G4Media.ro

Ministrul Vîlceanu: Să gândim un plafon până la care percepem contribuția de…

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Vîlceanu: Să gândim un plafon până la care percepem contribuția de sănătate. Incorect ca cineva cu salariu mare să plătească 10%, iar altul cu salariu mic o sumă mult mai mică, dar cu aceleași servicii

Ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu, consideră că trebuie reanalizată situația contribuției la sănătate.

„(…) Trebuie să privim cu atenţie şi modul în care sunt percepute contribuţiile, pentru că în toată această discuţie cu eliminarea excepţiilor şi reducerea contribuţiilor, trebuie discutat principial. De exemplu, contribuţiile la sănătate funcţionează ca un RCA. E o asigurare, practic, pentru momentul în care ai nevoie de spital, de serviciile de sănătate. Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani”, a comentat Vîlceanu ăn emisiunea Ora de Profit.ro.

De asemena, Vîlceanu a mai spus că eliminarea taxării muncii, cum sunt scutirile acordate angajaților din IT și din construcții, trebuie discutată la pachet cu o diminuare treptată a poverii fiscale pe muncă.

„Aş vrea să discutăm la pachet, pentru că aceste două măsuri – eliminarea excepţiilor şi scăderea treptată a taxării muncii – sunt două măsuri care nu pot să se întâmple decât la pachet. Există un principiu pe care noi ne-am dorit să îl vedem şi în România – taxe mai mici pentru toată lumea, dar care să fie plătite de toată lumea. În momentul de faţă există o problemă generată de o oarecare discriminare pentru anumite sectoare care sunt exceptate de la plata impozitului sau a contribuţiilor şi toate celelalte sectoare, care plătesc impozite şi contribuţii. Mă refer la salariaţi”, a spus Vîlceanu.

Întrebat dacă Finanţele au stabilit deja domeniile pentru care vor fi eliminate scutirile, ministrul a răspuns că acestea sunt cele cunoscute deja, cum ar fi IT şi construcţii.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

105 comentarii

  1. 🤢🤢🤢🤢🤢
    Bovinul ăsta știe că: să îți poți face niște analize, un RMN, o ecografie gratuit prin casa de asigurări de sănătate trebuie să aștepți și 6 luni????
    Și că mare majoritate a oamenilor scot bani din buzunar să le facă????

    • PCR are prioritate, la urgente.
      Urgenta o stabilesc ei

    • Nu e gratuit . Tu plătești la CAS înainte de a beneficia . Deci nu e GRATUIT!!!!!

    • Iar tu tovarase, stii ca eu am platit zeci de milioane pana acum la sanatate fara sa calc vreodata prin vreun spital de stat ?

    • Trebuiau sa lase sa se privatizeze intregul sistem medical. Iesea mai bine.

    • Ăsta e ministrul milionarilor, nu al românilor.

    • Vâlceanul ăsta e pe nicăieri. Bă Vâlcene românii emigranți in statele civilizate sunt in mare parte mai prost plătiți decât nativii. Cu toate astea in sistemul de stat sunt tratați la fel că orice alt cetățean al statului respectiv indiferent de cuantumul contribuției. Și pune mana și citește constituția României. Ia vezi ce zice de dreptul la sănătate. Dar de unde sa știi tu care ai lucrat la firma lu tactu’ și ai intrat în politică că nu ești în stare să faci nimic. Du-te bă acasă că nu ești altceva decât o Veorica in pantaloni.

  2. Adica el se gandeste sa ajusteze crescand contributia celor cu venit mic sau scazand contributia celor cu venit mare?…
    Periculoasa afirmatie.

    • Tocmai pe asta se bazează asigurarea, sunt oricând dispus să plătesc procentual ca să poată să meargă la medic oricine, copiii, bătrânii etc. E vorba de o solidaritate socială. Dacă fiecare plătește corect, mare parte nu-și mai permit nimic.
      Că banii de duc aiurea și nu ajung niciodată, asta e altă poveste, e vorba doar de corupție.

    • Marș mă cu solidaritatea voastră..vreți să fiți „buni la suflet”, dați din banii voștri..din ai mei nu, pentru că mă doar in 8===D de solidaritatea voastră.

    • Si daca nu sunt dispus sa muncesc pt altu’?

  3. Corect gandita.Infiinteaza case de asigurare private, iar ce depaseste contravaloarea minima sa poata salariatul sa acceseze unitati de sanatate private, stomato, oftalmo etc…Ne-am saturat de comunismul asta desantat in care cei care contribuie cu sume extrem de mici si cei care nu contribuie sa beneficieze de acelasi servicii ca cei care contribuie oneros.Una e sa contribui cu 200 lei si alta e sa dai 3000 lei!

    • Bai nenica, nu este niciun comunism, ci este asistenta sociala nu achitizie ferma de servicii. RO nu se afla in ipostaza in care sa avanseze la next level. Uita-te la structura populatiei dpdv al venitului si apoi adaptezi masurile in fct de asta. Nu impui tu un model idealist inspirat din tarile avansate care nu se potriveste de nicio culoare societatii mioritice. Este exact ca la Lego. Ai o piesa care arata beton dar nu se potriveste la ceea ce vrei sa construiesti.

    • :)) PeNaListii catofrenici iar vin cu fumigene si trolii scot fituicile de la partid cu sofisme. in primul rand, asteptam sa taie pensiile speciale care inseamna pensii nemeritate platibile cate 40-50 de ani pentru contributii mult mai mici sau deloc. din programul de guvernare :))

    • Corect gandit dar sa vedem ce implementare rezulta. u o mai aacultati pe isterica aia de Dana Guțilă zisa Budeanu ca „neomarxistii” in sus si in jos ca sunt aberatii. Au idei bune useristii doar ca au si lichele printre ei.

    • Să pună asigurare și pentru copii.
      Poate ăla cu salariu mic nu are copii iar unul cu salariu mare are 3 copii.
      Pe banii cui sunt tratați copiii?
      Pt cine nu pricepe, asta e o ironie.
      P.S Nu mai vor cotă unică?

  4. pe hartie pare corect.

    • in toata Europa exista sisteme de sanatate publica, cu mici exceptii. modelul SUA este falimentar pentru actul medical. isi vand casele ca sa plateasca pentru o operatie. doar din cauza ca e totul privat. firma are ca si scop profitul. daca divorteaza de etica (care e absolut optionala in limitele legii), o clinica poate ajunge sa creasca preturile la cote astronomice, pentru ca scopul ei ajunge sa fie profitul si nu sanatatea oamenilor. unele lucruri pur si simplu nu vrei sa le privatizezi.

  5. Sunt de acord ca nu e corect, dar solutia este eliminarea totala a contributiilor si privatizarea sistemului medicala. Frau liber pietei libere sa construiasca spitale.
    Daca as avea o asigurare medicala cu cei 10% din salariu sunt convins ca mi-ar face si unghiile.
    Statul are monopol pe sanatate si este extrem de ineficient.

    • Mai bine atunci o privire la americani.. cu 10% faci fix nimic

    • Frate al meu leghebetist, am impresia ca la ce contribui tu nici la spital nu ti s-ar da voie sa te uiti!
      Si sprancenele ti le-ai face, frate leghebetist? Zi, titita mica…?

    • Asta este FIX ce nu trebuie facut! Sistemul de sanatate si de invatmant sunt perfect asa cum sunt acum – problema sunt fix capusele numite politic si nu sistemul in sine. Uita-te la americani sa vezi ce se intampla – unde daca esti bolnav, posibil sa ajungi in strada iar cat priveste costul invatamantului, e teroare!
      Incredibil..de parca nu avem internet sa cautam informatia!

    • @Cipcip – inca nu ai priceput ca sistemul de stat duce doar la coruptie? Nu merge, pur si simplu.

    • N-as fi atat de sigur. Sunt convins 99% ca n-ar trece nici o luna macar si cei de la privat ar majora costurile ENORM. Sa ne uitam ce se intampla chiar in acest moment cu liberalizarea energiei. Eu am abonament (de la locul de munca) la Regina Maria. Si crede-ma, nu mai este abonamentul la fel cum a fost in urma cu 3 ani. Ca exemplu: am facut o programare la cardiologie in iunie pt august (as fi facut a doua zi, dar atunci a fost prima zi disponibila). Si ghici ce: cu cateva zile inainte de ziua programata m-am trezit ca nu mai e disponibila in abonament cardiologia. Si aproape pt toate specialitatile dureaza extrem de mult (mai putin tele-consultatie)

    • tu visezi … poate doar o operatie de schimbare de sex sa ti faca de 10%

  6. Sa va ganditi, mai bine, la un plafon pentru salariile mari si la cresterea celor mici pana la un nivel decent. Nu poti oferi bogatilor servicii complete si saracilor comprese cu apa rece. Mai era unul care voia sa impoziteze ouale de sub gaina taranului. Nu-i calcati pe urme…

  7. Pai hai întâi să avem spitale care nu sar in aer și ne ard de vii și discutăm după și despre contribuții.

    Rezolvați cu stafilococii și după eu sunt de acord să plătesc.

  8. Si eu pot sa repet, ca si ei, la nesfarsit: „scutirile acordate angajaților din IT” au fost scutiri acordate „patronilor firmelor de IT”.
    Mie nu-mi ia cineva ceva ce nu am cerut niciodata: o scutire.
    Penibili PNListii… ca si PSDistii care au introdus scutirea.
    Si da, un plafon la sanatate ar fi normal.

    A inteles cineva de ce nu exista o metoda ONLINE sa soliciti cardul european de asigurat valabil in calatoriile in afara tarii?

  9. Ministru de finante are gaze psihice?
    Echitate sociala ai auzit tovarasu Vilceanu ex PSD

    • Echitate in socialism, de ce sa platesc la sanatate mai mult ca tine si sa ma duc tot la privat?
      Ai incercat sa te duci la un spital de copii in Bucuresti sa vezi cum stai cu orele si sa incerci la un privat sa pleci in 40min cu analizele facute si cu reteta?

    • acum nu iti convine grila, nivelarea şi băgatul în grămadă. Dar altfel susţii aplicarea unei norme sanitare in mod pausal indiferent de situaţiile specifice ale celor implicat. DUBLĂ măsură, ipocrizie.

    • Echitate este ca altu’ sa-ti plateasca ce consumi tu?

    • Bai fata de extraterestru , daca da vreo boala in tine iti pierzi entuziasmul in 5min

      sanatate va doresc

  10. CARE SERVICII?? … doar atat

  11. Nu cred ca asta va rezista prea mult, dar daca asta ne ofera Romania, nu mai e de stat, clar.

  12. Dar de unde bani pentru Ț.L.M.???? Asta nu mai zice marele expert finantist care nu a lucrat niciodata. Ca a „lucra” numai in ”famiglie” nu este lucru.
    La fel, eu nu am avut niciodata nevoie de pompieri, de militieni si nici de armata. Voi? Atunci de ce sa dam bani? De ce sa dau bani la pompieri si la armata? Noi dam bani la armata degeaba de 70 de ani degeaba, nu? Am avut noi razboi?

    • Adica vrea sa plafoneze plafonul CAS? Intr-un pachet mai larg 🤭?! Poate deschide si dansul un Cod Fiscal, mai citeste domn’ ministru decat sa emita astfel de idei. Tacerea chiar e uneori de aur!

  13. „Vîlceanu ăn emisiunea Ora de Profit.ro.
    De asemena, Vîlceanu a mai spus că el eliminarea taxării muncii, cum sunt scutirile acordate angajaților din IT și din construcții, ”

    Dragă redacție, „ăn emisiunea”, „el eliminarea”…..vă face cineva proofreading la text? Sincer, încep să fie supărătoare erorile gramaticale ce vă scapă…

  14. Au marit salariul minim.
    Sa vezi cum vor impozita salariul minim pana ramane salariul imaginar.
    Tot ce fac este un dezechilibru tot mai mare intre veniturile mari si cele mici.
    Pensiile speciale nu le impoziteaza ?
    Sporurile neslmtite nu le impoziteaza ?
    Salariile episcopilor de sute de milioane nu le impoziteaza ?

  15. Clasificati asigurarile cu stele de la 1 la 5 functie de calitatea actului medkcal si serviciile furnizate.

  16. Măi noi îi dăm dreptate şi să le desfiinţeze de tot taxele la ăştia cu salarii babane că ar fi discriminați faţă de clasa bisericească că pare că ei sunt cu pile mai bune la şeful mare.
    Auzi la ei pe ăştia de la USR să vină să scadă taxele la ăia cu salariu MINIM, nici nu e de mirare că Vîlceanu are atâta ură faţă de USR că el vrea să scadă taxele la ăia cu salariu MAXIM.
    E ca aia cu ştiutul cât e salariu MINIM când de fapt Vîlceanu nu ştie decât de ăla MAXIM, daaaa, totul e invers la băieţii ăştia aşa că şi apucăturile lor se manifestă invers decât la toţi ceilalţi 🙃.

    • Sunt total rupti de realitatile, de greutatiile de zi cu zi! Si nici nu ii intereseaza! Totul pt multinationale si pentru cei speciali! Restul ar trebuii impozitati si pentru aerul care il respira! Pramatii!

  17. este foarte corecta abordarea si chiar mai mult . este necesara .

  18. Uite-l și pe ăsta! Sistemul de sănătate public este unul de solidaritate, nu despre raport calitate-preț. Declarația e ignorantă, stupidă, de un cinism pueril, motiv de concediere instant. Suntem stat european, nu fundul Iowaei, unde fantezii de astea mai prind. SUA, unde sistemul de sănătate a fost conceput ca un domeniu mercantil, a avut o mortalitate Covid de nivel lumea a treia – aviz amatorilor.

    • Nu, tovarășe..e unu prin care politicienii cumpără voturi de la persoane scârboase ca tine care ar da orice sa stea pe banii altora.
      Vrei sa faci „fapte bune”..da direct din salariul tau și nu din al altora

    • si unde platesti sume cu 4 cifre pentru o ecografie sau pentru ca ai chemat ambulanta. In timp ce unii numara cinic banii facuti din afacerea asta.

  19. prima data sa elimine pensiile speciale care nu sant muncite si deci nemeritate si apoi mai vb de cei corect la asistenta sociala
    ca astia tot la aia cu bani se gandesc nu la cei cu venituri mici

    • plus hoția, furtul masiv, corupția din sănătate. Din cotizațiile angajaților cred că 40% nu intra la sănătate, au altă destinație, alte buzunare.La achiziții se fac cele mai mari smenuri.

    • +1

      Rares Bogdan : daca venim la putere in 30 de zile desfiintam pensiile speciale..

  20. hai sa iesim din paguboasa abordare a temelor politice . aici este vorba de o masura corecta si obligatorie .la politica este evident cum coalitia se v-a reuni si pnl va numi un nou premier .

  21. ciocliii vechi si noi…

  22. hai sa iesim din paguboasa abordare a temelor politice . aici este vorba de o masura corecta si obligatorie .la politica este evident cum coalitia se v-a reuni si pnl va numi un nou premier .

  23. Principiul Solidatitatii Sociale PNL-iste: voi ne ajutati sa ramanem bogati, noi va ajutam sa ramaneti saraci.
    Votati PNL!

    • Nota 10!

    • fix punctul pe i!

    • Liberal asta înseamnă, stat minimal, pomeni puține.
      Studiați, gândiți, munciți, nu mai stați cu mâna întinsă !

      Vreți solidaritate, măsuri sociale, ați greșit doctrina și partidul, ăia sunt socialiștii, teoretic PSD-ul.

      Evident, Vâlceanu nu e liberal, e doar un hoț calic, care are vreun interes personal pentru măsura asta, nu din liberalism o susține.

    • @mario 3
      Toti murim o data si o data, dar tu o sa mori prost.

  24. Penibilu’ ăsta isi da seama ca pt ăl cu salaru’ mic 10% reprezinta prea mult pt ” venitul lui fata dă cei 10% retinuti celor cu venituri mari si care, oricum evita sistemul national de sanatate si aleg sa se trateze la privat ?
    Sigur nu e corect, dar ingrijirea medicala, de multe ori, nu e acoperita nici de 10% din salariul sefului de la ANRE !
    Sansa supravietuirii sistemului de sanatate consta in faptul ca jumate’ din asiguratii cu venituri mici sunt preocupati de asigurarea traiului zilnic, si nu au timp de a trece pe la doctor …

    • Așa și?
      Pentru asta trebuie sa stea pe banii altora sau cum?..da ăla de care ți se rupe ție sufletul și mie 8===D se duce la munca cu ăla din banii căruia își ia pomeni ?

  25. Asta nu pleacă acasă? Nu este sănătos! Lasă bazaconiile și valea!

  26. Nu e gratuit . Tu plătești la CAS înainte de a beneficia . Deci nu e GRATUIT!!!!!

    • Cotizez de zeci de ani și n-am avut nevoie de medicație. Dar mulți nu pricep. Poate voi avea și vine un vierme ca redusul ăsta să schimbe regula jocului?

    • 😂😂😂poate mă lămurește și pe mine ăsta unde sunt banii cu care eu cotizez de mai bine de 25 de ani, in condițiile in care de cate ori am avut nevoie de medic, am scos bani din buzunar, că la stat te vede doctorul o dată și ne urma te cheamă în privat că de acolo are aparatura mai bună” interpretează singură rezultatele și pune diagnostic” și dacă tot am platit consultații și analize și investigații în privat ce credeți că am primit rețete compensate, aflați că nu, că dacă îți permiți să mergi în privat înseamnă automat că îți permiți și să dai bani pe medicamente!
      Deci inca o dată: unde sunt banii mei?😂😂

  27. Sistemul PUBLIC de sanatate se bazeaza in toata lumea civilizata pe solidaritate. E normal deci sa se contribuie diferit raportat la venit si egal ça procent. Dar un oligofren de mana a saptea ca Valceanu (et comp) n are cum sa stie asta si cum sa inteleaga. Peste aceasta contributie fiecare poate sa si aleaga si asigurari private (acolo unde exista).
    Imi fac curai sa ma intorc in Ro si de fiecare data se intampla ceva ce mi arata, inca o data, ça n as reusi sa mi fac corect meseria acasa. Un doctor amarat.

  28. Mai dom`le ministru, nu merge asa! Merge cu scutirea de impozit pentru venitul minim, ce au propus aia de ii urati, USR-istii! Prin ce vrei matale, saracii vor ramane la fel de saraci, iar bogatii vor fi si mai bogati! Liberalism inseamna, nene, stimularea muncii tuturor, nu imbogatirea celor care sunt deja bogati! PNL, te-am votat, pe tine si pe Iohanis, dar s-a terminat! Vei ajunge la gradul de ura pe care il dobandise PD-L-ul la in ultimii sai ani, dar pe tine nu va mai avea cine sa te salveze! Pa si pusi, iar romanilor le transmit un indemn: Duceti-va unde tara e tara iar conducatorii lucreaza pentru popor, nu pentru gastile lor!

  29. Bai marilor liberali ce va dati voi! (voi ati copiat de prin strainatate liberalismul dar doar partea de taxe si impozite. Bai desteptilor capitalistii au introdus conceptele astea pentru ca au vazut ca pierd mai mult cand nu au muncitori si atunci prefera sa aiba muncitori sanatosi si productivi, comunistii doar le-au copiat si le-au spus masuri comuniste)

    Ce facem platim la sisteme private de sanatate sa faceti voi jumi juma dupa ce dau faliment ca in cazul City Insurance?

    Voi stiti ca sunt inca pensionari care nu pot sa isi ridice medicamentele subventionate pentru ca nu mai exista plafon si se intampla asta cam in fiecare luna?
    Mamaia mea, care a lucrat la CAP, ce sa-i faci nu si-a luat si ea un part time si vreo doua joburi in perioada comunista are o pensie mizerabila. A muncit pentru nomenclatura de partid. Adica pentru parintii vostri liberalilor! Nu mai veniti cu idei ca nu e profitabil x sau y.

    Voi nu conduceti un SRL faceti-va firma si vedeti atunci cum e!

    Conduceti o tara! Cat ati incasat la buget din evaziune?

    Cate firme mici s-au infiintat de cand ne bagati balaria asta cu conducerea liberala? Cati intreprinzatori au devenit independenti si castiga cu mult peste salariu si isi pot permite si sa contribuie mai mult la buget?

    Tot romanul are dreptul la servicii de sanatate, invatamant, protectie civila, etc. conform Constitutiei in vigoare care va tine pe voi inca in functie sa va rotiti numai in posturi platite cu mii de euro.

    Imi vine rau cand citesc cum discuta aia in Franta, Germania, Spania, Italia, etc. despre siguranta sociala, siguranta economica si la noi o mana de lacomi au capturat statul si ne spun ca nu sunt bani si nu suntem productivi.

    Daca ar fi justitie pe bune, nu ati mai fi in functiile alea. Unde sunt toti banii platiti pana acum?
    Cum ajungeti bai vere ministri?

    Principiul contributivitatii e ala care sta la baza societatii. Aia care au mai mult dau mai mult aia care au mai putin dau mai putin. Altfel ne-am uita la saraci cum mor de foame. Am fi o societate animala, si nici chiar asa am vazut documentare cu animale din diverse specii care se duc si ajuta individul cazut, sau in pericol.

  30. Mai prostul plii, dar când mărești toate pensiile sau salariile cu 10% cat revine unuia cu 30 000lei și cat revine unuia cu 1500? Mai pune și asistenta gratuita pentru anumite categorii si ajungeți sa fugiți cu elicopterul! Dar ce va faceți ca sunteți atât de mulți încât nu avem elicoptere de ajuns!

  31. Inteleg ca nu mai exista solidaritate sociala. Intr-o tara cu oameni f bogati si f saraci, fara o clasa de mijloc, masura este neavenita, chiar periculoasa; va accentua inechitatile deja existente. Nu trebuie inceput cu aceasta masura, ci cu suprimarea rapida a pensiilor speciale, a sporurilor si altor masuri de care unii beneficiaza pe nedrept.

  32. CARE SERVICII ???
    alea secrete poate !!

  33. Din păcate are dreptate. Și nu e inechitate. Trebuie să ne intre fiecăruia dintre noi în cap: cum îți așterni, așa dormi. Comunistii au vrut să fim toți egali și am fost. În foame, frig și sărăcie.

    • Si vor Catu si Valceanu sa le fie bine tuturor? Cei doi sunt doar doua dintre capetele unui monstru care conduce tara asta. Te sperii de ce spune asta, epurarea maselor.
      Vreti iliberalism, rugati-va sa castige Trump peste trei ani. Pana atunci aveti timp sa va pregatiti sa emigrati. Sau, mergeti la o policlinica din Bucuresti, numai sa va uitati pe coridoare cum bunicile si bunicii stau cuminti la coada. Bunici singuri cu familia undeva haihui, la urgenta. Ii vedeti la o policlinica, spital privat? Cum zicea un prieten, in Romania trebuie sa fii tanar, sanatos si bogat ca sa poti avea o viata asa cum o are orice cetatean intr-o tara din vestul Europei. Opusul? Prietenul meu vine din State sa mearga la stomatologii (privati, 😉) sa-si rezolve problemele. Tanar si cu job. Suparat cu pandemia. Realitatea este prea complexa pentru capul lui Valceanu, cel tanar si bogat pe banii tuturor care au platit taxe. Taman de sanatate s-a gasit sa se lege.

  34. Sa gandim sa discutam sa labareala si gargara

  35. Cel cu salariu mic isi ia de la gura sa dea spaga la doctori sau sa mearga la privat. Cel cu salariu mare isi permite din start si spaga si privat…iar de contributia de 10% il cam doare’n cot. Da-mi posibilitatea sa-mi strang pe card contributia, sufar in tacere 5 ani pana strang suma necesara si imi aleg singur cine si unde sa fiu tratat.

  36. Cineva imi zicea in comentarii ca isi vrea banii inapoi pe CAS, i-am raspuns ca alternativa e asta.
    Na pla, ia cu paine. O masura ca asta, desi sunt de acord cu ea, cat pot atat ma intind, dar luata in „cativa ani” o sa fie genocid la sate.

    • O mare prostie! 10% din un salariu mic nu este la fel pt. un salariu mare! Taiati toate pensiile speciale, pensiile de serviciu mari si f.mari si vor fi bani in sanatate. Am cotizat la sanatate, 37 de ani si nu am avut nevoie decat de 8 ori la medic, fara operatii si analize speciale. Banii platiti, trebuia sa ii aibe fiecare pe cardul de sanatate, 25,% pentru solidaritatea sociala restul ia fiecare. Dar in sanatate s au furat cei mai multo bani.

  37. Azi avem teoria matematică „Cine împarte parte își face”:
    —————————
    – Deci există unul cu venitul lunar să presupunem de 1300 de lei mai numit săracul de rând.
    – Apoi există cei cu venitul lunar de 10000 de lei(cei ghinionişti că alţii au mai mult) mai numiţi sărmanii lui Vîlceanu.

    Până aicea cred că aţi înţeles.

    – Acuma pe 10 ani să presupunem că ăia cu 1300 cu 10% taxe pe sănătate lunar iese aşa: 1300:100×10=130(lunar) –> 130×12=1560(anual) –> 1560×10=15600(pe 10 ani).
    – Acuma pe 10 ani să presupunem că ăia cu 10000 cu 1%(de 10 ori taxe scăzute) taxe pe sănătate lunar iese aşa: 10000:100×1=100(lunar) –> 100×12=12000(anual) –> 1200×10=12000(pe 10 ani).
    – Acuma după cum aţi observat e prea puţin cu 1% aşa că să încercăm pentru ăştia cu 10000 cu 1.3% şi va ieşi aşa: 10000:100×1.3=130(lunar) –> 130×12=1560(anual) –> 1560×10=15600(pe 10 ani).
    —————————
    Deci după cum aţi observat calculul corect pentru cei cu salarii babane ca să nu fie discriminaţi de cei săraci cu 1300 de lei e să aibă săracii 10% taxa pe sănătate iar cei bogaţi cu 10000 de lei să aibă 1.3% taxa, la 20000 lei să aibă 0.65%, la 130000 să aibă 0% taxe(că sunt şi din ăştia).

    Aţi văzut când eşti pe invers la cap cum iese calculul că cu cât ai mai mult corect ar fi să dai cât mai puţine taxe iar când ai mai puţin corect e să dai cât mai mult, dar noi ştim de ce pentru că sunt mulţi şi proşti că ei sunt majoritari şi adunaţi toţi la un loc pot susţine pe ăia puţini şi şmecheri…..calculul final corect.

  38. Mai tuta site-ului, dacă te ai apleca putin ți ar intra multe, și nu în cap! Ce vina are ala cu 40 de ani vechime de inginer ca are pensie jumătate cat un fost polițist, ieșit la 45de ani și care nu a citit o carte în viata lui? Ce are asta cu economia de piață?

  39. M.u.j.e cenzurii G4media, trei sferturi din comentarii nu trec.

  40. Aia cu salariu mare nu ar fi nimic fara cei cu sariul mic, poate luam in calcul dar cand tu nu ai suficiente paturi la ATI si cetatenii(cum bine zice cineva mai sus) trebuie sa astepte 6 luni pentru RMN-ul diaintea operatiei timp in care pot si muri nu cred ca e deloc ok. Cand RMN-ul pe asigurare se va face instant, cand nu vor mai exista in spitale virusi si bacterii ce pericliteaza viata pacientilor, cand nu va mai fi necesara nici o spaga in spital, cand o sa fie personal suficient in conformitate cu reglementarile occidentale si mai ales cand nu mai mult de 1% dintre cei bogati nu vor fi niste parveniti care au facut bani furand statul, abia atunci sa te gandesti sa plafonezi contributia celor mai norocosi!! Ce nesimtit!!

  41. Pai atunci sa platim si T.V.A in fuctie de venituri, sau mai tot sa fie in fuctie de venituri, …cam de ce cineva cu venit de 2000 sa plateasca T.V.A la paine tot atat cat cineva cu venit de 12000, sa ducem totul la extrem

  42. Taxe 0 pe salariul minim este o măsură socialistă.
    1 milion de oameni nu vor mai contribui cu niciun leu , dar vor primi pensie și asigurări de sănătate.

  43. G4media cenzurează cuvântul p.o.p.u.l.i.s.t. !

  44. În Franța toți plătesc aceeași asigurare publică indiferent de venit,este un procent la fel pentru toți. Iar cei care vor plus de servicii plătesc asigurări private,la noi domnul ministru vrea ca cei săraci să devină si mai săraci iar cei bogați și mai bogati.Rusine,banii vor fi mai puțini pentru cei care au nevoie ,pentru vulnerabili,copii,etc.Spitele vor deveni si mai murdare din lipsa banilor iar spagile si mai mari.

  45. Sistemul medical de Stat trebuie desfiintat. Fiecare sa isi plateasca ce consuma, nu sa stea cu mana in buzunarul altora

  46. Nu este vina celui cu salariu mic ca nu isi permite mai mult sa plateasca pe diferitele contributii. Aici vorbind statistic. Pe alocuri unii indivizi reusesc sa se ridice la alt nivel, implicit sa plateasca mai mult. Dar astea sunt exceptii. Marea majoritate a populatiei lucreaza pe salariul minim sau putin peste. Intro fabrica sunt sute de muncitori necalificati si calificati si doar 3-4 persoane mult peste (directori si contabil sef, etc). Nu se poate sa privezi astfel sute de oameni de ingrijirile medicale elementare. (Nu vb de cazuri speciale, transplate de diferite organe in strainatate pe sute de mii de euro). Faptul ca marea majoritate nu isi permit mai mult este vina statului care trebuie sa ridice nivelul de trai pt toti, nu doar pe cei din top. De ce in toate tarile civilizate cei din clasa de mijloc isi permit un trai decent si contributii decente? Pt ca statul functioneaza pt cetateni si nu cetatenii pt stat. Pe cand la noi, cei care nu isi permit sunt trimisi la nspe joburi suplimentare pt supravietuire. Ce sa facem ca nu sau nascut mai multi einstaini,nu?! Vina lor! Las sa moara batranii, copii, etc de ce sa plateasca topul procentual tot ca ceilalti?! Da, sistemul actual este pagubos, dar eliminatii marile mafii din sanatate, sa vedeti atunci cum sistemul este fezabil. Pana acum nu am vazut nici un caz concret din sistemul medical condamnat pt coruptie. Ici colo cate un medic, dar managementul de top zero. Au fost pana si parlamentari dar nici unul din managementul sanitar condamnat la ani de puscarie pt coruptie. Dar la sa taiem de la saracime, batrani si lumea de jos si sa lasam liber sistemul de sanatate pt cei speciali. Exact ca vaccinarea in sectiile speciale. DEMISIA!

  47. ia mai suci cariciu

  48. majoritatea oamenilor nu ajung la spital pt ca au nevoie de „servicii”. se imbolnavesc pt ca duc o viata lipsita de demnitate si noi ca stat am esuat sa oferim bunastare tuturor! privatizarea este cea mai proasta idee, ce e cu asta? fiecare depinde de bunavointa celuilalt la un moment dat, trebuie sanatatea sa fie reformata ca sa ne ajute pe toti!

  49. Cum e cand pe nul gasesti faza?!?
    Asa si cu asta, nulitatea are pareri.
    Nici nu stau sa discut de parerile nulitati, important e sa dispara si sa lase locul unor oameni in gura carora ma pot uita.
    PNL nu intelege la ce nivel de ura si-a adus propri alegatori nu altii.
    IOHANIS !!!!! dati-as si al 5-lea vot, dupa tur 1, tur 2, mandat 1 si mandat 2.

    • IOHANIS!!!!
      Niciodata nu m-a deranjat, nici expresia, nici ideea de „guvernul meu”.
      Prin guvernul meu intelegeam totusi ceva nemtesc, nu manelism, auzi ministrul Finantelor Romaniei buric Valceanu.

  50. la ei, cu cat ai mai multe venituri, cu atat procentul de impozitare e mai mare – probabil doua tari de comunisti

  51. N am avut rabdare sa citesc toate comentariile dar multe erau de genul: „mi se pare corect, de ce sa platesc eu pt cei saraci, nu suntem in comunism.” O secunda baieti, ca inca nu v-a spus de la ce venituri in sus incepi sa profiti de aceasta masura. Cabd o sa vedeti ca e pt cei cu peste 3-4000 Eur/luna o sa schimbati tonul. Ce? Credeati ca e pt saracii cu 1000Eur/luna care citesc G4? Naivilor..

  52. Impozitul pe venit să nu mai fie 16%, să fie progresiv.
    Pensiile să se plătească doar conform contribuției
    achitate .

  53. Noi ne gândim să nu mai contribuim cu nimic la sistemul dumneavoastră de sănătate, domnule Vâlceanu. Contribuim din cont propriu cât considerăm noi, unde considerăm noi.

    Sunteți un ipocrit sinistru. Și nici profesionist nu sunteți, politician nici, azi aici, mâine acolo, nu facem treabă așa. Și n-aveți niciun drept să ne spuneți cum vor sta lucrurile, nu aveți legitimitate.

  54. Bibicule,
    ( recte vâlceanu ),
    din spusele dumitale, io rețin doar atât: ,,- Trebuie să gândim…” Aiceșa ai mare dreptate, da’ întrebarea ie : De când vă apucați să gândiți?!
    Parol.

  55. Un jmecheras la finante ce poate sa faca? Jmecherii? Altceva?

  56. Dar la „specialii” care au(afara de remuneratii „speciale”, varsta de pensionare „speciala”si stagiu de cotizare misterios) spitale separate si li se deconteaza tot -tratamente,medicamente etc-nu se gandeste dl.ministru ?nu e destul ca dispar,anual,cca.100 000 de romani (adica populatia unui oras marisor)?domnule ministru,vrei sa ai o tara doar cu politicieni si „speciali”?

  57. daca eutanasiezi toti hilotii, cine o sa mai culeaga sparanghelul?

    si cine o sa eutanasieze restul untermenshcilor?

  58. Tinere, liberal fiind, ar trebui să ai idee despre ”affordable care act” al democraților americani. Ceea ce spui este în interesul vostru, al celor cu salarii mari și foarte mari. Este doctrină conservatoare, trumpistă. Tu te numești liberal ?

  59. Asta e un gunoi de teapa lui Valcov

  60. Nu înțeleg de ce un pensionar care lucrează în particular, dar și chiar la stat este obligat să plateasca CAS pe spațiul pe care îl primesc….că doar nu primesc un pachet de servicii diferit de cel ce este doar pensionar….?? Cred că ar trebuii să ne gândim să nu mai contribuim cu nimic la sistemul dumneavoastră de sănătate, domnule iniztru habarnist Vâlceanu. Contribuim din cont propriu cât considerăm noi, unde considerăm noi.

  61. @mihai pai normal ca normal… RCA-ul e un serviciu optional în primul rand,nu se retine la sursă, prețul RCA este/ar trebui calculat în funcție de costul reparației mașiniilor de ex pe an, după care ar trebui făcută și o defalcare pe categorii de risc a tipului mașinii, șoferului, etc… si poate ca un RCA pentru maybach e mai mare ca pentru un trabant, dar ala da bani sa meargă cu maybachul nu merge la aceeași maghernita de spital ca ala cu trabantul, care apropo ala cu trabantul lucrează la gri și primește bani în plic… cum fdsh 30-35% dintre salariatii din București au salariu minim în acte???

  62. pai ideea e sa plătim toți, mah dar toți… o suma rezonabilă pentru fiecare dintre noi taxe la stat, și în special în situația de fata unde trebuie sa beneficiem teoretic de aceeași serviciu