G4Media.ro

Moda vechilor săli de cinema este depășită, crede șeful Netflix / „Consumatorul…

sursa foto: Pexels

Moda vechilor săli de cinema este depășită, crede șeful Netflix / „Consumatorul vrea să vadă filme acasă. Noi salvăm Hollywood-ul”

Ultimul interviu al lui șefului Netflix, Ted Sarandos a început cu o întrebare simplă: „Ați distrus Hollywood-ul?”

„Nu, noi salvăm Hollywood-ul”, a răspuns cu un zâmbet co-CEO-ul Netflix, scrie Variety.

Miercuri, la New York, Sarandos s-a angajat într-o scurtă discuție cu redactorul-șef al revistei Time, Sam Jacobs, la Summitul Time100. Cei doi au sărit direct la problemele care afectează Hollywood-ul și la motivul pentru care Netflix reușește pe fondul scăderii producției, a scăderii numărului de box-office-uri și a unei industrii în contracție.

„Netflix este o companie foarte centrată pe consumator”, a spus Sarandos. „Chiar ne pasă că vă livrăm programul într-un mod în care doriți să îl vizionați.”

Folosind box office-ul global în dificultate ca exemplu, Sarandos a adăugat: „Ce spune asta? Ce încearcă consumatorul să ne spună? Că ar dori să vadă filme acasă, mulțumesc. Studiourile și teatrele se luptă pentru a păstra această fereastră de 45 de zile care nu corespunde deloc experienței consumatorilor de a iubi un film.”

Netflix nu este complet îndepărtat de afacerea cinematografelor, deoarece compania deține Bay Theater din Los Angeles și Paris Theater din New York, despre care Sarandos spune că Netflix l-a „salvat” de la a deveni un Walgreens (lanț farmaceutic -n.r.): „Nu l-am salvat pentru a salva afacerea cinematografică. Am salvat-o pentru a salva experiența mersului la cinema”.

Netflix trebuie, de asemenea, să ofere lansări limitate în cinematografe filmelor care caută să se califice pentru premii, cum ar fi continuarea „Knives Out” din 2022, „Glass Onion” și „Emilia Pérez” din 2024.

„Avem aceste lansări pe măsură … trebuie să facem unele calificări pentru Oscaruri”, a spus Sarandos. „Dar am încercat să încurajez fiecare regizor cu care lucrăm să se concentreze pe consumator, pe fani. Faceți un film pe care îl iubesc, iar ei vă vor răsplăti.”

Sarandos a remarcat, de asemenea, că „suntem într-o perioadă de tranziție”, spunând: „Oamenii au crescut gândindu-se: ”Vreau să fac filme pe un ecran gigantic și să le vadă străinii la cinematograf timp de două luni … Este un concept depășit.”

Întrebat în mod specific dacă dorința regizorilor de a face filme „pentru cinematografe, pentru experiența comună” este „o idee învechită”, Sarandos a spus: „Cred că este – pentru majoritatea oamenilor, nu pentru toată lumea. Dacă ești norocos să trăiești suficient în Manhattan și poți merge la un multiplex și să vezi un film, este fantastic. Cea mai mare parte a țării nu poate”.

Sarandos a insistat că iubește cinematografele, dar, desigur, declinul lor nu îl „deranjează”. În schimb, el a spus că ar fi deranjat dacă „oamenii nu ar mai face filme grozave”.

El a avertizat Hollywood-ul să nu se lase „prins” în spatele dorinței ca publicul să vadă filmele în cinematografe, deoarece acesta este modul în care industria cinematografică vrea ca publicul să le vadă. În schimb, de dragul afacerii de divertisment, Hollywood-ul ar trebui să se adapteze la modul în care publicul dorește să vizioneze filme, a susținut Sarandos.

Sarandos a mai fost întrebat dacă politicile economice ale lui Donald Trump sunt benefice pentru Netflix („rămâne de văzut”) și dacă ar prefera ca următorul său loc de muncă să fie conducerea „Saturday Night Live” sau Disney. „SNL”, a răspuns Sarandos rapid, dar a spus «habar nu am» când a fost întrebat cine ar trebui să-l înlocuiască pe Bob Iger.

Încheind discuția, jurnalistul a adus în discuție un citat din 2010 al lui Jeff Bewkes, pe atunci CEO al Time Warner, care a respins Netflix ca fiind un concurent viabil în peisajul divertismentului. „Este un pic ca și cum, armata albaneză va cuceri lumea?”, a declarat el într-un interviu pentru The New York Times.

Întrebat cum i-ar răspunde lui Bewkes în 2025, Sarandos a glumit: „Aș spune-o în albaneză dacă aș putea”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.