G4Media.ro

Monica Anisie, ministrul Educației: Vom face publice 7.000 de teze de doctorat.…

Foto: gov.ro

Monica Anisie, ministrul Educației: Vom face publice 7.000 de teze de doctorat. Am aprobat metodologia de evaluare a școlilor doctorale

Ministrul Educației anunță că a aprobat metodologia de evaluare a școlilor doctorale,care “va fi publicată în curând în Monitorul Oficial”. “În 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial trebuie să înceapă această evaluare de către ARACIS”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea TV. În ceea ce privește publicarea tezelor de doctorat, ministrul a afirmat că “legea educației prevede că aceste teze de doctorat sunt publice, ca atare trebuie să punem în aplicare și această prevedere a legii”.

“Am solicitat UEFISCDI să începem să facem publice aceste teze de doctorat. Avem în format electronic în acest moment în cadrul registrului peste 7.000 de teze de doctorat pe care în curând Ministerul Educației le va pune în mod transparent și le vom face publice. Vor fi la dispoziția publicului”, a precizat Anisie.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Anisie care n-are doctorat a aprobat regulile pentru scolile doctorale. ABSURDUL pe post de elefant in magazinul cu portelanuri.
    O persoana fara doctorat NU ARE CE CAUTA pe postul de Ministru al Educatiei.

    • De ce nu ? Abramburica era buna ? Genunche era doctor ! Oameni cinstiti si cu buna credinta sunt necesari. Habar nu ai ce imbecili sunt acum in universitati. PSD a slabit toate criteriile de promovare ! Acum se poate ajunge conferentiar si profesor inadmisibil de usor !

    • Da unde am spus eu ca erau buni?!
      Am spus ca doctoratul este o conditie necesara. Atat.

    • NU se ajunge usor conferentiar sau profesor universitar. Chiar deloc! Nu mai mintiti! Aaa, daca ai niste grade la secret si stii toata ziua sa spui “sa traiti, daca e ordin cu placere!” e altceva!

  2. Pe cele ale gunoaielor din SRI le veti face publice? Sau aia sunt stat in stat?

    • Ei au cerut, nu știu dacă beneficiază, ca registrul matricol să fie secret

  3. Ce faci cu tezele de la Academia de Informații că le-a secretizat fiul de securist care este șeful tău .

    • Pai cine a inventat doctoreala de la armata, politie si securitate? Nu cumva sistemul pesedist de sub Iliescu? Pana acum cativa ani va tremurau izmenele de firca numai la gandul secu – SRI. Sub Basescu, nici n-aveati curajul sa le pronuntati numele, desi era clar ca Base le era seful; nu stiati decat jos Basescu si javra ordinara, nimic de securisti, desi tot ei trageau sforile.

      Acuma, de cand SRI v-a aruncat seful peste bord si nu l-au primit de coclitul daddy Dragnea in „clubul” lor, desi facea pe piccolo cu pomana porcului pe la sediile SRI, ati descoperit brusc ca secu e problema in Romania. Din cauza ca nu va baga si pe voi in seama ca altminteri era bun. Pai nu va baga in seama ca sunteti si prosti si mai si mirositi a prost, nea Ioane! Altii mai dau cu parfum de femeie, de familie, de unitate, etc Numai voi nu stiti ce-i aia!

  4. Dezinformati domnule ‘UNIVERSITAR’. In prezent nu este DELOC usor sa ajungi conf sau profesor. Incepand cu 2016, pentru majoritatea specializarilor, criteriile sunt foarte dificile, inclusiv pe standarde internationale. Cel mai probabil nu sunteti in tema si e ok, dezinformare e peste tot intr-o tara cu cetateni priceputi in toate! Recomand pentru cei interesati sa studieze anexele CNATDCU continand criteriile de promovare universitara, sa scrie macar un singur articol ISI serios si dupa sa vorbeasca!

  5. De acord cu faptul că articolul ISI trebuie sa fie serios! Dar vedeti cum se publica in revista Sustainability cu 1500 Euro pe articol si recenzia se face in 2 saptamani. In aceasta revista „free acces” sunt cam 400 de articole pe luna, deci aproape 5000 pe an! Rau pentru știința, bine pentru afacere!!! Multi din domeniul Economic si-au dat abilitarea si au ajuns profesori si conducători de doctorat cu articole publicate aici, unde nivelul științific este foarte slab!
    https://transformativelearning.nl/2018/12/04/publish-and-perish-how-the-commodification-of-scientific-publishing-is-undermining-both-science-and-the-public-good/

    • Miki, in prezent, revista la care faci referire nu face parte din cele obligatorii pentru domeniul Economie. Cu alte cuvinte poti sa publici 1000 de articole acolo si sa nu treci criteriile de conf si prof!

  6. Poate printre cele 7000 teze de doctorat vom gasi si prima teza a ex -ministrului PSD Bodog, a doua teza fiind un plagiat ordinar.
    Felicitari d-nei ministru pentru inițiativă.Pasul urmator si logic ar fi achiziționarea de catre minister a unui soft si verificarea acestor teze.
    Ar fi un prim pas spre eliminarea imposturii din viata academica ,socială si politica a tarii.Cred ca ar fi un adevarat tsunami.

    • Așa cred și eu. Doctoratul aproape că a devenit învățământ de masă, iar nr. de articole publicate în revistele științifice internaționale de notorietate spun contrariul, în plus nu se vede eficiența în niciun domeniu