G4Media.ro

VIDEO Opoziția s-a impus la vot în Parlament și a respins ordinea…

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

VIDEO Opoziția s-a impus la vot în Parlament și a respins ordinea de zi. Moțiunea de cenzură nu va mai fi votată sâmbătă

Opoziția s-a impus la vot, miercuri, în Parlament și a respins ordinea de zi votată de PSD în Birourile Permanente. Au fost 194 de voturi ale opoziției față de 181 ale PSD, astfel că moțiunea de cenzură nu mai poate fi votată sâmbătă.

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, miercuri după-amiază, în ședință, pentru citirea moțiunii de cenzură, așa cum au decis Birourile Permanente reunite. Opoziția și PSD au avut schimburi de replici legate de ziua când va fi votată moțiunea. PNL, USR și PMP cer modificarea programului, astfel încât votul să fie luni, la ora 16.00, însă Florin Iordache refuză să supună la vot.

15.43 –  Florin Iordache a declarat ședința închisă.

15.42 – Ordinea de zi a fost respinsă. Parlamentarii opoziției scandează: „Demisia!”

15.40 – Iordache: Pentru ziua de azi, programul e cel anunțat. Dacă doriți, sâmbătă dimineață, când începe ședința, puteți cere schimbarea programului. Eu discut pe zile.

15.40 – Ponta către Iordache: Vreți să supuneți la vot doar programul zilei de azi? Atunci e în regulă, sâmbătă nu avem ședință.

15.39 – Se reia ședința.

15.37 – Raluca Turcan cere pauză de consultări, Florin Iordache acordă un minut.

15.33 – Raluca Turcan:

  • Dincolo de susținerea unei moțiuni necesare în care o mare parte din populația României speră, noi mai avem o provocare, ca până la momentul dezbaterii moțiunii de cenzură să vă facem să respectați legea. Știu că e foarte greu.
  • Programul de lucru se stabilește pentru o săptămână, așa cum spune Regulamentul.
  • Astăzi, când veți supune la vot, cereți să rupeți o decizie a Biroului Permanent reunit, o decizie care se referă la citire și la votul sâmbătă.
  • Dacă un lider de grup vă cere să modificați programul, aveți obligația să supuneți la vot.
  • Dacă sunteți sigur că Dăncilă mai merită să fie prim-ministru, supuneți la vot.

15.32 – Victor Ponta precizează că la Birourile Permanente Reunite s-a votat citirea moțiunii luni și dezbaterea sâmbătă, iar dacă Iordache susține că nu s-a stabilit și programul pentru sâmbătă, atunci sâmbătă nu e nicio ședință.

15.29 – Senatorul PSD Titus Corlățean susține că termenul imperativ de 3 zile care curge de la prezentarea moțiunii face necesar ca votul să fie sâmbătă.

Stelian Ion (USR) îi explică faptul că termenul de 3 zile este minimal, moțiunea se votează după 3 zile, oricând după 3 zile.

15.25 – Emil Pașcan (PMP):

  • Folosiți fraudulos puterea în sensul că doi lupi și o oaie votează ce mănâncă la cină.
  • Nu v-a ajuns palma pe care ați primit-o de la electorat? Nu ne sfidați, nu vă bateți joc de dorința poporului român! Nu ne impuneți dictatorial când se dezbate o moțiune care e a noastră.
  • Împingeți lucrurile într-o zonă neavenită. Roata, fie și pătrată, tot se mai învârte o dată.

15.22 – Stelian Ion (USR) a precizat că, deocamdată, ordinea de zi nu există, e doar un proiect – conține două componente, respectiv citirea și dezbaterea moțiunii.

„Vă solicităm să supuneți la vot această modificare a programului de vot. Plenul este suveran. Birourile permanente sunt un aparat care funcționează în sprijinul plenului, nu invers”

„Dacă nu vă este frică de moțiunea de cenzură, supuneți la vot”.

15.19 – Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache (PSD), care conduce ședința spune că va supune la vot regulamentar programul și ordinea de zi pentru ziua de astăzi: dezbaterea moțiunii, ordinea de zi și programul.

Raluca Turcan revine la microfon și precizează că, potrivit regulamentului, programul se votează pentru o săptămână.

Iordache spune că doar sâmbătă dimineață se poate solicita schimbarea programului de lucru pentru ziua respectivă.

15.15 – Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, propune modificarea programului de lucru astfel încât moțiunea de cenzură să fie dezbătută și votată luni, la ora 16.00, în loc de sâmbătă.

Argumentele țin de cutumă și respectarea regulamentului.

Turcan solicită supunerea la vot a modificării programului de lucru.

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, miercuri după-amiază, în ședință, pentru citirea moțiunii de cenzură, așa cum au decis Birourile Permanente reunite. Viorica Dăncilă nu a venit la ședința Parlamentului. Și-au înregistrat prezența 392 de parlamentari.

Birourile permanente au stabilit, prin votul PSD, ca dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă, însă opoziția vrea să obțină schimbarea acestui calendar, astfel încât votul să aibă loc într-o zi lucrătoare.

Pentru a fi adoptată, moțiunea are nevoie de minimum 233 de voturi. Documentul a fost semnat de 237 de parlamentari de la toate partidele. Cu cei opt parlamentari de la minorități și cu cei doi deputați plecați azi din PSD, numărul voturilor potențiale la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă ajunge la 247.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Da voi mai tineti minte cand l-au demis pe Mihai Tudose ce (ne)realizari in 6 luni au putut sa inchipuie ăia de la PSD. ACUM cum e?
    Da’ vreau sa aud de la PSD ce nubau reusit si nu cuvinte mestesugite cu ce isi inchipuie ei ca au reusit.
    #muiePSD
    #hailaVOTcuOAMENInoi

    • Hai sa dau un exemplu la intamplare: uite ăsta e gata? Ca bani au avut si nu i-a deranjat nimeni.
      Sau nu s-au ințeles la comision si nu au facut nimic asa ‘de draci’… ca oricum nu merita nimeni nimic. .. Mai munceste cineva in țara asta sau astia fug cu banii ai sa munceasca prostii care urmeaza sa vina?
      http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/201819

    • Votați Viorica Dancila!
      Votați bunastarea și echilibrul!

    • E live pe digi acum din parlament
      Poza dăncilei e uitata pe niste scaune pesediste
      Cred ca locurile alea vor fi preluate de altii

  2. Doamne ajuta sa dispara aceasta metastaza…impreuna cu muntele de prostie pe nume veorica.

    • Orban ti se pare mai destept?

    • ceva mai destept. si nu il vad plin de dosare penale, ca altii.

    • De ce intotdeauna cand cineva zice ceva de rau de vreun pesedist, se gaseste un troll care sa-l dea exemplu pe Orban?
      Mie nu-mi place Veorica, dar asta nu inseamna ca am fantezii cu Orban. De ce incerci matale sa deviezi discutia???

    • Nu incerc sa deviez de la discutie dar nici nu ma pot entuziasma daca pica guvernul asta de incompetenti deoarece vin alti…incompetenti. Stii tu proverbul ala, schimbarea sefului, bucuria prostilor.

    • Anton, iti aduc aminte ca domnului Orban i s-a retras candidatura de la primaria Bucurestiului in 2016 din cauza dosarelor de coruptie pe care le avea la DNA. Faptul ca a decis sa fie sluga DNA-ului cu conditia sa-i fie clasate acele dosare, nu il face mai putin corupt sau destept, il face un om fara coloana vertebrala si care se va afla toata cariera lui politica la dispozitia unor personaje foarte influente. P.S. o prefer pe Veorica decat pe sluga de Orban, in orice pozitie.

    • Da, postacule alin, tu o preferi pe veorica, stim deja cu toti, ca ne plictisesti de luni si luni de zile pe-aici, stim, ca esti postac istoric al sitului! Mai sunteti cativa, ca nu mai are bani psdeaua, si de joia viitoare veti fi pa cu totii!

  3. Paine si circ, asta este Romania anului 2019, tara membra a UE. Pesedistii sunt idioti, asta se vede de la o posta, dar opozitia este catastrofala, din toate punctele de vedere.

  4. bezele de la valkov, de la udrea, de la….

  5. Boala lungă, moarte sigură băieții mei! O să pierdeți puterea și cu ajutorul lu bărbosu și averile. Oarba după voi.

  6. Gata! Epoca Dăncilă a devenit istorie şi mai ales literatură, lipseşte doar un Caragiale postmodernist.

  7. PSD nu are noțiunea cuvântului „onoare”, nicidecum a „demisiei de onoare”… S-au legat cu cătușe de scaunul puterii, sper din tot sufletul ca aceste cătușe să le amintească de destinația lor finala, unde trebuie să dea socoteala pentru guvernarea păguboasa a țării!