G4Media.ro

Ministrul Virgil Popescu: Economia României are o contracţie de 30-40%

Sursa Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Virgil Popescu: Economia României are o contracţie de 30-40%

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat luni, la radio România Actualități, că economia românească are o contracţie cuprinsă între 30 şi 40%, subliniind că, după ce va fi atins vârful epidemiei și această criză ar putea intra pe o pantă descendentă, guvernul vrea să aibă măsurile pregătite pentru relansarea economiei.

„Suntem, evident că suntem afectaţi, chiar foarte afectaţi. A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracţie deja între 30 şi 40% şi încă nu ştiu dacă am ajuns, după estimările mele cel puţin. În perioada imediat după Paşte am ajunge la vârful epidemiei, după care am putea vorbi de o pantă descendentă a acestei crize, pantă descendentă în care vrem să avem deja măsurile pregătite pentru relansarea economiei”, a spus Virgil Popescu, întrebat despre pierderile provocate în economia românească.

El a menţionat că domeniile cele mai afectate de pandemie sunt cele turismul, HoReCa, transporturile, precum şi industria auto, care a fost oprită.

„Uşor, uşor, industria auto se pare că îşi revine. Este un lucru îmbucurător. Am primit semnale şi din teritoriu, de la industria auto de pe orizontală, de la componente, că se iau în calcul scenarii de pornire. Un mare producător din România, începând de astăzi, 13 aprilie, în Târgu Jiu în Caransebeş şi în Drobeta Turnu Severin, face cablaje auto. Am informaţii, inclusiv de la Dacia că se pregătesc ca începând cu data de 21 să înceapă uşor producţia în zona de motoare şi cu mai puţini salariaţi, dar să înceapă producţia, ca şi companiile de care v-am spus înainte, dar în continuare avem domenii care sunt lovite: industria serviciilor. Gândiţi-vă că toate companiile, toate întreprinderile mici şi mijlocii care au fost lovite direct de  şi închise prin ordonanţele militare, practic ele sunt în momentul de faţă fără activitate”, a mai spus Virgil Popescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. 30-40% e optimism. Timp de o luna nu s-a produs nici o masina in tara asta. Timp de o luna deplasarile cu mijloace de transport personal sau in comun, au scazut cu vreo 70-80%. Timp de o luna sute de mii de firme au fost inchise Si multe altele. Un 50-60% ar fi mai aproape de realitate.

    • Contractia ministrului este raportata la trimestru. 2 luni ok 1 luna maro.

    • Inca un pic si nostalgicii or sa se simta foarte bine, va fi ca inainte de 89.

    • Am vazut Porsche-uri noi pe strazi, maica. Ca de la o vreme unii au trecut de la BMW la Porsche. Trebuie sa repornim economia altora, maica!
      Sa mai facem niste credite! Parlamentul da speciale la foc continuu, mareste salarii, sa dinecuri.
      Vrea si baba cateva mii de euro pensie! Imi da maica careva ?

  2. Liberalii nu au nici o vina pentru dezastrul din sistemul medical. Dar vor raspunde electoral atat pentru proasta gestiune/comunicare a crizei, cat si pentru lipsa masurilor post-criza.
    Sper ca electoratul sa nu se intoarca iar la PSD.

    • Daca erau liberall la conducere cat a fost psd, tot acelasi dezastru era. Vina pentru ce se intampla acum in spitale o poarta chiar personalul medical intr-o parte foarte mare. Nu stiu daca iti mai amintesti, dar medicii si asistentele au prostestat mai tot timpul pentru salarii mai mari, si cam mai niciodata pentru imbunatatirea conditiilor de lucru si a infrastructurii medicale. Si au obtinut ce au vrut fiindca mai mereu amenintau ca nu mai trateaza bolnavii. Cred ca suntem singura tara din UE in care un medic la stat castiga de 2-3 ori mai multi bani din salarii si sporuri decat seful statului. In tara sunt spitale in care 90% din fondurile alocate sunt cheltuie pe salarizarea personalului. Acum ii vezi ca spun ca nu sunt echipamente si aparatura. Dar nah, e pandemie, ei sunt medici si nu e ok sa spui toate astea. Nu e ok sa-i faci ipocriti.

  3. De acord cu tine!

  4. hai odata baietii,ne miscam si noi mai cu talent,faceti dracului odata ceva, ca se duce tara de ripasi voi va scarpinati in…..

  5. Bine ca n-au fost reduse cheltuielile!

    • Corect, dezmatul bugetar continua ca-n vremea guvernarii PSD cand Economia „duduia” dar Salariile si Pensiile erau platite din Imprumuturi aproape zilnice, desi Programul de guvernare PSDragnea urma sa aduca Miliarde peste Miliarde de Euro, ceva ce nu vazuse mapamondul!
      NIMIC nu au schimbat PNListii in cheltuirea banilor publici, nici o categorie de Cheltuieli publice NU a fost atinsa, nici o categorie de privilegiati ai sortii nu e atinsa, in final vor plati amaratii fara legaturi cu politica!
      AZI, citeam despre CEOltenia, un exemplu de Companie de Stat cu Pierderi URIASE, Lunare, de ANI de zile, Pierderi compensate Luna de Luna de la Bugetul de stat si unde clientela politica se lafaie in Consiliile de Adminsitratie pe salarii uriase:
      „Aproape 13.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia intră de luni, prin rotație, în şomaj tehnic. Decizia a fost luată în special din cauza vânzărilor slabe de energie, dar și ca măsură preventivă în condiţiile pandemiei de coronavirus.
      Principalii consumatori industriali din zonă și-au oprit deja activitatea, iar cererea persoanelor fizice nu este suficientă pentru a susține întregul Complex.
      Astfel, angajații vor sta acasă în ture de câte 2 sau 4 săptămâni.
      Pe perioada şomajului tehnic, salariaţii Complexului vor beneficia, conform Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate, de o Indemnizaţie brută reprezentând 75% din salariul de bază, spor vechime şi adaos lunar.
      În plus, până la sfârșitul acestei luni, salariații vor primi și câte 1.300 de lei sub formă de tichete cadou, de Ziua Muncii, care reprezintă de fapt fosta prima de Paște.”
      De unde atatia BANI cand CEO e mereu pe Pierdere?
      „Complexul Energetic Oltenia va încheia și anul 2019 cu pierderi uriașe: 1,2 miliarde de lei, anunță presa centrală. – 10 Octombrie 2019.
      De la Bugetul de stat, evident!

      Florin Catu, Joi 9 Aprilie: „Proiectul de rectificare bugetară ar putea fi prezentat în ședința de luni a Guvernului pentru a fi aprobat, a anunțat ministrul finanțelor, la începutul ședinței de joi. În acest context, Cîțu a spus că „există deja o SCADERE de Venituri estimată în jur de 20 de Miliarde lei şi o Creştere a Cheltuielilor de aproape 12 miliarde lei. Deci, în acest context, trebuie să fim mult mai atenţi cu partea de cheltuieli din buget”!!

      Sa fiti!!

  6. Buna ziua!Eliberează DEGEABA certificate pentru situații de urgență dacă,citeste datele invers decât Catu!!!Unul spune ceva,ăsta altceva,REALITATEA este,alta!Cand se pun de acord,poate comunica CLAR!!!