Ministrul Vlad Voiculescu admite problemele platformei de programare a vaccinării după sute de mesaje pe contul de Facebook: Se pare că am evaluat greșit
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a admis într-o postare pe Facebook vineri noapte problemele majore ale platformei de programare a vaccinării pentru persoanele din etapa 2. După ce în primă fază Voiculescu scrisese că și-a programat părinții pentru vaccin și că ”platforma a funcționat bine, e intuitivă”, el a revenit cu o actualizare în care a spus că ”se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții”.
Reacția lui Voiculescu vine după ce mii de utilizatori ai platformei de vaccinare nu au reușit să se programeze vineri, când aplicația realizată de STS a fost lansată.
Postarea integrală a lui Vlad Voiculescu:
UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea.
———-
Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.
Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!
În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!
Citește și:
Foto: Facebook/ Oana Bogdan
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
36 comentarii