“Nefericita și trista istorie a legii care interzice discutarea teoriei de gen în universități. Cum a trecut legea cu ajutorul lui Liviu Pop și Ecaterinei Andronescu” – povestită de senatorul USR Mihai Goțiu
Senatorul USR Mihai Goțiu scrie despre “nefericita și trista istorie a legii care interzice discutarea teoriei de gen în universități. Cum a trecut legea cu ajutorul lui Liviu Pop și Ecaterinei Andronescu, fără ca aceștia să înțeleagă ce votează”.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Goțiu susține că “această lege nu ar fi avut nicio șansă să treacă fără aportul considerabil al celor doi foști miniștri ai Educației (!), Ecaterina Andronescu și Liviu Pop, din Comisia pentru Învățământ din Senat”.
Amintim că Senatul, cameră decizională a Parlamentului, a adoptat marți, 16 iunie 2020, un proiect de lege inițiat de doi parlamentari PMP care interzice în școli, în universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen. Concret, legea votată interzice în școli “activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.
„Cu aproximativ o oră înainte de plen, la solicitarea președintelui Comisiei pentru Învățământ, Liviu Pop, și a grupului parlamentar PSD, s-a cerut amânarea votului și retrimiterea la comisie pentru raport suplimentar. A urmat o ședință ‘antologică’ a Comisiei pentru Învățământ, la care a participat Vasile Cristian Lungu, întinsă pe mai multe ore, în care principalii susținători s-au dovedit a fi Liviu Pop și Ecaterina Andronescu, doi foști miniștri ai Educației și fost rector al uneia dintre cele mai mari universități din țară, în cazul doamnei Andronescu”, relatează Goțiu.
Foto: Facebook.com/ Mihai Gotiu
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
14 comentarii