G4Media.ro

VIDEO Muncitorii de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme unesc…

sursa foto: G4media

VIDEO Muncitorii de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme unesc protestele/ 300 de angajați de la „Fabrica de Sus” au plecat spre „Fabrica de Jos”: Solicită salarii mai mari și condiții mai bune de muncă

Muncitorii de la Uzina Mecanică Cugir și de la Fabrica de Arme au unit protestele, marți dimineață, după ce zilele anterioare angajații de la ambele fabrici au manifestat pentru creșteri salariale și condiții mai bune de muncă.

Aproximativ 300 de angajați de la „Fabrica de Sus”, așa cum este cunoscută Uzina Mecanică Cugir, au plecat spre „Fabrica de Jos” – Fabriuca de Arme, acolo unde lucrează alți 1.000 de angajați.

Oamenii protestează și spun că au salarii nete mai mici de 2.000 de lei, deși lucrează în condiții periculoase.

Un muncitor de la Cugir, chiar și cu zeci de ani de muncă, câștigă mai puțin de 1.800 de lei pe lună, bani în mână. Există însă și salarii mici, de fapt majoritatea sunt plătiți cu minimul pe economie.

Joi, oamenii și-au primit fluturașii de salarii și i-au comparat cu facturile la utilități iar vineri aceștia au vorbit între ei la fabrică și au ajuns la concluzia că nu mai pot continua să lucreze pe salariul minim.

De asemenea, muncitorii mai vorbesc și despre condițiile de muncă: frigul din secții și mizeria din toate spațiile de producție, șobolanii de la grupurile sanitare… toate dublate de riscul la care sunt supuși zilnic într-o fabrică de asemenea natură, uzată moral și fizic.

  • ”Tunelurile sunt pline de praf de pușcă. Este foarte riscant, condițiile sunt dezastru… Poți oricând să sari în aer. În secții e frig, dimineața e înghețat, iar la sfârșitul lunii, când să numeri banii, nu ai ce. 13 milioane și 3 milioane avans? Facturile 5 milioane, restul pe mâncare” spune unul dintre protestatari

Uzina Mecanică din Cugir dispune de o linie de producție a muniției de diferite calibre NATO, produce mitraliere, armament de infanterie și pistoale. În Cugir mai funcționează și Fabrica de Arme, care are aproximativ 1.000 de angajați.

Compania Națională Romarm este cea care gestionează aceste companii. Potrivit siteului propriu, Romarm este principalul producător şi exportator direct de produse militare din România.

Compania Naţională ROMARM S.A. a fost înfiinţată în anul 2000 prin fuziunea celor mai importante fabrici ale industriei româneşti de Apărare și are în prezent o structura tip holding, cu un capital 100% românesc, sub autoritatea Ministerului Economiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aloo, guvernul. Se lucrează ptr tara? Cred ca e mai bine sa cumperi de la aliații din NATO decât sa produci intern.

  2. Gresit!creezi locuri de munca,le ordonezi in functie de vechime,le consumi la nevoie!acum transportul te costa cat munitia!!!