Naguma Medical Supply: CNSC respinge contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm în cazul achiziției celor 115 milioane de măști
Naguma Medical Supply, câștigătoarea licitației pentru livrarea a 115 milioane de măști, anunță că au fost respinse contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm, însă decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor poate fi atacată în instanță, la Curtea de Apel. Potrivit contractului, cele 115 milioane de măști ar trebui aduse în țară în șapte zile, dar acest termen curge de la soluționarea definitivă a contestațiilor.
”CNSC respinge contestațiile formulate de Best Achizitii și Unifarm împotriva licitației organizate de Ministerul Sănătății pentru 115 milioane măști, al cărei câștigător a fost desemnat Naguma
Față de această soluție, CNSC a considerat legală declararea ofertei Naguma Medical Supply drept câștigătoare de către Ministerul Sănătății
Această decizie confirmă legalitatea procedurii, de la inițiere până la ultimul act întocmit de Ministerul Sănătății, respectiv comunicarea rezultatului final prin care Naguma fost declarată câștigătoare, fiindu-i atribuite 73.19 puncte”, se arată într-un comunicat transmis de Naguma redacției G4Media.ro.
La data de 25 iunie, Naguma Medical Supply SRL a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști medicale care vor fi distribuite gratuit unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. Decizia a avut la bază prețul cel mai mic oferit de compania câștigătoare, respectiv 0,64 RON plus VAT, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate.
Potrivit comunicatului companiei, Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii – Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) în Uniunea Europeană.
Context
La sfârșitul lunii iunie, premierul Ludovic Orban a declarat că nu este întemeiată contestaţia privind licitaţia pentru achiziţia de măşti pentru persoanele vulnerabile, solicitând Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) să soluţioneze această speţă rapid.
Orban a acuzat luni, 6 iulie, o firmă apropiată de PSD că blochează licitația pentru 115 milioane de măști de protecție destinate persoanelor vulnerabile.
”Procedura de achiziție a Ministerului Sănătății, atribuită cu prețul de 0,68 de lei /mască, a fost contestată de o firmă abonată la contracte cu primăria Capitalei”, a declarat luni Orban de la tribuna Parlamentului, unde a participat la ”ora premierului”.
G4Media.ro a scris în premieră că licitația, câștigată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, prin compania Naguma, a fost contestată de firma Best Achiziții, care a câștigat contracte cu spitalele din subordinea Primăriei București.
Firma Best Achiziții e deținută acum de Alexandru Vlad Mihai Cristescu, potrivit portalului Confidas, iar administrator este Mihaela Elena Neagu, care în trecut a fost acționar al firmei.
Citește și
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu