Muzeul Național de Istorie va fi consolidat, proiectarea costă 1,2 milioane de euro
Contractul de proiectare pentru consolidarea și restaurarea Muzeului Național de Istorie a României din București a fost atribuit de Ministerul Culturii, potrivit unui anunț al ministrului Raluca Turcan. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de licitație deschisă și are valoarea de 1.208.424 de euro (fără TVA) către firma Polarh Design, potrivit portalului de licitații.
Banii provin dintr-un împrumut luat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), destinat reabilitării patrimoniului construit și modernizării unor clădiri culturale din România.
”Investiția de la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti este estimată la peste 100 de milioane de euro. MNIR va deveni al doilea cel mai mare monument istoric consolidat și restaurat în România, cu o suprafață totală de 32.000 mp, după Palatul Culturii din Iași, unde investiția realizată prin Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii a fost de 26,4 milioane euro”, a declarat Turcan.
Clădire emblematică a Capitalei, imobilul din Calea Victoriei cunoscut sub numele de „Palatul Poștelor” a fost inaugurat în 1903 în prezența Regelui Carol I, fiind cel mai mare edificiu din România până la construirea Casei Poporului în anul 1980. Poșta Centrală a orașului a funcționat în imobil până în 1970, când au avut loc lucrări de renovare și amenajare a Muzeului Național de Istorie a României, inaugurat în 1972. În prezent, MNIR este cel mai mare muzeu din țară și unul dintre marile muzee europene, reunind cele mai importante descoperiri arheologice și documente istorice ale României.
Obiectivul investiției este punerea în valoare a acestui imobil prin consolidarea, conservarea, restaurarea, rearanjarea funcțiunilor şi reamenajarea întregii clădiri istorice.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank