat merita salarii intregi.
    Restul, austeritate, ca mediul privat.
    Dacă nu taiati salariile de la stat, cu excepțiile enumerate, nu impozitati cu 90% cel putin TOATE pensiile speciale, nu recalibrati aparatul de stat, să nu ne mai vorbiti de o Românie justă!
    Adica polițistul incompetent de la Caracal iesit la pensie specială după cazul Alexandra de ce să rontaie in continuare PENSIA SPECIALA? Si el si nevasta-sa, fosta politista chiar in satul Alexandrei. Iesiti, in plm, la pensie specială la 55 ani.
    De ce nu i-a inclus Florin Roman si pe ăstia la impozitare?

    • nu au primit inca nimic, plata pensiilor speciale in cazul lor a fost amanata pana in 2021 -nu? practic, in prezent, nu sunt o categorie care primeste pensii speciale

    • Serios?Atata puteti, postacilor penelisti?
      Prorogarea este doar o amanare, adica in cateva luni primarii isi vor primi pensioara speciala intreaga si nevatamata, ca doar trebuie stimulati tovarasii din cauza de alegeri locale.
      Pai, nu e mai sigur sa treaca in proiect o prevedere legata de primari? Il doare mana?
      De ce trebuie ca mediul privat in genunchi in acest moment sa-i plateascal de exemplu, politistului incompetent de la Caracal, iesit la pensie la 55 de ani, pensie speciala, ba si intreaga? Si lui si lui nevasta-sa, alta incompetenta iesita la pensie la 50 de ani?

      Ia,intreaba pe la partid, cum arata Romania aia Justa, cu 1 000 000 de oameni cu contracte suspendate sau inchise versus liota de bugetari de lux(capusele din ministere, agentii, directii, etc) cu salarii babane intregi, neafectate in niciun fel de turbulentele economice? Ba si cu tichete de vacante, pe bune??? Arata minunat, asa-i?

  9. De ce guvernul nu vine în parlament să ceară un vot de încredere pe un nou program de guvernare adaptat 100% la starea generată de pandemie și ieșire din această stare ?!? De ce ne ne afundăm într-o mocirlă de improvizații și de portițe deschise pentru abuzuri și hoții ? În lipsa acestui lucru guvernul va fi singurul vinovat pentru orice eșec, iar parlamentul devine o entitate scoasă din joc și fără nici o responsabilitate.

    • @lita – Nu stiu ce spui acolo, dar am impresia ca nu stii nici tu! De ce ar trebui sa vina guvernul in parlament acum? Cel mult poate sa faca asta dupa ridicarea starii de urgenta. Din momentul in care parlamentul a aprobat masura de instituire a starii de urgenta, decretata de presedinte si contrasemnata de premier, practic ministerul de interne guverneaza prin ordine şi ordonanţe militare caracter obligatoriu, de lege.

  10. D-na ministru face o mare greseala, intrucat nu va exista o „Romanie justa” prin impozitarea pensiilor speciale, asta inseamna ca vor exista „speciali”, ori constituatia Romaniei ne spune ca toti cetatenii sunt egali… Pai cum sunt egali daca unii sunt speciali ??? Atata timp cat pensiile in Romania nu se vor lua pe principiul contributivitatii, nu va fi justitie. Vor exista „clase” de romani care ii vor fura pe ceilalti (platitori de taxe si impozite) cu legea (votata chiar de ei vezi clasa parlamentara) in mana. Parlamentarii stau (in plin razboi cu virusul) acasa si manca seminte dar beneficiaza de pensii speciale, eventual se intalnesc la o bauta intre prieteni sau vin repede la parlament sa se mai testeze o data daca nu s-au infectat intre timp, in timp ce medicii lupta cu virusul fara echipamente. Vi se pare corect sa aiba pensii speciale pentru ca au dormit 4 ani in parlament sau au frecat-o pe acasa? Mie mi se pare furt din buzunarul meu. Ati auzit de vreun special, gen parlamentar, magistrat sau jandarm sa salveze vreo viata in batalia cu virusul ? Nici n-o sa auziti, ei doar sunt mancatori de pensii speciale….