G4Media.ro

Ministrul Sănătății: Nu putem lăsa ca într-o pandemie să gestionăm politic criza.…

sursa foto: Facebook/ Centrul Vechi

Ministrul Sănătății: Nu putem lăsa ca într-o pandemie să gestionăm politic criza. Orice aglomeraţie mai mare, că este terasă, restaurant sau un grup mai mare de persoane care se întâlnesc şi stau înseamnă şi o reactivare a unor focare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că această criză a coronavirusului nu poate fi lăsată să fie gestionată politic şi că la nivelul Guvernului va fi luată o decizie, după ce forma finală a Legii privind starea de alertă va fi votată de Parlament. Tătaru mai spune că suntem pe o pantă descendentă a pandemiei.

”Preşedintele Klaus Iohannis a decis să nu mai prelungească starea de urgenţă. Noi suntem la începutul pantei descendente a curbei, suntem într-un moment în care, dacă am gestionat perioada sărbătorilor Pascale, perioada de 1 – 3 mai, urmează să putem gestiona şi momentul relaxării, 15 mai. Pentru a putea gestiona acest moment, trebuie să relaxăm progresiv, gradual. Starea progresivă graduală trebuie să se desfăşoare într-o anumită stare administrativă pentru a putea gestiona şi momentele neplăcute care pot interveni. Este un moment în care Guvernul României a gândit ca în perioada cre va venisă fie o stare de alertă în care să putem controla evoluţia ulteroară şi în funcţie de creşterea numărului de cazuri noi, a deceselor, să putem gestiona, la un moment dat, apariţia unui focar nou. Să vedem forma finală a legii şi apoi vom avea un punct de vedere”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Europa FM și preluat de News.ro

Tătaru spune că, deşi ne aflăm pe panta descendentă a pandemiei, aceasta nu s-a încheiat şi că târziu în noapte sau joi, Guvernul va lua o decizie.

”Ministerul Sănătăţii a evaluat şi a elaborat în această perioadă de 2 luni, proceduri pentru a putea gestiona pandemia. Suntem pe o pantă descendentă în care încercăm să controlăm pandemia. Această pandemie nu se termină şi nu se va termina acum. Chiar dacă mergem pe pantă descendentă, vedem, în continuare, un număr de cazuri noi. Rămâne să putem gestiona tot ce se întâmplă în Terapiile Intensive. Nu putem gestiona, dacă nu putem restricţiona un focar în derulare sau nu putem identifica, izola şi trata şi testa chiar, anumite persoane care prezintă simptomatologie. Modelul de carantină dat de ministrul Sănătăţii este cel care a certificat sau a legiferat posibilitatea carantinării. În condiţiile în care noi ne pregăteam să dăm o altă formă a carantinării, prin izolare la domiciliu controlată, rămâne principala armă în a izola un potenţial infectat. Rămâne ca mâine sau astăzi, târziu în seară, la nivelul Guvernului, să luăm o decizie, după ce avem forma finală a legii. Dar nu putem lăsa ca într-o pandemie să gestionăm politic criza. Orice aglomeraţie mai mare, că este terasă, restaurant sau un grup mai mare de persoane care se întâlnesc şi stau înseamnă şi o recativare a unor focare”, a mai spus Tătaru.

Întrebat dacă îi pare rău că nu se prelungeşte starea de urgenţă, ministrul Sănătăţii a declarat că rămâne de văzut dacă populaţia a învăţat care sunt precauţiile.

”Îmi pare rău că nu am învăţat de la aceste două luni cum să gestionăm şi ce înseamnă spirit civic la fiecare dintre noi şi îmi pare rău că politicul nu a înţeles că acolo unde este sănătate sau învăţământ nu ar trebui să existe ingerinţe. Nu a învăţat factrul politic şi în al doilea rând rămâne să vedem dacă populaţia a învăţat acele precauţii, acele reguli de igienă, distanţarea socială în continuare, până când vom spune că pericolul a trecut”, a declarat Tătaru.

Camera Deputaţilor dezbate, miercuri, Legea privind starea de alertă, adoptată marţi de Senat.

Sursa: News.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. cum spuneam unii vor ramane etern in starea de urgenta

  2. Putem ieși la terase cu declarații pe propria răspundere. Să ne facem de râs definitiv. 🙂

    • de aici putem vedea ce afaceri au parlamentarii nostri: magazine mici in centre comerciale no name, chiar centrele comerciale no name, plus locurile clasice de albit spaga: baruri si restaurante…

  3. PSD-ne arata, dedi nu era nevoie, ca nu da doi bani pe sanatatea si securitatea noastra.Nu sunt pteocupati decat de binele lor si putrrea de a ne manipula pe noi.Pentru PSD, ALDE, PRO-Romania(ce ironic)suntem niste numere, niste marionete.Suntem pe cont propriu.Cunostem acedt lucru de la COLECTIV si acum aceste hiene ne reamintesc acest lucru.La alegeri sa ne amintim si noi cat de mult au fost interesati de securitatea noastra.

  4. Ok! Am înțeles! Dar ce ar fi ca poliția să supravegheze să nu se formeze grupuri mai mari de 3 persoane? Că bănuiesc că e mai ușor decât să ne supravegheze pe toți în parte, individual, cum era(sau ar fi trebuit sa fie) ? Nu de aia vă plătim? Mai lăsați ne cu declarații și cu și cu toate restricțiile voastre! Atât: sunteți capabili să urmăriți să nu se formeze grupuri mari de oameni? Nu mă ții pe mine în oraș, care vreau să stau cu cortul în vârful muntelui, doar eu cu urșii, de frică că îți ies cocalarii la grătar pe marginea drumului național! Ocupați va de ei, dacă fac grupuri mari, de aia plătim politie!

  5. „Nu a învăţat factorul politic şi în al doilea rând rămâne să vedem dacă populaţia a învăţat acele precauţii, acele reguli …”
    Precum bine stim, mandrii romani sunt campioni la respectat reguli, nu?!

    • Without deviation from the norm, there is no progress! :))))) Lasa, bine că la respecta altii!

  6. PSD castiga de doua ori, o data ca se pune bine cu toata armata de proprietari magazinari lucratori barmani etc ce vor primi ”drept de munca” deci psd le-a dat pnl i-a inchis. Al doilea castig este ca daca apar focare si o mierlesc multi va fi din cauza incompetentilor pnl, a dictatorului Iohanis Orban si desigur Catu etc. cat maimulti morti cu atat mai bine la sondaje pentru psd

  7. Asa, si am cat timp credeti voi ca ar trebui sa stam in case pentru ca apoi, cand iesim la terase, malluri si restaurante, sa nu mai existe riscul de îmbolnăvire? Inca 2 luni, 6 luni, un an? Si dupa un an, nu mai exista virusul si nu se mai imbolnavesc toti de la masa?

  8. Nu-i problema boss oricum baietii nu mai beau la terasa, beau direct pe strada. Pe langa buticuri stau cate 4-5 cu berea in mana. Unii sunt profesionisti si-au adus si scaunele pliante, ca tot nu mai e voie la pescuit. Si stai sa vezi de maine cand or sa fie 32 grade. Nici nu mai e nevoie sa deachideti terasele ca la butic berea e mai ieftina si e si rece