Naveta spațială Soiuz, avariată de un micrometeorit, s-a întors pe Pământ
Naveta spațială Soiuz MS-22, victimă a unei scurgeri spectaculoase în decembrie în timp ce era andocata la Stația Spațială Internațională (ISS), a aterizat marți în Kazahstan, așa cum era planificat, potrivit imaginilor difuzate de agenția spațială rusă Roscosmos. Capsula a aterizat la 17:46, ora locală, în stepele acestei imense țări din Asia Centrală, potrivit Le Figaro.
Roscosmos a declarat într-un comunicat că o încărcătură de 218 de kilograme, inclusiv rezultatele experimentelor științifice, au fost transportate la bordul Soiuz MS-22, care a aterizat la sud-est de orașul Jezkazgan (centru). Această navă spațială, care inițial trebuia să-i aducă pe astronautul american Frank Rubio și cosmonauții ruși Serghei Prokopiev și Dmitri Peteline înapoi pe Pământ, suferise o scurgere spectaculoasă de lichid de răcire.
Impactul unui micrometeorit
Acest incident se datorează impactului unui micrometeorit conform Moscovei. Scurgerea lichidului de răcire a stârnit îngrijorări cu privire la temperatura care ar putea fi atinsă în interiorul navei când aceasta se întoarce pe Pământ. Cei trei membri ai MS-22, care au decolat la sfârșitul lunii septembrie 2022, urmau să se întoarcă pe Pământ la sfârșitul lunii martie, dar în cele din urmă nu vor fi repatriați până în septembrie.
O scurgere similară cu incidentul din decembrie a afectat și o altă navă spațială rusă, nava de marfă Progress MS-21, la mijlocul lunii februarie. ISS este unul dintre puținele domenii de cooperare încă în desfășurare între Moscova și Washington de la începutul ofensivei ruse în Ucraina.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank