G4Media.ro

Monica Anisie, ministrul Educației: Salut ideea unui pact pentru educație antreprenorială

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Monica Anisie, ministrul Educației: Salut ideea unui pact pentru educație antreprenorială

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a salutat, marţi, ideea unui pact pentru introducerea educaţiei antreprenoriale în şcoala românească, dar a precizat că, în acest moment, nu poate fi vorba de o decizie, ci doar de crearea premiselor pentru o dezbatere în acest sens, transmite Agerpres.ro.

„Salut această invitaţie şi mulţumesc celor care s-au gândit să facem acest pact pentru educaţie antreprenorială, pentru că, în felul acesta, Ministerul Educaţiei primeşte şi expertiză din partea celor care, iată, sunt practicieni şi în felul acesta putem face lucruri bune pentru educaţie. Educaţia antreprenorială este bine primită de către copii în momentul acesta şi, ca atare, vom analiza împreună şi vom pune în balanţă ceea ce este mai bine pentru copii”, a declarat Anisie.

Ministrul a participat la lansarea cărţii „Educaţie Antreprenorială. Şcoala de business”, semnată de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu şi Daniela Silvia Pohrib, care a avut loc la Biblioteca Naţională a României.

Monica Anisie a precizat însă că nu poate fi vorba de nicio decizie în ceea ce priveşte introducerea în curricula şcolară a unei materii dedicate educaţiei antreprenoriale.

„Deci, nu poate fi vorba de o decizie în momentul acesta, ci creăm premisele pentru o dezbatere în sensul acesta. De aceea, am mulţumit pentru deschidere şi suportul pe care CONAF (Confederaţia Naţională a Antreprenoriatului Feminin) îl dă Ministrului Educaţiei, tocmai pentru a construi educaţie antreprenorială de succes”, a mai spus ministrul.

Alături de Monica Anisie, la eveniment au mai luat cuvântul Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte al Uniunii Profesiilor Liberale din România, Lidia Moise, redactor-şef Reporter Global, şi preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România, Dan Paul.

Publicată la Editura Eikon, lucrarea conţine informaţii concentrate menite de a facilita odiseea începătorului printre meandrele legislative, financiar-contabile, precum şi împărtăşirea unor experienţe reale, sfaturi practice cu privire la realizarea unui plan de afaceri.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Elevilor de liceu , incepind cu primul an , trebuie sa li se aduca la cunsotinta cum functioneaza statul din punct de vedere economic . Sa invete ca un cetatean apt de munca trebuie sa dispuna liber de capacitatea sa de a lucra , sa poata negocia liber salariul , sa fie responsabil cu sanatatea sa ( asigurarile de sanatate sa fie o optiune si nu o obligatie ) cu viitorul sau ( sa economiseasca si sa capitalizeze parti din rodul muncii sale pentru perioada de retragere din activitatea profesionala )
    Sa inteleaga ca un cetatean care plateste ,,zeciuiala ,, pentru functionarea institutiilor publice are dreptul ( si institutiile obligatia ) sa ceara si sa primeasca informatii despre cum sint cheltuiti acei bani .

    • O mica rectificare: ar trebui sa li se aduca la cunostinta cum AR TREBUI sa functioneze statul dpdv economic.

      Ca daca le aduce la cunostinta cum functioneaza in fapt, cu vesnic deficit, cu oferirea se servicii care nu sunt treaba Statului dar pe care le vinde la supra-pret, etc … ar trebui sa le puna pe manual, ca motto, Nu fura! Statului nu-i place concurenta! 🙂

  2. există o materie numită educație antreprenorială în licee …

    • Daca citesti dintr-o carte, este exact cum inveti sa conduci masina citind dintr-o carte. Ar trebui dezvoltate/identificate jocuri care sa dezvolte cunostintele si abilitatile respective. Eventual unele intre doua sau mai multe echipe.

  3. Pe ce lume trăiește doamna ministru, daca nu stie ca in programa școlară este prevăzută această disciplină ?
    Educație antreprenoriala, la clasa a X-a se predă de foarte multi ani, cred ca vreo 15 sau 20, si se invata lucruri importante, dar trebuie ,,să fii de acolo”.