G4Media.ro

Ministrul sănătății: Noi acum suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Ministrul sănătății: Noi acum suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar / Strategia de luptă este una de tip militar

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că România se situează mult sub ”linia roşie” privind cazurile de coronavirus, astfel că ”suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar”, iar 90 la sută din cazurile de coronavirus din România sunt din import. De asemenea, Costache a spus că în faza a treia, în care speră să nu ajungem, se vor monta spitale mobile în Capitală, transmite News.ro

De subliniat că, până acum, în România au fost efectuate doar 4150 de teste pentru depistarea coronavirusului, un număr mic comparativ cu țările care au raportat mai multe cazuri și care au realizat semnificativ mai multe teste.

”Ceea ce vrem, prim măsurile de prevenţie pe care le luăm, cu oprirea zborurilor, reducerea traficului, blocarea activităţilor sociale, este să rămânem mult sub acest prag roşu. Noi acum suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar. Dar, de aceea, suntem proactivi şi acesta este punctul forte al Guvernului Orban, echipa de miniştri a fost proactivă, a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China şi avem încă un număr mic de pacienţi dar care se distribuie uniform pe teritoriul României deoarece a fost acest aflux de cetăţeni care s-au întors în România, 90 la sută din cazuri au fost cazuri de import”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Antena 3, marţi seara.

Ministrul spune că strategia este una de tip militar şi cuprinde trei faze.

”Strategia de luptă este una de tip militar, este o bătălie logistică şi reuşim împreună să organizăm baza de date. Acum avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu, toate spitalele de boli infecţioase din ţară. Sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi. În faza doi vom trece pe spitalele de fază doi, se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi cele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”, spune Costache.

Ministrul Sănătăţii a mai explicat că la faza a treia, în cazul în care se va ajunge la aceasta, în Bucureşti vor fi montate spitale mobile.

”La nivelul Bucureştiului vom veni cu soluţii intermediare, cu spitale mobile. Trebuie să concentrăm expertiza, nu putem să punem spitalul mobil în câmp, identificăm amplasamente în proximitatea spitalelor de boli infecţioase. Trebuie să fim cu un pas înaintea bolii. Aceste spitale sunt o structură tip container – cort, folosită pe teatrele militare foarte mult”, a mai explicat ministrul.

În România au fost confirmate 217 cazuri de infectare cu coronavirus.

Sursa: News.ro

Sursa Foto:  Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citește și

SONDAJ Aproape 80% din personalul medical avertizează că nu sunt suficiente materiale de protecție împotriva coronavirusului în spitale, iar peste 60% spun că nu au fost instruiți / 40% dintre ei și-au cumpărat singuri materialele de protecție

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. E panica maxima pentru ca „guvernantii” n-au mai fost niciodata pusi la munca.

    Nu ca PSD-ul ar fi fost mai breji.

  2. Spitale de campanie ! ?
    Cu cadre medicale si dotari … de unde?
    Cand s-au inchis spitale, s-au inchis nu pentru ca nu era nevoie, s-au inchis pentru ca erau doar niste cladiri, fara medici, fara echipamente, doar mizerie, locuri de imbolnavit, nu de vindecat.

  3. Astuia o sa-i „explodeze” sistemul sanitar fix in creierul de politruc!
    Ce explozie astepti, omule, cand e jale, fara RESURSE, fara medici, fara spatii corespunzatoare de carantina, practic ca la razboi cu mainile goale, ce explozie astepti?!
    Acum am citit ca Medicamentul SIFOR pentru Diabetici a disparut de pe piata.
    Ce urmeaza?!!!
    O explozie, curand…iar scenariile multor experti sunt ingrijoratoare, unele chiar apocaliptice, Presedintele Institututlui Robert Koch din Germania(Institutul poarte numele celui care a descoperit Bacilul Koch, al TBC), a previzonat aproximativ 2 ANI de epidemie, pana vom avea vaccin…

  4. Daca la 200 de cazuri e panica plecati acasa.

  5. Ministrul: „Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar. (…) Avem o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi.”

    In opinia mea de nespecialist, capacitatea de explozie e data de numarul de aparate de ventilare mecanica, nu de paturi. Poate ma insel, dar totusi e bine de stiut:
    Cate aparate de ventilare mecanica aveti si cum sunt distribuite?

    • Corect!
      Cate aparate de ventilatie….cati MEDICI Specialisti pentru monitorizare…cati specialisti in Testare de Laborator….ce RESURSE pentru TOATE cele necesare….cate spatii de carantina dotate aveti??
      Vorbarie goala…in Romania cu un Sistem medical depasit total, asa cum arata ultima Evaluare a UE dinaintea Crizei Coronavirus, sa spui asa ceva cand Sisteme sanitare performante precum al Nordului bogat din Italia sau al Frantei, au fost depasite, e incontienta sau incompetenta sau amatorism TOTAL.

  6. sunteti departe de realitate… in romania sunt putine cazuri pentru ca se fac putine teste, logic. in maximum 3 saptamani o sa ajungem in situatia italiei, cu un bolnav de 10000 de locuitori. atunci sa vezi ce distractie va fi. plus ca din ce vad, s-au intors toti infractorii din spania, italia si marea britanie, adica sunt o multime de colorati pe strazi, ca sa fiu mai exact. o sa se inmulteasca numarul de infractiuni in perioada urmatoare.

  7. Si nici nu va exploda daca solutia cea mai simpla va fi aplicata riguros si consecvent: Solutia este elementara si depinde de intelegere si de vointa. Ea este autoizolarea impusa si fara exceptii care sa se manifeste prin distanta sociala cu evitarea oricarei aglomeratii si cu dezinfectia obiectelor pe care suntem obligati sa le atingem si spalarea mainilor si a fetei in modul ce mai corect. Daca asta se face nu ai cum sa contactezi virusul si acesta se va opri in grupul uman al celor carantinati si izolati deja care poate inca creste in viitoarea luna de cca 2-4 ori adica poate ajunge spre 100000 oameni dar care apoi isi vor epuiza potentialul virusolologic contaminant. Unde gresesc?