G4Media.ro

Modificare radicală în Educație: candidații care pică examenul de titularizare nu vor…

Modificare radicală în Educație: candidații care pică examenul de titularizare nu vor mai avea dreptul să fie suplinitori

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că vrea să modifice legislația, astfel încât un candidat care nu a trecut examenul de titularizare în învățământ să nu mai poată fi nici măcar suplinitor.

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. asa si? …are idee abramburica cati suplinitori din ăstia sunt??? ….si daca la cuca măcăi nu se duce să predea nimeni ce fac copiii ăia?…si dacă un absolvent de facultate este așa de prost pregătit universitățile nu au nici o responsabilitate???

  2. Și de unde aducem dascăli, din Teleormanistan? Anul acesta doar unul din doi candidați a trecut titularizarea.

    • Aia care nu iau nota de trecere oricum nu pot fi numiti „dascăli”. Este incredibil ca in invatamant a fost permis atata timp sa predea orice „profesor” care nu este in stare sa ia un 5 la examenul de titularizare.

  3. Cu alte cuvinte, dacă nu dați șpagă directorului/inspectorului/primarului, nu numai că nu prindeți titularizare, dar mergeți și acasă. Așa că, mergeți rapid la bancă cât încă mai dau credite și titularizati vă.

  4. Modificarea ar fi de bun augur daca ar disparea coruptia. In conditiile date nu rezolva nimic

  5. Stimată doamnă ministru, dumneavoastră sunteți „un monument” de probitate profesională și „excepțională” moralitate (fapt demonstrat de opțiunile halucinante pe care le-ați luat īntru răstimp de „râsul pământului”), diferența luată între un scuipat între ochi și un pupat îngenunchiat fiind…inexistentă !…Mă refer la „revolta” dumneavoastră de „catifea” față de jalnicul dumneavoastră jupân !…Care va fi , pentru „domnia voastră” , diferența între un profesor capabil, f. bine pregătit profesional , dar liber cugetător , și altul , la fel de bine pregătit , dar obedient zdrențelor de la puterea…actuală !…Stimată doamnă , poate fără să vă dați seama , rămâneți la fel de sinistră ca și colegii din dreapta sau din stânga dumneavoastră , din , la fel de sinstrele ședinþe de guvern „întocmite” de o…dragno-dăncilă , o nouă specie de primată descoperită în spațiul carpato-teleormăneano-pontic !…Rușine să vă fie !……

  6. Examenul de titularizare se ia cu nota 7, iar daca exista si posturi titularizabile, atunci profesorul respectiv devine profesor titular in invatamant. Ce inseamna profesor titular : o catedra in specialitatea respectiva poarta numele tau in orice unitate scolara din Romania, pana iesi la pensie. Sunt multi profesori care iau minim 7, insa nu au pe ce sa se titularizeze, pentru ca nu sunt catedre vacante ce au asigurata o continuitate de 4 ani. Sunt profesori care incearca de ani si ani de zile sa se titularizeze, iau note de 9 si 9,50, insa, daca in judetul respectiv nu este scos la concurs nicio catedra in disciplina respectiva, cu o continuitate de cel putin 4 ani, nu se pot titulariza. In anul scolar 2018-2019, la colegiul meu(Ploiesti) s-a titularizat pe o catedra de chimie o profesoara din Craiova, care de 10 ani incerca sa se titularizeze in orasul ei, si nu existau catedre libere titularizabile. Ce inseamna o catedra cu o continuitate de 4 ani : certitudinea ca scoala respectiva 4 ani are suficienti elevi incat sa fie acoperita o catedra – adica minim 18 are de predare pe saptamana. De ce nu sunt catedre titularizabile : numarul de elevi este din ce in ce mai mic, asa incat dispar orele de predare, sau foarte multe catedre sunt rezervate(titularii sunt in inspectorat, minister, alte functii publice), si pe catedre rezervate nu se pot titulariza profesori noi pentru ca ele nu sunt libere. Mai sunt catedre rezervate pentru ca titularele sunt in concediu de crestere copii. De exemplu, se tot incearca sa se limiteze perioada de rezervare a unei catedre, nu in cazul de concediu copil, ci rezervate pt ca titularii sunt pe te miri unde, dar nu s-a reusit pana in prezent nimic, nici macar limitarea rezervarii la 4 ani. In momentul de fata este 7 ani, dar si acolo se mai fac derogari.

  7. Vor ramane scolile goale. Si acum sunt probleme la unele discipline. Tinerii nu mai doresc sa vina in invatamant unde troneaza grupul de interese din cadrul Ministerului Educatiei. Sigur ca e nevoie de cadre bine calificate in invatamant. Dar cine mai produce asa ceva cand numarul locurilor din universitati e cu mult mai mare decat al celor care doresc sa devina studenti la terminarea liceului? Te roaga cei din universitati sa te duci la ei. Nu indrazneste nimeni sa te dea afara sau sa te lase reoetent pentru ca se pierde finantarea. In plus universitatile particulare au contribuit si contribuie la distrugerea invatamantului superior. Ma intreb cati functionari din Ministerul Educatiei au norme si la universitati particulare si nici nu trec pe acolo? Boala e mult prea grava si de prea mult timp iar acum se incearca sa fie scosi vinovati tocmai victimile unui sistem de invatamant corupt, ineficient si nereformat. Asa ca bine ar fi sa va ganditi bine ce faceti.

    • Multi functionari, pentru ca si-n invatamantul universitar functioneaza aceeasi lege a educatiei, care permite rezervarea catedrei maxim 10 ani, la fel ca si-n invatamantul preuniversitar. Am scris in comentariul anterior 7 ani, dar am verificat ulterior, si sunt posibili chiar 10 ani de rezervare a catedrei. Este un lucru total anapoda, insa parlamentul si nici ministerul educatiei nu se grabesc sa micsoreze aceasta perioada de rezervare, pentru ca sunt multi profesori titulari care nu mai predau propriu-zis, deoarece au capatat posturi mult mai banoase prin inspectorat, minister, agentii guvernamentale, parlament, insa la catedra din invatamant nu vor sa renunte nici morti. Si-asa, pe catedra respectiva, din moment ce nu este libera, nu se poate titulariza un profesor nou, ea este disponibila doar pentru detasare sau suplinire. Detasari sau supliniri – dependenta totala de directori. Daca cineva ar vrea cu adevarat sa faca o reforma in invatamant, in acest lucru ar trebui mai intai si mai intai sa faca o schimbare – o catedra sa se poata rezerva doar 4 ani, si salut. Vrei sa fii profesor, fii profesor, vrei sa fii primar, fii primar pentru 4 ani, cat tine mandatul si ai rezervare a catedrei. Vrei sa fii primar inca un mandat, adio catedra rezervata in invatamant. Este o magarie. Madam abramburica are catedra rezervata si postul de rector al politehnicii Bucuresti din vremuri imemoriale, la fel si bubosul de la justitie.

  8. Analfabeta de Andronescu merita sa mearga sa curete cartofii la cantinele scolilor din tara…

    Fara viziunie, fara know-how, fara expertiza, practic dansa nu mai are ce cauta in minister. Cu ideile ei stupide, invatamantul va fi definitit insolvent.

    Andronescu, DEMISIA!

  9. Foarte bun comentariul.
    Concluzia :Abramburica tot Abramburica rămâne!

  10. Nu exista profesori care predau cu nota sub 5 la examen . Mulți vorbesc fără sa aibă habar de cum stau lucrurile in învățământ . Așa cum spunea și dna Constantinescu mai sus , sunt discipline unde nu exista posturi vacante deloc . Candidații iau note mari , dar nu au posturi pe care sa le ocupe . Cei care nu au cunoștințe despre ce se intampla in sistem , in afara manipulărilor de la tv , sa nu – și mai dea cu părerea . De asta țara asta e așa cum e , exista oameni care, dacă văd ceva la tv , cred ca dețin adevarul suprem . Dna ministru ar trebuie sa coboare nr de elevi dintr- o clasa și atunci ar fi și posturi și elevi mai pregătiți . E greu pt un profesor sa lucreze cu 32 de elevi intr- o clasa . Sunt multe de schimbat in sistem , dar pe Dna ministru atât o duce .

  11. Cel mai corect ar fi ca orice titular sa sustina examen din 4 in 4 ani ,pentru a demonstra că știe materia respectiva, nu așa cum este acum, ai luat examenul la 23 de ani, și până la 65 de ani uiți tot. Mă întreb dacă Dna Abramburica mai are habar de materia sa.Pe mine nu mă convinge cu nimic.