G4Media.ro

Moartea lui Pele: Mama legendei braziliene nu știe că fiul său a…

sursa foto: Gerard MALIE / AFP

Moartea lui Pele: Mama legendei braziliene nu știe că fiul său a murit

Câți dintre cei opt miliarde de oameni din lume nu știu că legenda braziliană Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, pe 29 decembrie? Vestea tristă a făcut înconjurul lumii, dar nu a ajuns și la mama lui Pele. Sora regelui a dezvăluit că mama fotbalistului, care a împlinit 100 de ani pe 20 noiembrie, nu a fost informată de deces, potrivit Le Figaro.

Într-un interviu acordat ESPN, Maria Lucia do Nascimento (78 de ani) a explicat că Celeste este foarte obosită și uzată de ani. „Ea nu știe, am vorbit, dar nu știe. Ea este bine, dar este în lumea ei. Câteodată zic: „Dico” (porecla lui Pele în familie) e așa, dar hai să ne rugăm pentru el, da, mamă?”. Uneori deschide ochii… Dar ea nu este conștientă.”

Cortegiul funerar al lui Pelé către Cimitirul Memorial Necrópole Ecumênica, unde va fi înmormântat în intimitatea familiei sale, va trece marți pe lângă casa mamei lui Pelé. Luni, sicriul va fi expus pe terenul stadionului Santos timp de 24 de ore pentru a le permite brazilienilor să-și ia rămas bun de la idolul lor.

În interviul acordat ESPN, Maria Lucia do Nascimento și-a amintit și ultima conversație cu fratele ei, pe 21 decembrie, înainte ca acesta să adoarmă, inconștient. „Eram acolo cu el, simțea deja și el. A fost foarte liniște, am stat puțin de vorbă. Dar am putut vedea ce simțea, știa deja că pleacă. Este foarte religios, a spus: „Este în mâinile lui Dumnezeu”. Iar eu am spus: „Este adevărat, știe care este momentul potrivit””, a povestit ea.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu cred ca exagerez dacă spun ca acest om,facand din fotbal numitorul nostru(suntem peste tot,pe planeta)comun,a contribuit la „stingerea”razboiului rece si la caderea comunismului,asa cum era sistemul acesta atunci.Pană si americanii(USA) si-au construit stadioane uriase,pentru a se juca pe ele fotbalul dezvoltat de Pelè.
    Un postac a spus ca a-l pune pe Pelè langa icoana lui Isus Hristos este o blasfemie.Gresit,el s-a referit la fregventa imaginilor acestor entitati,pe care oamenii le intalnesc in calea lor si pe care evident le memorează:Isus Hristos,Pelè si Coca Cola.Sa dea Dumnezeu sa avem,in continuare parte de ele,si nu de imaginile cu bombele lui Putin.
    Chiar suntem nevoiti sa recunoastem cea ce a spus un postac inteligent,”sardaukar”:”eu am crescut cu certitudinea ca Pelè nu ar pute fi pus vreodată sub semnul întrebarii”

  2. Nu cred ca exagerez dacă spun ca acest om,facand din fotbal numitorul nostru(suntem peste tot,pe planeta)comun,a contribuit,ca un fond de pictură,sau ca un fond de ten, la „stingerea”razboiului rece si la caderea comunismului,asa cum era sistemul acesta atunci.Pană si americanii(USA) si-au construit stadioane uriase,pentru a se juca pe ele fotbalul dezvoltat de Pelè.
    Un postac a spus ca a-l pune pe Pelè langa icoana lui Isus Hristos este o blasfemie.Gresit,el s-a referit la icoană ca la o imagine(care poate sa fie de oriunde,cu conditia sa fie licita)raspandită la fel ca cele cu Isus Hristos si cu Coca Cola.Daca nu punea alaturi si acest brend comercial ai fi zis ca a ajuns sa se compare cu Isus Hristos,dar nu a urmarit sa se inteleagă acest lucru.Sa dea Dumnezeu sa avem,in continuare parte de ele,si nu de imaginile cu bombele lui Putin.
    Chiar suntem nevoiti sa recunoastem ceea ce a spus un postac inteligent,”sardaukar”:”eu am crescut cu certitudinea ca Pelè nu ar putea fi pus vreodată sub semnul întrebarii”

  3. Aceasta informatie nu ar trebui sa fie o stire. Un mimim de bun simt ar fi fost suficient sa opreasca publicarea ei. Dar bunul simt lipseste. In toata lumea.