G4Media.ro

Ministrul Sănătății anunță că-l demite pe directorul Unifarm din funcție dacă decizia…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Ministrul Sănătății anunță că-l demite pe directorul Unifarm din funcție dacă decizia nu va fi luată de Consiliul de Administrație al companiei de stat / Adrian Ionel este acuzat de DNA că a pretins mită 760.000 euro în plină pandemie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat marţi că, în cazul în care nu se va lua o decizie în urma întrunirii Consiliului de Administraţie al Unifarm, va solicita demiterea lui Adrian Ionel, atât din funcţie de director general al companiei, cât şi din CA.

  • „Tot astăzi DNA a spus sub control judiciar pe domnul Adrian Ionel, directorul general al Companiei Unifarm. De la elaborarea acelui comunicat am solicitat Consiliului de Administraţie al Unifarm să se întrunească de urgenţă să se ia deciziile în ceea ce priveşte calitatea domnului Adrian Ionel de director general şi de membru în Consiliul de Administraţie. Aştept această reacţie a Consiliului de Administraţie şi voi semna şi ordinele…. Noi am avut în ultima lună Corp de control la Unifarm, la fel cum a fost şi de la Ministerul de Finanţe în urma unor sesizări, dar organul care conduce este Consiliul de Administraţie. Noi am făcut solicitarea de întrunire a acestui CA. În măsura în care nu se ia o decizie, voi solicita demiterea atât din funcţia de director general, cât şi din Consiliul de Administraţie a domnului Adrian Ionel”, a spus ministrul, la Parlament, citat de Agerpres

Eugen Adrian Ionel, director general al Companiei Naţionale Unifarm, a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat, printre altele, de luare de mită, informează DNA. Acesta este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Procurorii anticorupţie spun că Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 – 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Greu de demis…probabil spaga prea mica

  2. trebuie dosit hotul pe undeva, dupa care il parcheaza intr-un post caldut cu o pensie speciala

    iar voi votati iar psd si pnl

    • Trebuie bagat intr-o carcera. Sa simta Scabia lui Damocles in jurul gatului, pe la incheituri, printre fese. Sa iasa de acolo doar cu picioarele inainte si cu mainile murdare de bani negri incrucisate pe piept. In fine, orgoliosii talhari cand nu-si arunca singur un os, cersesc ce, cred ei, li se cuvine.

  3. „Dumnezeul” achizitiilor din Sistemul de sanatate este un neica nimeni cu un CV falsificat: „Suspiciuni privind CV-ul lui Adrian Ionel.
    Adrian Eugen Ionel a lucrat pana in 2012, cand avea varsta de 34 de ani, la firma mamei sale, o firma cu o activitate minora, radiata in anul 2012. El sustine ca a absolvit Facultatea de Drept de la Spiru Haret in 1999, doar ca, la acea vreme, institutia de invatamant mentionata NU era acreditata si ca atare NU putea sa organizeze examene de licenta.
    Este absolventul unui masterat in managementul informatiilor de securitate nationala la Academia Nationala de Informatii din cadrul SRI.
    Directorul General al UNIFARM SA, Adrian Eugen Ionel, și-a arogat în mod fals statutul de profesor doctor, deși nu a urmat vreodată studii universitare de doctorat.
    O investigație publicată de Curentul ridică mari suspiciuni și asupra diplomei sale de licență.
    În anul 2015, când a fost numit director general al Institutului Cantacuzino, Adrian Eugen Ionel a început să se prezinte ca profesor doctor, așa cum se vede în documentul emis de Ministerul Afacerilor Externe cu participanții la Forumul Economic de la Marea Neagră (BSEC). Verificările în baza de date a Bibliotecii Naționale a României, unde în mod obligatoriu se înregistrează și se arhivează tezele, arată însă că totul nu a fost decât o impostură, căci Adrian Eugen Ionel nu a elaborat în viața lui un studiu doctoral.
    De fapt, nici diploma lui de licență nu ar fi chiar în regulă.
    Absolvent de Spiru Haret – Facultatea de Drept, directorul Unifarm se prezintă ca fiind licențiat tot la Spiru Haret.
    Numai că în anul 1999 Universitatea particulară Spiru Haret NU era acreditată și ca atare nu putea să organizeze examene de licență.
    Toți absolvenții de Spiru Haret erau atunci obligați să își susțină licența la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. ”
    Asa se fac Numirile in Functiile inalte si bine platite din Institutiile publice!
    A fost numit de Victor Ponta in 2012 in fruntea UNIFARM in 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, care asigura si interimatul Ministerului Sanatatii, il numeste pe Adrian Ionel director al Institutului Cantacuzino, dar acesta ramane si presedintele Consiliului de Administratie la Unifarm. In acelasi timp, Adrian Ionel era membru in Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei de la Magurele si in Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale si Resurse Radioactive – ICPMRR Bucuresti.
    In 2016, Adrian Ionel a incasat venituri din 6 salarii de la stat, 3 de la Unifarma, unul de la Institul Cantacuzino si 2 din Consiliile din Administratie.
    In 2017, intre 27 ianuarie si 3 februarie, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii – format din Sorin Virgil Chifulescu, Gianina Larisa Florea si Paula Lupec – descoperea 18 nereguli la Unifarm si propunea 3 masuri, printre care si Destituirea directorului general Adrian Ionel, relateaza Libertea.ro.
    In ancheta Corpului de Control al Ministerului Sanatatii se arata ca in 2015, dupa tragedia din clubul bucurestean Colectiv, Unifarm a cumparat de urgenta materiale sanitare si medicamente pentru tratarea victimelor. Corpul de Control a observat ca o suma importanta, 839.000 de lei, nu aparea in evidenta contabila a Unifarm SA.
    Corpul de Control a mai descoperit ca Unifarm a inchiriat spatii catre 11 terti, fara a organiza licitatii publice. Raportul mentionat mai arata ca, la momentul acela, Adrian Ionel nu a vrut sa arate contractele de inchiriere incheiate intre Unifarm si chiriasi. „Comisia de control nu a putut verifica contractele de inchiriere deoarece directorul general a REFUZAT sa prezinte documentele solicitate atat pe timpul controlului, cat si ulterior controlului, cu toate ca a fost instiintat prin adresa nr. 7898/08.02.2017”, se arata in Raportul intocmit de Corpul de Control.
    S-a mai descoperit, totodata, cu ocazia acelorasi verificari, ca Unifarm luase credite peste capacitatea de rambusare a acestora, avea 1,9 milioane de lei de recuperat de la clienti si „pierduse” un teren de 2.500 mp care, desi aparea in documente vechi, NU se mai regasea in patrimoniul Unifarm si, implicit, al statului roman.
    Corpul de Control a cerut, la acea data, demitarea lui Ionel, dar intre timp la carma Ministerului Sanatatii a venit Sorina Pintea, care l-a pastrat pe Adrian Ionel la conducerea Unifarm.
    PNL la fel, l-a pastrat!
    De ce?!
    Acel Raport al Corpului de Control din 2015 s-o fi evaporat?!

    • e profesor-doctor la scoala vietii la fel ca ala de la adrp sector 4!

    • Nu pot să cred. Suntem conduși de mediocri și de mitocani. Cum oare s-a ajuns aici? Câți pesediști mai sunt infiltrați în posturi de conducere? Cum scăpăm?

  4. Astia hoti, aia hoti, mama lor la toti …

  5. In spatele fiecarei mari averi se ascunde o faradelege mare! In Romania nu poti trai fara scarba. Asta e! Tara arde, iar ticalosii ticalositi se imbogatesc prin nemunca. Ei profita, ei nu acctioneaza dupa principiul ” nimic prea mult”. Dimpotriva. Or, daca hotiile se inmultesc si infractorii ameninta dupa principiul ”Hotia are toane si butoane”, e clar ca atunci cand e vorba de bani iliciti, bani multi, toti sunt de aceeasi religie.

  6. Care este valoarea tranzactiei? Cit la suta reprezinta mita din valoarea ei? Cu asa o mita cumpaeri mai multe case intr-un oras mare din Rominia, pentru care altii platesc rate o viata!!!

  7. si ce marja comerciala are furnizorul dispus sa plateasca o astfel de mita? Cit de necinstite, nesimtite, trebuie sa fie astfel de afaceri murdare?
    Si de ce, dupa 30 de ani de capitalism, aberatiile astea nu mai mira pe nimeni? Cu ce drept se imbogatesc acesti impostori pe seama noastra, citi sunt, de fapt, de ce ii mai toleram?