G4Media.ro

Monica Anisie: Titularizările se reiau la finalul stării de alertă, examenele pentru…

Sursa foto: Pexels

Monica Anisie: Titularizările se reiau la finalul stării de alertă, examenele pentru definitivat, în iulie

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat marţi că examenele de titularizare vor fi reluate la finalul stării de alertă, însă cele pentru definitivat vor avea loc în luna iulie.

„Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educaţiei să ia această măsură. După cum bine se ştie, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27 alineatul 3, prin care s-a impus autorităţii publice sau instituţiei publice să nu mai poate organiza niciun fel de concurs. Asta a însemnat să suspendăm acest examen de titularizare pentru profesori şi imediat ce va înceta starea de alertă şi vom avea posibilitatea susţinerii acestui examen, o să îl susţinem. Aş vrea însă să spun cadrelor didactice că examenul pentru definitivare în învăţământ rămâne valabil şi se va susţine în data de 22 iulie. Este important, profesorii trebuie să ştie că vom continua cu examenul pentru definitivat şi examenele pentru gradele didactice”, a declarat Monica Anisie la Realitatea Plus, citată de Agerpres.ro.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Ok….starea de alertă se poate prelungi…ce se întâmplă în cazul ăsta cu titularizarea???

  2. Anulati examenul de titularizare si prelungiti profesorilor cu inca un an contractele de munca

  3. OBRAZNICIE dusă la maxim!!!!Copii au dat examene cu masca pe fata iar,profesorii vor titularizare fără examen!!!…din cauza pandemiei!!!Salariile pe care le luati,cele 72 de zile de concediu de odihna si,norma didactică de 16 ore pe săptămână nu vă motivează să vă prezentati la un examen???Sa stie și părinții pe mâna căror capacități intelectuale își duc copii la scoala!!!!

  4. Noi nu vrem titularizare fără examen, dar nici nu putem sta toata vara la dispoziția lor . Dacă avem post mi se pare normal sa ne prelungească contractele de muncă cu încă 1 an.

  5. Dragă doamnă, nu ne dorim anularea concursului. Doar aruncați cu vorbe pe lângă subiect. Cum ne-am putea titulariza fără acel concurs?

  6. Pe bune!!!Dar militarii de ce trebuie să stea la dispoziție 24 din 24!!!!Si sa comentati voi si altii ca voi ca au pensii nesimtite!Iar pe voi va deranjeaza ca pierdeți….vara!!!Spuneti voi de ce contesta Klauss!!Ce nu îi convine în lege??Si ,tot nu am inteles!!!Copii trebuiau să susțină examenele în pandemie iar,profesorii…când se termină cu pandemia!!Protecția lor este mai importanta decât protecția tinerei generații!!!!

  7. Va răspund, pt dumneavoastra doamna Mia… Concediul anual este de 63 de zile. Norma didactica se continua cu elaborarea de documente oficiale, necesare desfășurării actului educational, se continuă cu ședințe metodologice, consilii profesoral, cu părinții, elaborarea de material didactic, corectarea lucrărilor, tezelor,…. Perfecționare, examene, alte studii, pana la doctorate. Doamnele profesoare sunt femei, majoritatea cu familie asemenea si bărbații. Am trecut acest examen. Susțin colegii și dezaproba pe cei care vorbesc în necunostinta de cauza.

  8. PROF!Multumesc pentru raspuns dar,cu câteva exceptii(consiliul profesoral și ședințele cu părinții,pe care nu aveti cum sa le faceti acasă!!!Sa nu deranjați!!),restul activităților enumerate se fac acasă de cand eram eu elev!!!Întâmplător,am rude …profesori de matematica,română,franceză!!!De cele 63 de zile,stiti bine ca sunt lucrătoare…mai adunați zâmbete și duminici de legătură,mai ales vara!!!Iar pregătirea profesională este în fișa postului pentru toți angajații publici sau privați deci,nu doar pentru profesori!Deci,incetati cu supraestimarea activităților didactice când stiti bine că, rezultatele se vad doar la meditatii!!!nedeclarate,neestimate de Anaf,neimpozitate!!!IRestul se vede la rezultatele copiilor la examene și la examenele de titularizare…unde, au fost găsiți profesori copiind sau care nu au luat nota de trecere!!!Va felicit pentru că încercați!!!Dar,Băsescu a avut dreptate din acest punct de vedere:ora de munca in invatamant este SUPRAEVALUATA,văzând rezultatele!!!