G4Media.ro

Ministrul polonez al Justiției susține că Polonia ar trebui să rămână în…

Sursa foto: Twitter/ @MS_GOV_PL

Ministrul polonez al Justiției susține că Polonia ar trebui să rămână în UE, dar nu cu orice preț: Convingerea că UE este o rudă binevoitoare care ne dă bani reprezintă propagandă şi este falsă

Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, susține că Polonia trebuie să rămână în Uniunea Europeană, însă nu cu orice preț și a criticat „șantajul” venit din partea blocului comunitar în legătură cu reformele din justiție ale Varșoviei, potrivit Reuters.

„Sunt un oponent ferm al cedării în faţa şantajului ilegal din partea Uniunii Europene, desfăşurat de Curtea de Justiţie a UE” (CJUE), a afirmat Ziobro, într-un interviu pentru cotidianul Rzeczpospolita.

„Convingerea că UE este o rudă binevoitoare care ne dă bani şi că trebuie să acceptăm toate cerinţele sale, cu orice preţ, reprezintă propagandă şi este falsă”, a declarat Zbigniew Ziobro, adăugând că Polonia trebuie să rămână în UE, dar nu cu orice preţ.

Ministrul polonez al Justiției este liderul formațiunii conservatoare Polonia Unită, care face parte din coaliția de guvernare din Polonia.

Ziobro este artizanul unei reforme a justiției care a generat conflicte între Polonia și UE, din cauză că ar submina independența instanțelor. Comisia Europeană a dat Poloniei termen până pe 16 august pentru aplicarea unei decizii a CJUE de a desfiinţa camera disciplinară a Curţii Supreme poloneze. În caz contrar, Polonia riscă sancțiuni financiare. Președintele Curții Supreme a decis, joi, înghețarea parțială a activității acesteia.

Coaliția de guvernare din Polonia, Dreapta Unită, este divizată în ceea ce privește tipul de răspuns la ultimatumul dat de Bruxelles. Aripa moderată înclină spre compromis, în timp ce Polonia Unită consideră că reformele sunt
necesare pentru ca unii dintre judecători să nu se mai considere mai presus de lege.

Întrebat dacă Polonia Unită va rămâne în coaliţia guvernamentală dacă Varşovia acceptă ultimatumul, Ziobro a replicat că „există limite ale compromisului”.

Sondajele de opinie arată că o vastă majoritate a polonezilor susţin apartenenţa ţării la UE, dar un recent sondaj comandat de Rzeczpospolita a indicat că 17% dintre polonezi sunt în favoarea ieşirii din bloc, cifră în creştere faţă de alte sondaje anterioare.

Sursa foto: Twitter/ @MS_GOV_PL

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Așa se face politica. Nu cu mâna întinsa și cu curu înroșit de accept și pedofili.

    • Ce lauzi, mah, cu atatea bale populistii?
      UE nu e o ruda binevoitoare care da bani. E o comuniune de state independente, care s-au angajat la aderare sa respecte un set de principii comune, sa permita accesul liber la circulatie, munca si comert, sa furnizere fonduri venite de la statele bogate pentru a asigura o convergenta (sa ajunga toate statele cat mai apropiate ca dezvoltare economica).
      Domnu’ ministru, toate cele de mai sus, se pare ca incepeti sa le incalcati sistematic. Nu mai respectati principiile comune (justitia sub papuc, curtea constitutionala populata cu politruci, libertatea presei scartaie, refuz de a primi migranti (drept la circulatie), libertatile unor grupuri minoritare calcate in picioare.
      Daca nu va mai simtiti europeni, usa e deschisa. Nu va tine nimeni, nu va roaga sa ramaneti (nu sunteti UK – stat contributor, sunteti o povara).
      Drept sa spun, eu m-as bucura ca voi si ungurii sa parasiti UE. Raman mai multe fonduri de coeziune pentru Romania, creste ponderea europarlamentarilor romani in total, se redistribuie posturi. Hai, curaj, pa si pu, la revedere!

    • In lupta cu globalistii stangisti, cu o diplomatie a interesului national la care elitele impostoare care „ne reprezinta azi” pe noi aici, nici nu au acces sau putinta:

    • Succes fostelor tari comuniste (visegrad4) care recunosc si se lupta cu adevaratii mari oligarhi ai lumii actuale. Sper sa se trezeasca cat mai multe tari.

    • Spre deosebire de politrucii de pe la noi care stau in birouri si se relazeaza la o bautura sau la un trabuc, Orban „cel rau” se relaxeaza rezervandu-si o zi pe saptamana cititului avand o mareata biblioteca.

    • Mie asta cu cititul nu-mi spune nimic.
      Am avut si noi un premier (care ne-a indemnat sa-i numaram oole). E numa’ doctor in aia si aia, are un limbaj peste 99,5% din romanul obisnuit, cultura cu carul, nu alta. Dar e tot un infractor, un politruc si un rebut uman (ca si caracter).

  2. Ce este UE, defapt?
    In esenta UE este o uniune de state ce adera la acelasi set de valori si principii.
    Daca Polonia nu doreste sa mai adaere la aceste valori si principii este libera sa plece. Dragoste cu forta nu se poate, nici de o parte nici de cealalta.
    Daca polonezii vor ca la ei in tara sa fie liberi sa arda carti cu Henry Potter pentruu ca incalca religia catolica, nu e nici o problema. Doar ca asta nu se poate atat timp cat sunt parte a UE. Nu poti fi si retrograd, sa traiesti in evul mediu si in acelasi timp sa faci parte din grupul tarilor selecte, cu economii puternice care sa te duca in carca.
    Vestul e puternic economic tocmai datorita politicilor de toleranta, justitie sociala, respectarea legilor indiferent de cine le incalca. Practic acele valori si principii la care am aderat in mod benevol odata cu aderarea la UE. Sa spui ca esti santajat cand ti se cere sa respecti ceea ce ai semnat ca vei respecta este doar tupeu golanesc.

    • Care ”valori” si ”care ”principii”?Poate au fost,dar NU mai sunt.Tocmai de aceea UE o sa decada economic si o sa se islamizeze. Si nici nu-i mult pana atunci…Demografia isi va spune cuvantul!

  3. Tocmai ca banii nu se dau moca prin fonduri europene e problema… Si polonezii si-au croit justitia dupa vointa politicienilor, cu proteste si neliniste sociala, etc.

    E normal sa nu fie tolerati cand se baga cu bocancul in justitie. Altfel, am putea avea si o Turcie si un Afganistan in UE…

  4. Respect Polonia! Pe când și România în Grupul de la Visegrad?

  5. Usa este larg deschisa. Nimeni nu impiedica pe nimeni. Nimeni nu tine pe nimeni cu forta.

    • Vrajeala bruxelleza de 2 bani. Dupa 5 ani de la brexit UK inca n-a scapat de boschetarii de lux de la bruxelles

  6. Polonii sunt pe ultimele locuri la contributie la bugetul UE si pe primele locuri la supt (nu va gândiți la prostii)…..e plină lumea de lipitori,nu o să le duca nimeni dorul. Hai pa :-)))))

  7. Doar comuniști se opune la progresul european. Demisia și lasă polonezi sa aibă un trai decent.

  8. Respect Polonia și Ungaria! Pariez ca in 30 ani vor fi din punct de vedere economic din aceeasi categorie cu cele din vest, mai ales Polonia.

  9. Buei palavragiule, dar parcă și Polonia are un tratat de aderare la UE, nu?
    Deci dacă cineva îi încalcă termenii ia bagă-l în cremenal la CJUE, ce tot atâta tura-vura și gargariseală conservatoare!
    Baiul e că n-ai cu ce mă, n-ai cu ce! O să plece Polonia din UE cam când o zbura porcu’! :)))))

  10. Corect. Dacă Polonia, Ungaria și alte state nu se regăsesc în cadrul drepturilor și libertăților UE pot să plece. Au fost și invitate în acest sens. Problema UE e că nu are mecanisme de sancțiuni. Avem și noi auracii noștri ce ne vor afară din UE că o UE cu valorile lor nu e posibilă. Totuși înainte de o asemenea decizie trebuie ca românii să se pregătească pentru serviciu doar acasă (în România) vize la granița și pensii și salarii la jumătate, dacă nu la sfert. Adică se va muri de foame dar cu mândrie națională.

  11. Sunteti liberi sa va intoarceti catre rusi.

  12. plexit si huexit. la revedere, baieti! intrati in CSI!

  13. https://www.g4media.ro/polonia-a-cedat-in-fata-presiunilor-ue-si-a-suspendat-activitatea-camerei-disciplinare-a-curtii-supreme-similara-cu-siij-din-romania.html

    Cam ca-n bancul cu găina fugărită de cocoș „ce-ar fi să mă împiedic?” a fost și povestea cu ministrețul polonez.