G4Media.ro

Ministrul ucrainean al Apărării anunță sosirea tunurilor autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000 în…

Sursa foto: BMVg_Bundeswehr via Twitter / Oleksii Reznikov

Ministrul ucrainean al Apărării anunță sosirea tunurilor autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000 în arsenalul Ucrainei: „Artileriştii noştri vor încălzi câmpul de luptă”

Kievul a anunţat marţi sosirea tunurilor autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000 în arsenalul său, după săptămâni de negociere între Ucraina şi aliaţii săi occidentali pentru primirea de „arme puternice” capabile să respingă atacurile ruse în Donbas, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Panzerhaubitze 2000 fac în sfârşit parte din arsenalul de obuziere de 155 mm al artileriei ucrainene”, şi-a exprimat satisfacţia pe Twitter ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov, care a spus că apreciază eforturile Berlinului de a ajuta militar Kievul.

„Artileriştii noştri vor încălzi câmpul de luptă”, a postat Reznikov pe Twitter, alături de o fotografie cu două Panzerhaubitze 2000 în acţiune.

Germania a anunţat la începutul lui mai că va furniza şapte astfel de obuziere blindate Ucrainei pentru a o ajuta să lupte împotriva armatei ruse, fără a preciza în acel moment când vor avea loc livrările propriu-zise.

Berlinul nu a confirmat până acum nici livrarea tunurilor autopropulsate Panzerhaubitze 2000, nici numărul lor.

Panzerhaubitze 2000 este un tun automotor fabricat de grupul Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Aparatele destinate Ucrainei provin din stocurile Bundeswehr, a precizat la începutul lui mai ministrul apărării, Christine Lambrecht.

Soldaţii ucraineni urmau să fie instruiţi pentru utilizarea lor în Germania, începând cu jumătatea lunii mai.

Automotoarele Panzerhaubtize 2000 desfăşurate în Ucraina urmează să se alăture celorlalte cinci obuziere de acelaşi tip pe care Ţările de Jos au anunţat recent că vor să le furnizeze Kievului.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz a fost criticat sever în Germania, dar şi de partenerii europeni precum ţările baltice şi Polonia, care consideră că sprijinul său militar pentru Ucraina este prea timid.

După ce şi-a limitat livrările de arme defensive, Berlinul a decis în cele din urmă să trimită material greu şi a anunţat la sfârşitul lui aprilie că intenţionează să furnizeze Kievului tancuri de tipul „Gepard”, un sistem antiaerian autopropulsat.

Sursa foto: BMVg_Bundeswehr via Twitter / Oleksii Reznikov

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. pradă ușoară…arme la greu și diplomație zero, pt același final!

  2. Din câte am înțeles, trebuie să mai ajungă încă 5 bucăți din Olanda.

  3. !Javrelinul!

    Nu suntem la meciul de fotbal steaua-dinamo!
    Iar cel mai important lucru este că viața civililor sa nu se înrăutățească, să nu apară noi decese!

    Războiul trebuie oprit la noapte.

    Cu cât războiul va continua, cu atât negocierile vor întârzia, iar cei care vor suferi de frig și foame vor fi civilii!

    Poate că greșesc eu in modul în care gândesc!

    • Războiul nu-l poate oprit decât cei care l-au pornit, atacând un stat suveran și independent. Dacă Rusia decide „la noapte” să se retragă din Ucraina, atunci așa va fi, războiul va fi oprit „la noapte”. Ceilalți nu fac decât să-și apere țara, independența, suveranitatea, casele, femeile și copiii.

  4. Berlin 1945

  5. Sa speram ca le vor folosi inteligent, nu ca pe cele americane M777 155mm, dintre care tocmai au distrus rusii doua 🙁
    Acum au americane, germane, franceze. Sa vedem daca reusesc sa schimbe ceva si sa-i opreasca pe mujici. Vom vedea.

    • În ră.z.boi se pierd vieți, tan.c.u.ri, tunu.ri, avioane. De ambele părți.
      Imp ortant este ca Rusia să p.ia.rd.ă cei 120.000 de s.old.ați din trupele de invazie. Cât mai repede.

    • Ha Mockba!

  6. !Javrelinul

    din punctul de vedere al dreptului international lucrurile stau cum le descrieti dumneavoastra, adica vorbim despre forta dreptului care incalca reglementarile in cauza!

    problema este ca din perspectiva lui realpolitik, momentul este depasit, acum, din pacate, primeaza dreptul fortei!

    cu cat se intinde mai mult acest razboi, cu atat vor fi mai multe victime…lucrurile trebuie puse in balanta, conteaza ceva mai mult decat viata omului, a fiului dumneavoastra, a fiicei dumneavoastra, incercand sa gandim punandu-ne in locul omului simplu….

    caci a tasta si a da lectii cum trebuie facute lucrurile este foarte usor, dizgratios, vulgar de usor!

    avem in partea a doua a secolului XX, o gramada de exemple de-o parte si alta a zidului Berlinului, cand a primat dreptul fortei! superputerile nu s-au sinchisit de forta dreptului, iar incalcarea dreptului nu putea fi sanctionata de o forta universala, si ramanea doar condamnarea verbala !

    dupa cum avem alte exemple, chiar in secolul XXI cand vorbim de dreptul fortei si care nu poate fi justificat nicicum acum, la atatia ani dupa incheierea folosirii lui!
    https://www.newsweek.com/watch-madeleine-albright-saying-iraqi-kids-deaths-worth-it-resurfaces-1691193

    poate gresesc eu…poate supraevaluez valoarea vietii omului!

    • domnule Stefan interventia dvs este remarcabila, dar oamenii intrati in hora urii si in patima razboiului nu mai pretuiesc viata nimanui. nici macar propria viata.
      ruşii, sau mai degraba conducatorii au un trecut violent si din pacate nu pot trai fara un razboi.
      o amintire din anii 80. eram pionier, vizitam „marele vecin si hmm preten de la rasarit”. in Moscova m-a uimit multimea panourilor cu un cuvant pe care il vedeam scris mare, peste tot, obsesiv. „mir” . pace, pace..peste tot.
      in acelasi timp nu era trotuar, alee unde sa nu vezi soldati. imi parea extrem de contradictoriu. voiau declarativ pacea dar realitatea era militarizata puternic.
      in acelasi timp un prieten din RFG imi spunea ca acolo nu a intalnit ani de zile un singur militar. ok, se schimbau in haine civile dupa terminarea serviciului, dar totusi…

  7. 7buc???!! Să oprești pe ruși minimul 700 buc???? Rușine occident și SUA
    .

  8. !Doru.And.Dronachi

    eu evit perspectivele substantialiste ( atribuire de ordin bio-cultural), puneti o problema care se poate citi pe axa societate-stat…

    cred ca resorturile trebuie cautate in premodernitate si modernitate…America s-a ridicat prin descentralizare administrativa si centralizare politica, Rusia, din ratiuni proprii, s-a modernizat prin centralizare politica si centralizare administrativa…

    Ucraina a urmat din 1991 acelasi tipar, al centralizarii politice si adminstrative

    Rusia actuala este mostenitoarea imperialismului sovietic dupa cum Ucraina este mostenitoarea imperialismului sovietic ca teritoriu si ca principii de organizare…centralizarile de care faceam vorbire

    Romania, asa cum arata ea acum, fara un sfert de tara, a platit un tribut de aproape 2 milioane de vieti omenesti…ucrainienii au primit o tara la cheie fara sa moara nici un om si uitati unde au adus-o elita lor…

    https://www.cotidianul.ro/dubla-drama-a-ucrainei-inaintea-denazificarii-a-fost-modernizarea-neoliberala/