G4Media.ro

Mulți turiști si-au anulat vacanțele la munte în stațiunile din Brașov din…

Sursa foto: Victoria Borodinova / Pexels

Mulți turiști si-au anulat vacanțele la munte în stațiunile din Brașov din cauza restricțiilor. Hotelier din Predeal: 90% din rezervări s-au anulat

De îndată ce au auzit de noile măsuri restrictive care intră în vigoare de luni, 25 octombrie, foarte mulţi turişti şi-au anulat rezervările la munte, transmite Rador. Hotelurile nu vor mai putea caza decât persoane vaccinate anti-covid sau trecute prin boală, iar la un hotel din Predeal, de pildă, aproape 90% dintre rezervări au fost deja anulate. În aceste condiţii, hotelierii se văd nevoiţi să renunţe la angajaţi.

Administratorul hotelului din Predeal, Marius Ioniţă, a declarat pentru Radio Românie că „Nu se poate spune că ne putem pregăti într-un anume fel pentru astfel de măsuri. Ca hotelier, poți doar să disponibilizezi și să plătești ce mai poți, din buzunar. Clar trebuie să trimiți oameni în șomaj. În ceea ce ne privește (la complexul din Predeal – n.r.), începând de săptămâna trecută, de când s-a anunțat că vor fi aprobate noi restricții, ni s-au anulat peste 90% din rezervări, dar și evenimente private – o nuntă chiar în următorul weekend. În consecință, nu ai cum să susții financiar trupa de funcționare a unei astfel de locații, cu 90% din încasări anulate. Să nu uităm că trimitem oamenii în șomaj, deși, în vremuri normale, le ducem lipsa în turism, pentru că s-a mai întâmplat ceva în ultimul timp. Oameni cu experiență în horeca, cum ar fi bucătari, pe care noi îi puteam remunera cu circa 4.000 de lei pe lună, s-au reprofilat și s-au angajat în locuri mai bine plătite, spre exemplu, la RATBV pe un salariu de peste 5.000 de lei și bonuri de masă”.

Pentru că nu vor mai putea funcţiona decât cu 50% din capacitatea restaurantelor, hotelurile vor înregistra din nou pierderi semnificative, chiar dacă au clienţi fideli şi vaccinaţi. În acest context, administratorii din turism speră la un ajutor din partea statului.

Managerul unui hotel de patru stele din Poiana Braşov, Gabriel Roşca, a declarat că „sunt hotelier și îmi pasă, pentru că mă gândesc cum ar fi arătat situația, dacă am fi avut la acest moment grad de vaccinare 70%. Cred că gradul de ocupare ar fi fost mult mai bun. Nu putem spune că ne bucură noile măsuri (restrictive – n.r.), pentru că noi funcționăm cu bani. Din punctul meu de vedere, aceste măsuri ar fi trebuit coroborate și cu niște impozite anulate sau cel puțin diminuate”.

De luni, 25 octombrie, certificatul verde covid va fi obligatoriu pentru cele mai multe dintre activităţi, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor, masca de protecţie redevine obligatorie în interior, dar şi în aer liber, şcolile intră într-o vacanţă forţată de două săptămâni, iar circulaţia pe timp de noapte nu va fi permisă celor nevaccinaţi decât în situaţii justificate. Barurile, cluburile şi discotecile vor fi închise, iar nunţile şi botezurile vor fi interzise. (Foto: Victoria Borodinova / Pexels)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. 90% din cît? Daca nu au clienti au timp sa mai si renoveze, nu?
    Daca camerele sunt cum sunt Bucatariile alea… nici ANPC nu intra in ele. ANPC merge la 5 stele in bucuresti ca au prins ăia „0 schema”

  2. Pai da… ca oamenii responsabili nu fac rezervari si nu se falfaie prin toata tara cand valul covid e in toi, spitalele sunt neincapatoare si mor sute de oameni pe zi.

    • astia sunt dusi, zici ca ei nu vad ce e la tv prin spitale. ei stiu una si buna: sa vina banul. cam greu sa ai restrictii si in acelasi timp, cumva, sa nu le ai ca sa te poti duce. in plus, restrictii sau nu, e firesc ca oamenii sa fie mai circumspecti acum cu plecarile.

    • Da’ ce? Nu i-au lasat ei pe oameni sa mentina regulile sanitare? Normal ca vor bani, sa-si mentina afacerile. Oamenii trebuiau sa aiba grija de ei, fiecare dupa posibilitati. I-am impiedicat eu?

    • Nu asa se pune problema. Si sa stii ca nu prea le respectau ei insisi si nici nu aveau grija sa le respecte turistii. Iar la ce preturi practica, marite imens in ultima vreme, nu le plang de mila.

      Nu prea ai sens in ce spui. Oamenii au grija de ei, tocmai ce si-au anulat rezervarile. Ce mai vrei???

    • Sa spun altfel. Hai sa dam toti faliment ca nu mai termina altii cu pandemia asta. M-am facut inteleasa?😁
      Andrei, fa-te ca iesi prin parc sa vezi ce durere in cot au unii!

    • nu e nevoie sa ma fac, chiar ies prin parc. dar una e parcul cu spatii deschise si alta cazarea la pensiuni/hotel cu spatii inchise. daca inca nu ai priceput ce inseamna diferenta asta raportat la virus dupa aproape 2 ani de explicatii, imi e teama ca pt tine nu mai sunt sanse.

      poti sa te vaiti ca dai faliment la nevaccinati, ei sunt aia in proportie de 90% la ATI. in rest, ma lasa rece ca dau toti smenarii faliment.

    • Am inteles suficient cat sa nu ma imbolnavesc. Sper ca e suficient pentru aspiratiile tale.

  3. Si din cauza ursilor.

  4. Atâta pagubă, nu se vor mai umple părtiile de pantofari de la Capitală, consumatori de vin fiert ”eftin” și practicanți de coborâri cu punga de 1 leu. Partea bună e că domnul Ciolacu va putea să-și facă fără coadă selfie cu ursul împăiat, să-și aducă aminte de preocuparea profesională a strămoșilor domniei sale.

  5. Își recuperează ei paguba și cu mai putini turiști. Asa fac hotelierii și patronii de restaurante și la mare, umfla preturile de N ori și din 3-4 luni de sezon trăiesc tot anul pt ca turistul plătește și 40 lei o ciorba de peste (vezi cherhanalele Matei și Golful pescarilor). Asa și la munte, 10 lei paharul de vin fiert, 100 lei pe zi închirierea schiurilor, 300-400 lei noaptea de cazare, 20 lei micul dejun etc. Își scot banii, altfel cel puțin jumătate din tot ce e prin stațiuni ar avea lacătul pus dacă ar fi sa ii credem cum se plâng prin presă.

    • Un singur….gând ! La ce preturi se practica in stat
      iunile montane,găsesc că a venit timpul unui bine meritat ” relache”!
      La Poiana Brașov,poți să stai și să mănânci cu modica suma de 2000 lei,2 persoane/zi , iar un sejur in Egipt te costa 2500 3500 lei,o săptămână, 2 pers./AII / avion și transferuri ! Deci……!?!

  6. Cam așa, cu vacanța asta de două săptămâni din toate școlile, hotelurile ar fi fost pline.

  7. Bravo lor :))))))

  8. De acum înainte , clar o să duduie economia țării :))))

    • Tie oricum iti duduie ceva in cap…
      Economia nu duduie cu 3 ingramaditi pe partie sau 3 smecheri cu fake-uri in mall.

    • sigur duduie de la vaccinati, ei tin tara atat de tare ca imprumuturile penelacheilor sunt la un ritm istoric nemaiintalnit in istoria recenta a romaniei si ritmul nu incetineste!

  9. Pe vara nu vroiau nici cele mai de baza masuri patronii astia. Acum nu trebuie sa-i inchida statul ci o fac oamenii prin frica de infectare!
    Nu era mai bine sa avem masuri ca in vest, certificat verde si distantare inca din Iunie.
    Acolo in vest e totul deschsi …

    • Vrei sa zici ca oamenii s-au contaminat in vara si au inceput sa aiba simptome in toamna? Vai de capul tau, daca asa gandesti! Vai de capul nostru, daca ne conduc de-astia ca tine. Nu mai exista ratiune, logica si bun simt!

    • Da, piatra de temelie a infectarilor s-a pus pe vara.
      Boala s-a raspandit in vara in toate colturile tarii, putine cazuri au fost raportate, perioada de dublare a fost la 3 saptamani. Prin septembrie se vedeau deja infectarile crescute dar nimeni nu a vrut sa actioneze.
      Octombrie era deja prapadul.
      Prapadul nu e la 1600 paturi ATI ocupate ci deja la 500 cand nu aveam masuri de reducere a contactelor si vaccinare.
      Masurile de azi de carantinare se vor vedea in 1 luna de azi doar, presiunea pe spitale va fi normalizata doar in Decembris -Ianuarie si asta doar daca suntem consecventi.
      Dar tu Vasile, ramai tu cu logica ta de “bun simt”, eu cu a mea studiata, unde stiu ce inseamna perioada de incubatie, crestedi exponential de la numar mic etc.

  10. Păi să meargă în stațiuni ăia cu certificate verzi, privilegiații!

    • daca s-au anulat 90% din rezervari si in romania sunt vaccinati 40% e cam logic ca nu erau toti nevaccinati, ci erau si vaccinati care nu se mai duc. si nu se mai duc ca sunt responsabili. nu e ca si cum pleaca muntii sau marea undeva. sanatosi sa fim.

  11. De ce se tot plang astia, nu simt bunastarea zisa de Cuie Mâțu? Eu o simt in fiecare zi…

  12. Pe 1 octombrie m-am cazat în Poiana la Hotel Teleferic, deja de atunci nu te puteai caza fără Codul QR de pe pașaportul verde.

  13. Mai bine se adapostesc acasa decat sa moara cu vaccinul masca.

  14. Nu horeca insista pe vaccinarea populatiei?
    La cum adie restricțiile in Europa vestica, aia vaccinata si docila, o sa mai avem niste episoade de inchideri masive, ca doar nu lasa comandanții acțiunii ocazia de a-și umfla mușchii.

    Dar e ok, ca oficial nu sunt inchisi si, deci, nu are statul de ce sa le dea ajutoare.

  15. Deci ce intelegem de aici? Ca cei 90% care au renuntat la rezervari sunt nevaccinati? Adica cei care refuza vaccinul sunt cei care se plimba cel mai mult? Hm…

  16. Va fi o mare izbanda cand vom muri de foame, de sinucideri, de orice altceva dar nu de covid. Mare izbanda.. Sa vadem atunci daca mai au loc la morgi si la cimitire, macar asa nu mai aglomeram bietii medici in spitale. Ce bine!!