G4Media.ro

Ministrul transporturilor: Aviz amatorilor, aceste controale se fac în sfârşit pe bune…

Sursa Foto: Facebook/ Catalin Drula

Ministrul transporturilor: Aviz amatorilor, aceste controale se fac în sfârşit pe bune / Peste 600 de camioane care transportau marfă, verificate în trafic / Amenzi de peste 1, 7 milioane lei

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă, iar timp de şase zile, fără întrerupere, 16 echipaje ale intituţiei au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier nu dă înapoi şi înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă – şi, foarte important, inclusiv pentru materialul lemnos. Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă şi 400.000 de lei pentru operatorii economici).

Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzură provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranţa rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) şi de a sprijini transportatorii corecţi”, a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.

El a oferit şi câteva date suplimentare despre amploarea acestor controale. Astfel, potrivit acestuia, 226 de vehicule au fost cântărite, 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate; au fost întocmite 226 de procese verbale de constatare a contravenţiilor; au fost sesizate 257 de contravenţii şi au fost descoperite şase dispozitive de manipulare (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecinţe periculoase pentru siguranţa rutieră şi şoferi).

„Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârşit pe bune. Nu le vom opri, ba, din contră, am cerut ISCTR, care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor şi să le extindă în absolut toată ţara. Doar aşa putem proteja infrastructura şi susţine transportatorii de bună-credinţă”, a precizat Cătălin Drulă. (Sursa: Agerpres)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. BRAVO DRULA !

    • Să facă dracu drumuri nu să bage bani în angajați de la ISCTR ,plătim taxe și nu avem drumuri, le fac de mântuială!!!

    • Corect Mircea! De ce facem drumuri dacă tirurile nu pot circula pe ele cu încărcare la maxim? Doar pentru dube? Economia unei tari este susținută de transportul mărfurilor, nu de frustrările politicienilor.

    • @Mircea limita aia e peste tot in twrile civilizate.

    • @Gogu Pintenogu: care parte din „încărcate PESTE limita maximă admisă” n-ai înțeles-o?

  2. Îl dă Cîţu jos, nu se tolerează competenţa la stat.

  3. un ministru competent si dedicat binelui public. bravo lui.
    Tare imi e teama ca mediocrul Citu nu va suporta un om mai bun ca el.

    • Competent cu ranga, cu microfonul si cu chitantierul.
      Altfel, zero. Se lauda cu lucruri mostenite de la aia dinainte. Daca era ceva de capul lui, si-ar fi facut meseria pentru care s-a pregatit. Dar la digitalizare avem un geolog specializat in aghioase.

    • Goe , lasa ma peneleu ca sunt la fel ca psd , chiar nu iti dai seama ?

    • esti mai tufa că noaptea,ce treaba are primul ministru cu greutatea pe osie?Nu degeaba se spune „multi si prosti”

  4. Bravo Drula! In sfarsit un politician care face treaba. Inca mai e speranta,

    • Isi face pe dracu si asta. Si aia au dat 1.7 milioane lei amenzi si au luat spaga de inca pe atat.

  5. Felicitări, tot asa!

  6. Fierbe Câțu! Da după alegeri să vedeți ce liberalism o să fie… Ca de pe altă planetă. Cine e pe locul 2? Câțu…Bravo Drulă. Mai Introdu și scanere în vămi că poate ne mai crește nivelul de trai. Știu ca e treaba lui Bode dar el cam doarme.

  7. Mergeți în campaniile agricole să verifice la sânge să vadă cum merg tirurile încărcate cu peste 45 de tone net de cereale având o masă brută de peste 60 de tone. Ma mir că mai tin drumurile noastre. Sa se controleze absolut toate filmele de transport nu doar pe cei mici care au cate un tir. E jungla frate la noi nu se respecta legea, tonaj , program , viteza etc. Merg ăștia cu mastodontii parcă sunt turbati.

    • Corect, tocmai era un articol cum în Ungaria i-au prins cu 1 tona in plus și i-au tras pe dreapta și amenzi drastice .

  8. Vadi,
    Doar tu ai habar de ceva transport. Ceilalti repeta ce au citit sau vazut la TV,adica,ce li s-a dat sa vada. Habardisti in domeniu dar comenteaza… Pana mai deunazi il luau toti in balon pe Drula….

  9. Faceți dracu drumuri de calitate nu mai băgați bani în angajați de la ISCTR plătim viniete pentru băieți deștepți, oarba după voi!!!

  10. Mda…vad ca unii felicita niște oameni corupți și nesimțiți care își anunță barosanii sa nu supraincarce mașinile când îs prin zona sau nici măcar nu le pasa …se fac ca nu vad când trec pe lângă ei.Pica tot săracii oameni care chiar deabia supraviețuiesc sa dea amenzi usturătoare și sa facă ei reguli.
    Ori e egalitate pentru toți, ori nu?

  11. cred ca locatiile principale pentru aceste verificari sunt intrarile si iesirile din porturi, zone incarcare principale.
    am vazut in romania transportatori care pun de 2 sau 3 ori cantitatea maxima admisa pe camion si distrug covorul asfaltic, infrastructura fara ca cineva sa-i intrebe ceva, mai ales ca marfa era iesita din portul Constanta.
    unde erau acei lucratori care trebuiau sa se asigure de aceste verificari? spre surprinderea mea camioanele aveau trecuta greutatea de 21.5to in timp ce din acestea se descarcau produse cu greutatea cuprinsa intre 48-59to. Pe ce pozitii sunt astazi acesti domni?

  12. Felicitari! Asa se face peste tot in vestul UE, numai la noi camionagii isi supraincarca masinile, stricand carosabilul. Inclusiv in zilele caniculare am vazut TIR_uri circuland la orele la care ar trebui sa fie restrictii. Stau fix langa E85 si unde locuiesc eu e carosabilul e praf (denivelari, damburi si gropi), numai firmele de transport si camionagii sa castige…

  13. Sunt bune și controalele astea dar ar trebui să îi ia la întrebări și pe cei ce toarnă asfalt ce compoziție are de sare la prima ploaie și unde au învățat să toarne cu lopata și lasă camioanele să-l traseze cu roțile

  14. Foarte tare!! Deci pentru protecția „infrastructurii”…AHA! Care infrastructură??!! Păi întâi s-o faceți și pe urmă s-o protejați…

  15. Da ,bravooo pt toți nimurici amenzi pt băieții deștepți liber in continuare, asta din punct de vedere balcanic iar european ;? Iarăși plătim taxe că în vest 1300 euro / an / camion doar Ro vigneta și transportam 20 – 22 t in loc de 22-24 tone în Eu ( vezi greutate totala 40 t și nu 42 t),dar pina nu vom avea un sindicat tot timpul v om fi jupuiți. Iar pt ceilalți cetățeni vă anunțăm că marfa mai puțină egal marfa mai scumpă

  16. Pe calea furată cine verifică transportul de lemne? Zilnic trec garnituri de peste 30 de vagoane încărcate cu lemn!!

  17. Nu a primit suficientă șpagă de la transportatori și acuma face pe zmeul.

  18. Da pe aia care cara nisipuri si sorturi cu doua avize cu incarcaturi de peste 50 tone de ce nu i amendeaza. Si pe ei si pe aia cu balastierele

  19. In sfârșit. Trebuie să ne gândim și la siguranța oamenilor. Nu numai visul pentru bani și renunțăm la siguranță!!!!