G4Media.ro

Mircea Miclea, despre boicotul de la referendum: E o apatie socială. Posibil…

Mircea Miclea, despre boicotul de la referendum: E o apatie socială. Posibil ca parte a electoratului să-și fi dat seama că a fost joc politic, ceea ce înseamnă maturizare

Participarea redusă la referendumul pentru redefinirea familiei are ca principală explicație “apatia socială”, spune pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Mircea Miclea. Acesta respinge explicația neparticipării pentru minimizarea șanselor de validare a scrutinului. “Absența nu înseamnă implicare”, susține Miclea, care afirmă că “referendumul era oricum consultativ, nimeni nu pierdea nimic. Cei care au boicotat au pierdut șansa de a comunica un mesaj de susținere, dacă voiau să susțină”.

“E posibil ca o parte electoratului să își fi dat seama că a fost și un joc politic aici, de a distorsiona atenția opiniei publice de la unele probleme și de a o focaliza pe probleme care nu afectează un partid anume. Dacă a fost aceasta reacția, putem spune că este o maturizare a înțelegerii unor fenomene din partea unei părți a electoratului”, a declarat, pentru Edupedu.ro, Mircea Miclea.

Citește pe Edupedu.ro analiza integrală făcută de Mircea Miclea

Sursa foto: ubbcluj.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. De ce nu este nimeni tras la raspundere pentru cheltuirea a 40 milioane de Euro pe nimic?
    De ce prim ministrul Romaniei nu este tras la raspundere? De ce guvernul Romaniei nu este tras la raspundere? Avem atitea probleme si unora le cheltuiesc 40 milioane, pe ce? Chiar daca ar fi fost referendumul validat, ce ar fi rezolvat cu asta? Ar fi fost justificati 40 de milioane pentru asta?
    De ce nu vad nimic in mass-media despre ce anume s-a votat la referendum? Am vazut ca pe buletinele de vot nu scrie nimic despre casatorii, etc. „Daca esti de acord cu Legea de revizuire a constitutiei.” Dar despre care anume lege de revizuire e vorba? Nu credeti ca este cam ciudat? De ce nu mass-media nu bate moneda pe chestia asta?
    Poate lunja viitoare PSD-istii or sa inceapa sa vorbeasca despre ajutorul dat pentru batrini, si apare un referendum daca sa fim de acord (dar sa nu scrie despre ce sa fim de acord) si cum toti or sa vorbeasca depre ajutorul batrinilor toata lumea o sa creada ca despre asta e vorba in referendum, si de fapt poate or sa faca altceva.
    Ciudat ca nimeni nu zice nimic.

    • Ai luat-o pe ulei ! Să-ți explice alții.

    • Subscriu. Daca tot ii manca in c.r atat de tare,puteau organiza referendumul impreuna cu alegerile europarlamentare din 2019 si nu sa faca pulbere peste 40 milioane de euro.

  2. Aruncatul pe apa sâmbetei a banilor pentru organizarea referendumului s-a realizat prin neparticiparea la vot. Orice legislativ ar fi fost era obligat să transpună în lege solicitarea celor care au avut această inițiativă, iar guvernul obligat să-l organizeze după validarea legii de către CCR. Trebuia să se participe la vot și să se spună clar DA sau NU sau ambele ( anularea voită a votului ), numai așa puteam ști cu adevărat care este voința poporului.

  3. Eu trebuie sa recunosc ca nu m-a lasat inima sa nu bifez si acest vot.
    Chiar daca nu aveam de pus nici o stampila.

    „Decat” am scris pe buletinul de vot un “MUIEPSD” din adancul sufletului.

    Mi-am adus destul de clar contributia la vointa poporului?