G4Media.ro

Ministrul Sănătății: În 7 septembrie se va cunoaşte gradul de transmitere a…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătății: În 7 septembrie se va cunoaşte gradul de transmitere a coronavirusului în fiecare localitate, în funcție de care autoritățile vor stabili cum începe școala / Profesorii de peste 65 de ani sau cu diverse boli ar putea susține cursurile online

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că la data de 7 septembrie se va cunoaşte gradul de transmitere a noului coronavirus în fiecare localitate, iar în funcţie de această evaluare autorităţile locale vor putea stabili condiţiile în care va începe noul an şcolar. Ministrul a precizat că este posibil ca profesorii de peste 65 de ani sau cu diverse boli să susțină cursurile online.

„Noi avem reguli şi scenarii făcute. (…) La nivel local, fiecare inspectorat şcolar judeţean, fiecare direcţie de sănătate publică, sub coordonarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, adaptează aceste scenarii la fiecare unitate şcolară în parte. (…) Măsurile se vor lua în concordanţă cu situaţia de la nivel local. Doar DSP-urile şi inspectoratele şcolare judeţene ştiu aceste situaţii pentru fiecare şcoală în parte. Noi am făcut regulile, precauţiile, precum şi scenariile care se pot aplica, rămâne adaptarea. Iar evaluarea situaţiei epidemiologice, ultima dată o vom face pe 7 septembrie. Încep evaluările fiecărei şcoli încă de la 1 septembrie, la 7 septembrie vom vedea şi gradul de diseminare, a transmiterii locale în fiecare localitate în parte”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Acesta a mai precizat că, din motive de precauţie, personalul didactic de peste 65 de ani sau cu diverse boli ar putea să susţină cursurile on-line.

„Este un parteneriat şi un efort comun pentru a începe acest an şcolar, a fost o jumătate de an în care într-adevăr am putut vedea o lipsă a activităţii şcolare, precum şi o reticenţă sau o temere de a începe această şcoală. De la Medicina Muncii noi am primit inclusiv nişte recomandări pe care le-am aplicat, ca personalul didactic şi nedidactic peste 65 de ani sau cu morbidităţi să poate face lecţiile online. Ne adaptăm pentru fiecare situaţie în parte”, a concluzionat ministrul Sănătăţii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Ma scuzati dar ce mai cauta profesorii de 65 de ani la catedra in universitati si scoli? Cat mai stam cu dinozaurii (vezi cazul Academiei cu 5G)? Ne plangem ca pleaca tinerii si noi stam cu profesori de 60 ani +.

  2. Domnule Dorin, dacă sunteți dvs. așa de intransigent, ați putea să și citiți legea educației?
    Dacă nu ați făcut-o, vă spun eu că profesorii, bărbați, se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani! Nu au făcut ei legea, de ce-i … vorbiți de rău? Aveți părinți/bunici de vârste apropiate? Și dumnealor le spuneți tot dinozauri? Și nu ați primit nici o scatoalcă peste gură? Iar dacă profesorul împlinește 65 de ani după începerea anului școlar, atunci ieșirea la pensie se face la i septembrie anul următor, atunci când el are 65 de ani și multe luni!
    Și cu ce e el vinovat de asta?
    Dvs. nu vă doriți să ajungeți la pensie? Dacă da, atunci de ce-i faceți pe ce-i care, unii, poate, v-au fost profesori? Așa-i respectați?
    Dacă nu, atunci… de ce mai scrieți aici?
    Propuneți și susțineți dvs. o lege în care profesorii să aibă o vârstă de pensionare mult mai mică, așa ca în alte sectoare de activitate, și să nu mai ajungă dinozauri!
    Până atunci, …
    Credeți că un pic de respect vă strică!
    Îi cunoașteți? Pe toți? Sunteți sigur că sunteți mai bun ca ei, așa dinozauri cum sunt?

  3. Si daca eu la 44 ani am fost diagnosticat cu diabet si hipertensiune arteriala, sunt tot dinozaur? Unii chiar avem probleme, si la 6 ore, cu clase de 30 de elevi, ar fi 180 de persoane cu care avem contact, nu?

  4. Stimate „escu”, cred ctDorin se referea la cei aflați în prelungiri, pe diverse criterii care nu prea au legătură cu calitatea actului didactic. Cei care împlinesc 65 de ani după 1 septembrie sunt o minoritate. De ce nu recunoașteți că sunt dinozauri care au fost și mai sunt bine branșați la factorii de decizie(directori, inspectori etc.) și care tot obțin prelungiri, deși ar trebui să fie pensionari.
    Așa că, stimate escu, mai ușor cu pianul pe scări.