Nelu Tătaru: Dacă s-ar respecta regulile şi după impunerea unor restricţii, în două, trei săptămâni ar putea fi înregistrată o estompare a creşterii numărului cazurilor de covid
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prezent joi în oraşul Câmpeni, a subliniat că, dacă s-ar respecta regulile şi după impunerea unor restricţii, în două, trei săptămâni ar putea fi înregistrată o estompare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.
Întrebat cine s-ar face vinovat în eventualitatea unui posibil val de infectări după ceea ce s-a întâmplat miercuri la Iaşi, ministrul a menţionat că, în contextul fiecărei sărbători, pot fi întâlnite respectări sau nerespectări de reguli.
„Nu aş căuta vinovaţi. Aş căuta calea prin care noi toţi să respectăm nişte reguli şi să observăm că, după impunerea unor restricţii în contextul pandemic şi în contextul sărbătorilor religioase, în două – trei săptămâni să vedem o estompare a creşterii numărului de cazuri. În contextul fiecărei sărbători, putem întâlni respectări sau nerespectări de reguli. A căuta vinovaţi înseamnă a ne lua din timpul nostru şi a pierde un moment important în care putem gestiona o creştere a numărului de cazuri”, a declarat ministrul Sănătăţii.
Nelu Tătaru a fost însoţit în vizita de lucru pe care a efectuat-o joi în oraşul Câmpeni de ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan.
„Am venit şi cu domnul ministru Ion Ştefan, pentru a evalua capacitatea de a asigura partea hotelieră a spitalului şi necesarul de renovări sau extinderi, cum este acest Compartiment de Primiri Urgenţă, cât şi partea umană pe care o putem gestiona”, a spus Tătaru.
Ministrul Sănătăţii a menţionat că, în prezent, se analizează varianta ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia să fie destinat doar tratării patologiei non-COVID.
„În acest moment, noi evaluăm ca Spitalul Judeţean să rămână pentru un spital pentru o patologie non-COVID, în contextul în care avem şi spitale care pot prelua patologie COVID. După discuţiile pe care le-am avut cu Direcţia de Sănătate Publică, în acest moment sunt paturi libere, 40 de paturi libere care pot prelua patologie COVID mediu şi sever, în condiţiile în care pregătim acea ordonanţă de urgenţă în care acei asimptomatici sau unii cu simptome fără comorbidităţi să poată fi trataţi la domiciliu”, a mai spus ministrul, conform Agerpres.
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
25 comentarii